15

Гергана Статева

преди 12 години

В моя случай, един строителен предприемач с който съм сключила договор да построи два двустайни апартамента, заедно с кмета и архитекта на общината променят плана и единия апартамент става едностаен. Сега аз да се жалвам на тях да си отстранят нарушението, няма как да стане. Те са организирана престъпна група. Да водя дела при тази съдебна система, няма как да стане. Тя покровителства организираната престъпност и осъжда само кокошкарите.

14

НЕПРИМИРИМИЯ

преди 12 години

ТАЗИ КОМПЛЕКСИРАНА ДАМА ГЕЧЕВА, ИЗВИВА ВРАТОВЕТЕ НА ДРЕБНИТЕ, СОБСТВЕНИЦИ, ТЕЗИ КОЙТО НЯМАТ ФИНАНСОВАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ЗАЩИТЯТ КЪМ ДНЕШНА ДАТА. АЗ САМИЯТ СЪМ ЯКО ПОТЪРПЕВШ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНОТО НЕЗАКОННО ЗАСТРОЯВАНЕ. В МОМЕНТА ВЪПРОСНАТА ГОСПОЖА СЕ СТРЕМИ ДА ПОКАЖА,ЧЕ ТЯ Е ЗАКОНЪТ, КОЙТО ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНЯВА. НО ЗАКОНЪТ НАЛИ ЗНАЕТЕ, ЧЕ Е ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ, А НЕ ЗА ХОРАТА С НЕОГРАНИЧЕН ФИНАНСОВ РЕСУРС И ПОЛИТИЧЕСКИ ВЛИЯНИЕ. КРИАНО ВРЕМЕ Е ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ПРОТИВОПОСТАВИМ

13

Разпоредбите от ДНСК

преди 12 години

не подлежи на обжалване,според закона.НО!Преди 2 год. писахме жалба до ДНСК за дефекти в хидроизолацията и лошо монтирана дограма на нашата неголяма сграда с апартаменти и магазини в София -общо 14 собственика сме,купили сме си имотите готови,от строителя.От ДНСК наредиха да направи ремонт,но за 2 год.този строител не си мръдна пръста и ние заведохме съдебно дело.Оказа се,че той е променил проекта,без да е узаконил това,а от Общината са приели сградата!И сега всичко ще зависи само от Общината?!

12

exx

преди 12 години

някой пак си прекара законче да не го закачат :) как ще разберат кой са малки и кои големи строителни обекти?!? малки- кокошарник,колибка за кучето,барбекюта... а големи ?

11

мами

преди 12 години

На местна почва всичко се купува крупцията ще стигне до небето. Не връщаите старите порядки.

10

Анонимен

преди 12 години

Балона се надува, надува, надува, надувайте момчета да стане на парчета.......

9

Хм

преди 12 години

еее нема начин - герберасите похарчиха сума ти пари за кметове и избори, ся им дава погачата в ръчичките, та да си поизбият кинтите...и не - закона не е кметско-лобистки, не създава хиляди местенца за рушветче, и баба ми имаше топки - честно!!! ...

8

Анонимен

преди 12 години

Да ви е.. скапаните закони! Как не направихте нещо с мисъл за човека! Бактън!

7

Анонимен

преди 12 години

Номер 4, сега строителите не са ли длъжни да си спазват сроковете? И ако не, защо някои строители ги спазват?

6

аъаа?!

преди 12 години

са кметовете ли трябва,да подкупваме,та да строим де ни хрумне,правилно ли разбрах?

5

Анонимен

преди 12 години

Абе що да ги проверявате...Правете само нови структури и министерства и си шешайте мъдите и ***...

4

Мой

преди 12 години

Аз само ще попитам кандидата за президент Плевнелиев, защо се бори за закон който ще дава право за по-бързо изваждане на право за строеж, а не се бори за закон за задължаване на строителите да си изпълняват сроковете за пускане в експлоатация. В момента в нащата държава се правят закони, които са изгодни за бизнесмените. Такива са ми наблюденията.

3

предложение

преди 12 години

ЗУТ трябва да се промени така че да отпадне дуализма в плановете. Трябва да се премахнат вътрешните рег.линии, а да останат само уличните рег.линни и вътрешни кадастални линии. Площта на имота да бъде само една - по кадастрални граници. ПУП ПР да представляват чисти полигони съставени триъгълници с нанесени размери и ъгли.Така се прави в Европа.

2

я

преди 12 години

спреха им далаверата

1

1

преди 12 години

Горе сещат ли се че никой кмет няма да събори сградите на хората които са го избрали, гласували са за него, за да стане кмет, а той от благодарност ще им събори плевните и барбекютата.