4

Пламен

преди 12 години

Свещи да си купуват с тия пари депутатите дето вдигнаха стажа и годините и да даде Господ през ден да ги палят.

3

Анонимен

преди 12 години

Надявам се повече лекари да отидат да работят в чужбина и така да подпомогнат изпълнението на икономиите на този безумен бюджет.

2

Туберкулоза

преди 12 години

Коментирам тук, защото в сектор здраве никой не чете.Тази вечер в едно предаване коментираха състоянието на Тубдиспансера във В.Търново.Питам Бг правителството в лицето на премиера,здр. министър, финансовият такъв и СОЛТАШАЦИТЕ им! Защо уважаеми господинчовци, след като винаги сте прави,от 11 месеца персонала на заведението е обречен на гладна смърт,,включая семействата им, както и самите болни?И това ли почти 1 годишно престъпление е наследство от предишните?

1

rumen221

преди 12 години

Костов имаше само една умна мисъл - "Пари без реформа не се дават"... Защото...:- Дори да спрем да пием и пушем, дори 50% от бюджета да са за здраве, пак няма да ни лекуват като бели хора..., заради липсата на истински - ЛИЧЕН ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ...!- За нашето Тотално болно, Тоталитарно здравеопазване има Панацея има и тя не е Закриване на болници и смяна на министри Панацеята е - ЛИЧНА, ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА, ДЕБИТНО-КРЕДИТНА КАРТОВА СМЕТКА, а допълнителното осигуряване, Трябва да се узакони, под формата на Лична здравна застраховка...! (за разплащания единствено в Здравеопазването).- Детска игра е, дори Новите "ЛИЧНИ КАРТИ", да са едновременно и Електронно здравно досие и Лична Здравноосигурителна, Дебитно-кредитна картова сметка КРАЙНО ВРЕМЕ Е:- Вноските за здраве, да се правят в Строго съответствие с Конституцията: Чл. 52. (2) Здравеопазването на гражданите се финансира от Държавния бюджет, от Работодателите, от Лични и колективни осигурителни вноски и от други източници при условия и по ред, определени със закон.След като няма съотношение Значи по равно за тримата съвносители!Въпроса за здравната вноска е - по колко, а отговора:1. Здравния данък (такса), трябва да е еднакъв (примерно 5% от личните доходи), но за всички доходи от труд, доходоносна собственост, дивиденти, обезщетения и социални помощи..., без таван на дохода... - От 32-те милиарда тазгодишни частни спестявания, заради тавана за здраве са обложени не повече от 100 милиона!2. Според Конституцията, здравната вноска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се дели по равно между гражданина, работодателя и държавата или общо 15% от л.д...3. За социално слабите инвалиди и децата, да е общо 10% (от помощите, пенсиите майчинските и детските), при това по Конституция платен изцяло от... Държавата!При смърт, 50% от сметката да се наследява, а останалото е за здравна солидарностОт ГЕРБ, като Либерали, да не се правят на "комунисти", а ДА СПАЗВАТ Конституцията!