454

plamen

преди 12 години

тия на6ите ве4е не са кондуктори ,а менекени и рекетиори-с телефон за 1000лева ,лъснати ,изгладени ,зимата на топло,лятото на хладинка ,във влака -дерат *** и вси4ки други гратис4ии във влака ,в краина гАРА слизат с по 50-60 лева взети на ръка и за капак-като им сложи6 и километровото и приходите-еи ти една сладка заплатка от 1000 лева......а будалите в маневрата и локалните влакове си 4упят краката за по 500 лева ......

453

ФАКТ

преди 12 години

Още 15% дават половината от стойността на билета на кондуктора който пък не ги отчита.Кондуктор от Лакатник до София слиза поне с 50лв на едната страна,а на ден правят по няколко курса.Всички кондуктори и началник влакове са с телефони за по1000лв на които е им ползват и 3% от възможностите ЩОТ СА ПРОСТИ и не разбират.*** се возят гратис!НАФТА СЕ КРАДЕ ЯКО.Е от къде приходи тогава.Сигурно Б.Б е виновен за това,а???Ако е частна компания,няма да е така.

452

така е

преди 12 години

60% от пътниците на БДЖ са *** и СЕ ВОЗЯТ БЕЗ БИЛЕТ.А трябва да ги свалят от влака в движение.Ако е частен този сектор няма да е така!!!Защо никой не се вози без билет в частните автобусни компании???Ако бдж бе частно НЯМАШЕ ДА СЕ ТОЧИ НАФТА до безкрай,а щеше да има контрол.Или Боко и за това е виновен?

451

prostio

преди 12 години

какъв *** *** трябва да си да наемеш някой на 55 с 20 год стаж в бдж и изкарал комп курс преди 2 месеца. абе вие на марс ли живеете. курс по чужд език, ***. да си отворел сергия, пени ли ще конкурираш

450

стига вече

преди 12 години

Никой не е стар за преквалификация! Какво като си на 50, не можеш да вземеш един курс по чужд език или компютърна грамотност ли? При това за безработни се субсидират от бюджета. Или с тия 6 заплати наведнъж, еми купи си една дачия и стани таксиджия примерно. Или си отвори сергия. Има какво да се направи, стига да не се мрънка.

449

Анонимен

преди 12 години

Нашето БДЖ е като Гърция! Пари няма, ама те си искат! Със стачки! А какво крадене падаше...

448

Bez ime

преди 12 години

Кондукторке и неграмотният селянин 300 май се скрихте, а? Къде сте бееееее, ей?

447

лалугер 2 част

преди 12 години

не само съм дал 300 картофа, но ще ми върнат 500. ама то физически има само 100 картофа, бе брат, сто на 1000 листа да ги нарисувам те са сто. ако всички си ги искат теъи картофи, ами вземам ги от друга банка, не е проблем. но когато всички хора по света си ги поискат няма картофи, те няма от къде да дойдат. и хоп банката затваря врати, хората си искат картофите и става боя, идва армията и кой оцелял оцелял

446

лалугер

преди 12 години

защо има наука икономика, защо си губят хората времето да я изучават. аз мога да го направя безплатно фалита. на фирма, държава, банка и на вселената ако трябва. ето какво е банка и как фукционира. имам 100 картофа и пешо идва и ми иска 100 давам му, но ще връща 130, ама той не си ги взема всичките а само 10 другите ги оставя в банката за да не ги изядат мишките. идва пена и ми иска и тя 100 давам и , тя взема само 20 и т.н. раздал съм 300 картофа, а съм имал 100.

445

ko40 von Selo

преди 12 години

работил Си последните 10 год. в БДЖ, примерно, камоли ако си работил там цял живот, сега си уволнен и си на 55. вземаш 6 месеца 100 лева борса и духаш супата.това ти се полага правопропорционално на внасяните от теб осигуровки да речем за твоите 20 год стаж до тук. няма работа, стар си за преквалификация и т.н. и ако не умреш до пенсия в следващите 10 год ще вземаш минималната пенсия. пазарна икономика браат.

444

Нина

преди 12 години

Проблемът е, че съотношението свестни хорра към *** се изтегли в полза на *** и това роди ГЕЙБ.

443

Началник гара

преди 12 години

Дано те гази товарен влак, мутро милиционерска!

442

за мършата от 449

преди 12 години

мършата си ти и такива като тебе, които не могат да си вземат живота в ръце и да осъзнаят, че те са отговорни както за успехите, така и за провалите в него. Отгледахме си общество от хрантутници и хора, които чакат държавата да ги оправи. Е..познайте какво - държавата е враг на свободния човек- тя е брокер без конкуренция, който взима пари от работещия, одържа си една тлъста комисионна и ги преразпределя на "нуждаещия се".

441

450

преди 12 години

Абе галвоч,напиши го тва в контекст на армия,полиция,КНСБ,***,партии,дипломати,парламент и т.н.Намери къде да се изкаваш!Нямаме гражданско общество,тва е.Никой не си мисли,че като гори на съседът къщата вятъра може да я завее към неговата колиба.

440

До 300

преди 12 години

Не ме наричай ***, пише се одържам или удържам, това се нарича дублетна форма, бе ***.

439

Анонимен

преди 12 години

В Библията има една крилата фраза : Покрай сухото гори и мокрото. Не исках да се включвам по тоя начин в дискусиите за БДЖ, но уви. Реформи са нужни.Проблемите не са от вчера. Пак се сещам за приказката за мравката и щуреца. Щурецът цяло лято свирил и пял,и когато завил севернякът отишъл да *** на вратата на мравката за подслон.Така сме я докарали, че българската мравка е добронамерена, покорна и гостоприемна,и постоянно храни щурците от "богатата" си трапеза.Това трябва да спре.

438

18

преди 12 години

Не сме народНе сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала... Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша. 1875

437

Мина

преди 12 години

Защо нямаме сдружение за единно гражданско общество, без такова общество сме загубени. Хората трябва да сме единни и да се поткрепяме, ако днес тези от БДЖ са на улицата, утре може да си ти, затова трябва да бъдем до тях. Единствено тук в България сме хора които гледаме сиир и АЗ СЪМ ЗЛЕ, НО ЩОМ СЪСЕДА Е ПО-ЗЛЕ Е ДОБРЕ, ако това ви отишава, то тогава стойте и чакайте...

436

Анонимен

преди 12 години

МАЛКО Е СТЧКАТА,БОИ ТРЯБВА ДА ИМА,ТУПАНИЦИ ДА СЕ РАЗДАВАТ,КРЪВ ДА СЕ ЛЕЕ-ТИЯ ТИКВИ ТРЯБВА ПЪРВО ОТ ПАРЛАМЕНТА ДА ГИ ИЗРИНЕМ,ИНАЧЕ НЯМА ОПРАВИЯ.ДА КАЖЕ БОКУ ТИКВАТА КАКВИ НАРОДНИ ПАРИ ТРОШАТ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО,АМА НЕМА КОЙ ДА ГО ПИТАЗАЩОТО ВСИЧКИ СА КАТО НЕГОНЕ НАРОД А ***

435

до 441

преди 12 години

Прав си човече това е единствената истина! Вместо всички да се солидализираме с хората които и без това мизерстват заради некадърното управление на този отрасал 20 години, повечето тук плюят . Така беше с учители ,така беше с хората от БАН, така беше с градски транспорт, таксита и т.н. и т.н. Докато едни нещастни гърци само заради солидарността си един с друг въртят на малкия си пръст цяла Европа, ние с едни нещастни политици неможем да се оправиме!