24

Анонимен

преди 12 години

HI

23

Анонимен

преди 12 години

27-Пишеш Глупости!!!Преди тоя Турчин да стане Кмет-Кмета беше Българин!!!Според теб Турците ли го избраха или Българите!!!Всичко е Медиина Пропаганда!!!Българите в Града са 69 процента!!!Говоря за православните!!!Селата са Турски!!!

22

ДО 26

преди 12 години

И как ще спечелите като всички българи в областта са 20%...

21

Анонимен

преди 12 години

Аз съм Българин от Кърджали и ще ви кажа-че много малко Българи гласуват!!!ГЕРБ-БСП-АТАКА-РЗС И ДР-Имат кандидати за кмет!!!А трябва да е само 1!!!Ако има Балотаж между ДПС И Някой Българин-Българинът ще спечели-ако поне 50-60 процента от Българите гласуват!!!

20

na 21

преди 12 години

ei sega se glasuvax za gerb i se izplux v ustata na dogan

19

До 21

преди 12 години

Плащате данъци във Бг., защото имате недвижим имот на територията на Бг.- и Светия дух да има имот във Бг., пак ще плаща данъци:) Що се отнася до бг. гражданството - вече писах- нали сте бг. граждани- но в Изборния кодекс има условие за уседналост, както и постоянното ви местожителство, което не сте изпълнили- оттам и законовата невъзможност да гласувате за кметове и обящински съветници.

18

до 20

преди 12 години

Чак пък национализъм:) Форумите работа не вършат - има си закони, които трябва да се променят:) И турско гражданство се получава много трудно, и в Турция почти нямат двойно гражданство- това със Бг. е изключение от правилата в законите им. Ако изведнъж се обърне ситуацията- 100тина автобуси с двойни граждани гласуват с пробългарски вот, как ли ще се почувбстват турците, които са само турски граждани;) Или казвате- турците със б. самосъзнание в Турция нямат партия, нали:)

17

Анонимен

преди 12 години

Двойните граждани лете идват всяка година през отпуските си и похарчват парите си в България платяйки данъците на имотите или колите си и се виждат с роднините си тоест България е наша родина и НИЕ СМЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ,разбор правиш ли сега?

16

Анонимен

преди 12 години

ау, изтрепахме се от национализъм.Ако форумите са за това добре,но факта е че в статията явно се вижда че хората и от там вече знаят и мислят като българи. Не ги интересува и не ги водят като козицата в БГ идват си за празника след изборите и да не ги ругаем - това се връща срещу нас.А поне ние да не сме *** и да се търпим някак си.С човеци се живее не с насадени и промити мозъци в омраза.Докато се делим така ще е - "лош материал" цит.ББ

15

До 15

преди 12 години

Как ще докажете , че понятието "изборни туристи" подбужда към "етническа омраза"? Ако на ВСИЧКИ бг. граждани се забрамни двойното гражданство с държави извън ЕС, тогава ще си идват ли толкова често във България двойните граждани- щом нямат право да гласуват?

14

До 17

преди 12 години

Не е дискриминация - изборното право е политическо право и са възможни оганичения за бг. граждани, които да имат качестворто "бг. избирател"- напр. който няма 18 год.- не може да гласува. Трябва да се въвед условие и който не е изпълнил конституционното си задължение до 16 год. възраст задължително да учи и след 18 год. няма задължителното до 16 год. образование, също да няма право да гласува. Това не е дискриминация- всяка държава има правото самостоятелно да реши въпроса.

13

Анонимен

преди 12 години

Това са много крайни мерки и отнемат само правото на българските граждани в Турция значи е пълна дискриминация.

12

До 14

преди 12 години

Имам си не само "хабер" , но и понятие- за това искам подписка за национален референдум за внасяне като условие за гласуване на избори гражданите да не са двойни граждани с държава , кото не е в ЕС и пиша, че 1вата мярка- уседналост от 6 месеца не е достатъчна мярка.Трябва промяна в изборното право, избирателните системи+ въвеждане на правен механизъм за граждански контрол на решенията на политиците.

11

Анонимен

преди 12 години

Аз гласувах за Сали Шабан в секцията в Бурса но за когото и да гласувам това никого не интересува обаче понятие като изборни туристи е грешно и подбужда етническа омраза ала според конституцията всички сме български граждани и нека под това понятие да се обединяваме!

10

Анонимен

преди 12 години

и без това живеещите в Турция граждани не могат да гласуват за общински съветници и общински кметове, ти нямаш ли хабер от това!

9

Анонимен

преди 12 години

Нека двойните граждани да си идват за празниците- лошо няма. Вижда се обаче какъв е пътя да се свие електората на Доган извън България. Не е редно хора, живеещи извън България и нямащи качеството на "местно лице" да избират органи на местното самоуправление- нека си избират органи на местно турско самоуправление в кварталите , в които живеят в Турция. Редно е живеещите в последните 6 месеца във България да решат кой да им е кмет и общински съветник в бг. общини и нар. представители в Парламента.

8

БРАННИК ДО 10

преди 12 години

КАТО СИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАШ, АКО НЕ Е ТАЙНА?МАКАР, ЧЕ СПОРЕД МЕН НЕ Е ТАЙНА И СЕ ЗНАЕ ВОТА НА ТЕЗИ ТАКА НАРЕЧЕНИ "БЪЛГАРСКИ" ГРАЖДАНИ, ИДВАЩИ ОТ ТУРЦИЯ. И АКО СИ ТАКЪВ НЯМА ДА СЕ ОБЯСНЯВАШ ТУКА, И ТО НЕ АЗ, АМИ НИЕ СИ НАПИСАЛ. НЕЩО МНОГО НАЗНАЙВАШ КОЙ КАКЪВ Е. И ЗА ДРУГИТЕ ЛИ ОТГОВАРЯШ? И ТАКА ДА Е БЪЛГАРИНО,ТО ТОГАВА СМЪРТ ЗА ТЕЗИ "БЪЛГАРСКИТЕ" ГРАЖДАНИ, КОИТО ПОДКРЕПЯЙКИ ДОГАН-ПАША-ЧОРБА-АЛИ СЕ ОБРИЧАТ НА ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ НЕДОИМЪК РАЗСИПВАЙКИ СТРАНАТА "НИ"! МРАК ЗА ТЯХ

7

Анонимен

преди 12 години

Ние не сме изборни туристи а сме Български граждани!

6

no more shits

преди 12 години

Не се заблуждавайте роби - всичко е предварително решено. Още отпреди две години. Да ви обадя - отново печеливш ще е човека на майкопродавците от управляващата партия. Приeмници и наследници на бившата (ужким) тоталитарна диктатура. Само че сега господари им са *** зад океана, а не както преди - от СССР! Цирка, който разиграват НЕ СТРУВА. Не разбрахте ли? По добре мислете за алтернативи как наистина да промените нещо! Тези т. нар. "демократични избори" са компроментирани още в зародиша си!

5

donadoni

преди 12 години

J P garata proverihte li ? tam se vijda tylpaya :)))