103

Позиция

преди 12 години

Такива индивиди са много подходящи за опитни мишки, върху тях може да се изпробват всякакви препарати и инстументи. Същото ще трябва да сполети и онова недорасълче, дето преби ученик в София.

102

Andromeo

преди 12 години

До 100. Изказването ти е типичен пример за тесногръд човек с ниска обща култура, за когото науката и биологията са крайно чужди. А фактът, че в изказването ти липсва съчувствие към човешко същество (тези, които ще кажат, че убиецът не е такова, да спрат да ползват клиширани метафори) показва, че не си по-различен от него.

101

Бай Този

преди 12 години

Бай Онзи, ти явно си някой психопат майна, на който не му пука, че е ***, а че е обидно така да му викат... Ако не можеш да го почувстваш, замисли се.

100

Анонимен

преди 12 години

В България една трета от населението се състои от психопати, една трета от *** и една трета - микс от първите две.

99

.

преди 12 години

А не разбира ли болката , която причинява , а болката която аз мога да му причина я разбира а ? Има толкова невинни жертви по света , а тоя хукнал да спасява *** като неговото опитно зайче детеубиец и изнасилвач ... май докторчето е за лекуване.

98

!

преди 12 години

Един наш известен професор по психитрия казваше: Трябва много да внимаваме когато поставяме диагноза "психопатия" защото психопатът се ражда и умира такъв. Тъй,че хайде стига ги е лекувал този доктор,ами чукайте на дърво и както казва българската поговорка:"Бай,бабо,да не ме срещне мечката,че срещне ли ме ще ме изяде".Никой не е застрахован нито от среща с такъв човек,нито от раждане на такъв човек в семейството.

97

lainomet

преди 12 години

Нема болен нема проблем Неаме нужда и от скенер

96

Диди

преди 12 години

Всеки луд с номера си! :(

95

Той

преди 12 години

Нито един нормален коментар или просто нищо не сте разбрали!Да ви светна - става дума за превенция на деца с такива или аналогични симптоми,за да не тръгнат по описания път.Много е важно нищата да се хванат в началото,зада не се развие това предразположение в поведение.За жалост много родители не правят това - нехайство,невежество,подценяване.Ограниченото им време не е оправдание.

94

Димата Руснака

преди 12 години

И като му е рядък мозъка, значи е невинен? Ами пуснете го да оправи цяла Америка и пак се чудете как мисли. Не бил зъл, а болен... А ако посегне на вашето дете, какво ще направите - ще разсъждавате или ще му смачкате кухата тиква? Я влезте в час, бе!

93

Bai Onzi

преди 12 години

Абе самата постановка "психопат" не ви ли е обидна? Изтрещелите последователи на една измислена наука определят всеки, който не се вписва в техните представи като "психопат"...Егати науката, майна...

92

Анонимен

преди 12 години

.

91

Анонимен

преди 12 години

Наказанията в правото имат на първо място ПРЕВАНТИВНА функция.Т.е. не е толкова важно какво му било на психопата (на който му дреме за него, да го възпитава), важното е да се предпази обществото ОТ НЕГО.

90

Анонимен

преди 12 години

OTVORETE GLAVATA NA MIRIZLIVECA DIANKOV I SHTE VIDITE!!!!!!!!!! DA SE GARCHISH V PAKALA GADINO MRASNA!!!!!!

89

Анонимен

преди 12 години

Учените днес смятат, че тази липса на емпатия може да е свързана с истинската причина, поради която мъжът е извършил бруталните убийства, пише Би Би Си.------------------------------------------------Разбирам че тоя е бил садист. Но се замислям за хората играещи ролята на вечната жертва, търсещи съчувствие и съзнато и/или неосъзнато предизвикват в потенциалните/реалните/ си жертви съчувствие, жалост и т.н. За мен те са по сериозна заплаха за обществото.

88

до 63

преди 12 години

Ти си прав от тази гледна точка, но докато съдилищата са съставени от хора и хората допускат грешки, залогът е прекалено голям - на екзекутираният невинен не можеш да му върнеш живота, но ако е с доживотна присъда можеш да му върнеш свободата и да го обезщетиш.

87

Анонимен

преди 12 години

това е изследване на ***

86

Изненадан

преди 12 години

В шок съм от прочетеното. Изнесеното в статията е известно на клиничната психиатрия от поне 30-40 години.Не приемам, че този "поведенчески-неврлог" не е известен за този факт, тъй като е било достатъчно да прочете МКБ -10, съответстваща на американската DSM- или новата DSM-V, където в раздел F-психични разстройства са дадени диагностичните критерий. Дори у нас експертизите за съда и следствието са с тази цел. Всичко е незнание и опит за евтини сензации и "научни" открития,дори даните от КТ.

85

Анонимен

преди 12 години

Аз в известна степен може би имам тези симптоми,не чувствам емоции и жал когато слушам ,че някой е умрял при катастрофа или са убили някой.Но това не оправдава убийците,аз не убивам,въпреки,че не съм от най-плачливите когато слушам за нещо тъжно.Моята форма е лека,често изпитвам жал.Не съм опасен,защото имам глава на раменете и никога не съм наранил някой.В крайна сметки много хора от елита имат този проблем,като например държавни лидери като Мао Дзъдун.Това май ще имени и преставата за грях.

84

Д-р.

преди 12 години

Питайте Боко, той ще ви отговори най-добре.