34

Анонимен

преди 12 години

Мда... И делата щяха да се решават по-бързо при тази норма, стига ВКС да беше съставен от 4-5 хиляди съдии. А сега вместо делото да бъде върнато и гледано, да речем, след месец или три, ще чака да му дойде ред по двве-три години, защото и съдиите са хора, а не машини и едва ли могат да работят по 24 часа в денонощието в продължение на няколко години.Да не говорим, че КАСАЦИОННИЯТ съд има КАСАЦИОННА компетентност, а не по същество - т.е. съдиите са специализирани в друг аспект от съдебната работ

33

Анонимен

преди 12 години

32Няма нужда да "стискаш плаци".Ела да ме стиснеш за К..ра!Ще ти олекне.

32

Анонимен

преди 12 години

"Младежите, навършили 16 години, които са се провинили за дребно хулиганство, вече ще лежат в ареста до 15 денонощия."Искам да попитам,да викаш по улицата "бойко п*едераст' за хулиганство ли се смята?

31

Анонимен

преди 12 години

Много хубаво.Дано проработи.Стискаме палци.

30

Анонимен

преди 12 години

ЗНАЧИ МОЖЕЛО, А?!! ЯВНО ПРЕДИШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ БСП И НЕЙНИТЕ ПРОИЗВОДНИ НЕ СА ИМАЛИ ИНТЕРЕС ДА ПРАВЯТ ПРОМЯНА, ЗАЩОТО ЗА 22 ГОДИНИ НАПРАВИХА ЕДНО ГОЛЯМО БЛАТО И ТЯХ ТОВА ГИ УСТРОЙВАШЕ ИДЕАЛНО. КЕФ ТИ КРАДЕНЕ, КЕФ ТИ ДЪРЖАВНА СУФРА, КЕФ ТИ ХОТЕЛИ ПО МОРЕТО, КЕФ ТИ БЕЗНАКАЗАНОСТ И ЛИПСА НА ПРАВОСЪДИЕ

29

ха-ха-ха

преди 12 години

Ау, ама суперрезултати ще постигнат :))) Е като въведоха подобен принцип в ГПК и отгоре на всичко като отсвириха 80% от хората да се жалят пред ВКС да не би правосъдието да стана по-добро, а забавените дела по-малко?

28

i_sh

преди 12 години

кашата е пълна - втора инстанция е Окръжен съд, който прилага реда по гл. Х от АПК и касационни основания по НПК. За тази инстанция се призовават прокуратурата и сведителите,но не и звеното на МВР, което е внесло преписката. Следователно МВР не е страна по тези дела и не може обжалва. Те са отговорност на съда и прокуратурата и делата по ЗОДОВ би следвало да са насочени към тях.

27

Анонимен

преди 12 години

прах в очите!

26

Анонимен

преди 12 години

Еееее, то значи можело да се направи някаква полезна и смислена промяна...ама защо трябваше да мине толкова време???

25

Анонимен

преди 12 години

24Знеш ли колко ме бОли К... че си ***?!

24

Анонимен

преди 12 години

Какво каза?????Справедливост??И каква е твоята справедливост помиярче?Да прецакаме другите защото самите ние сме утрепаняци без никакъв шанс в този а и в който и да е друг живот??Това ли е "твоята" справедливост скапаняко??Ще видиш една справедливост като се завърти една гражданска война и такива *** като теб го отнесат както си му е и редът де!

23

баба Ванга до 22

преди 12 години

Виждам, голям злоба си насъбрал в себе си. Това е защото и сам виждаш, че ГЕРБ са най-успешното и единственото правителство, което прави нещо, но не искаш да е така и много те е яд. Не знам какво си печелил от БСП, но явно доста ще да е било, щом е тази съвсем очевидна неприязън и злоба...

22

Анонимен

преди 12 години

ВРЕМЕ Е ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ!!!

21

Анонимен

преди 12 години

20Прав си .........***!Това правителство го премести от левия крачол в десния.*** си балъка си.

20

Анонимен

преди 12 години

Време беше най-накрая някое правителство да направи нещо по въпроса.

19

ГОЦЕ

преди 12 години

Иде краят на царството ми, което съградих с толкова труд и обич. Моята съдебна система. Но на стари години ще си почина, малко спокойствие ми трябва. Ще си потърся някое по-спокойно местенце в централния софийски затвор

18

Леле,леле,леле ... !

преди 12 години

Абе, "специалистите" я ми обяснете каква ще е разликата за хората с пари ? Какво като няма да може да отлага делото ? Ще плати и ще го спечели !Тази промяна ще засегне отново най-бедните и неудобните. Така ще могат набързо да ви осъдят, независимо, че делото ви ще е скалъпено, че ще е пълно с процесуални грешки и нарушения.Държавата става тоталитарна ! Единственото, което засега се водеше независимо беше съда. Вече и той няма да бъде !Това няма нищо общо с демокрацията !

17

ДО 12

преди 12 години

ГЛУПАЦИТЕ И МЪРЗЕЛИВИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ТЪРТЕИ МИЗЕРИЯТА ГИ ГОНИ ЦЯЛ ЖИВОТ.РАДВАМ СЕ ЧЕ Е ТАКА.

16

ДО 14

преди 12 години

КВИ *** БЕ...ТУКА ИМА САМО ЕДИН ПЛАТЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ ДРАСКАЧ ДЕТО ПИШЕ ПОД ПОНЕ 100 РАЗЛИЧНИ НИКА.СЛЕД ИЗБОРИТЕ 90% ОТ РАБОТНОТО СИ ВРЕМЕ Е САМ В САЙТЧЕТО.

15

БАЙ КОЛЮ

преди 12 години

СЪДА ВСЕ ОЩЕ Е НА ГОЦЕ--ПОСЛЕДНИЯ СИЛЕН МАФИОТСКИ БАСТИОН.МИСЛЯ ЧЕ И САМИЯ АГЕНТ ГОЦЕ МНОГО СКОРО ЩЕ БЪДЕ ЗАСЛУЖЕН КЛИЕНТ НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД...АМА НЕ НА НЕГОВИЯ СИ СЪД А НА ИСТИНСКИЯ КОЙТО ИДВА.