140

НаблюдателЕE

преди 12 години

@ 142:печеливш, а не печаливш :-)Душичката ми се кефи, като осъзная, че M$ го има, поради това, че Apple им е помогнал да създадат Excel за Mac през 1985...Останалото е история... :-)

139

Анонимен

преди 12 години

@ 142:Глупости на Windowz (нали?) слепец:- Продажбите на Apple през 1997 са $7+, така, че $150 милиона са нищо- Това, което Apple спечели, не са $150 милиона, а ДОВЕРИЕТО на клиентите, че M$ Office за Mac, тогава много важен за Apple продукт, ще го има през идните 5 години- PowerPC си беше наред още дълги години, докато MOT/IBM инвестираха в него-- Първият продукт в спасението на Apple e iMAC през 1998 година, с PowerPC-- от 1998 година Apple е печаливш, а PowerPC се влага до 2005 година

138

Анонимен

преди 12 години

@ 139: Разбирам че фенбойската ти душичка страда, но историята си е история. Тогавашната компанийката наречена Apple се размина на косъм и беше доста по-зле от колкото е сега Гърция. PowerPc беше ужасен провал. В сравнение с това, провала на Виста си е като пролетен дъжд. След 18 месеца огромни загуби, тези 150 мил бяха единственото което ги спаси - толкова по въпроса :)

137

Хм

преди 12 години

Комбинацията, успех, тайнственост, създадоха, почитатели, целия свят, от хилядите, да почетат паметта му,... култът към личността ...... брилянтния му слоган мисли различно...--------------------------------------------------------------------Статията, дори и преведена е перфектен PR! Дълбоко затрогващо и ума, и сърцето. Е така се правят многото пари и след ***! Наистина е потресаващо и много маниполативно!Започвам сериозно да се замислям за хората работещи във фабриките и жертвите

136

НаблюдателЕE

преди 12 години

@ 139:Грешиш с легендите!Стратегическото в случая беше, че с това, че ПОЗВОЛЯВАЙКИ на MS$ да инвестира $150 милиона (незначителна сума за мащаба на Apple по онова време), Apple си ОСИГУРИ разработката на M$ Office за Mac през следващите 5 години!Трябва повече да мислиш, а не само да четеш заглавия :-)

135

Анонимен

преди 12 години

В култ го превърна това че през 1997 Microsoft му спасиха *** с инвестиция от 150 мил долара. Иначе... само тези които си спомнят недорозумението наречено PowerPC Mac щяха да знаят кой е Стив Джобс :)

134

mestessa

преди 12 години

Прав си 136,просто тук всички сме свикнали медиите да създават разни псевдо-звезди.Хареса ми ябълката с неговия профил.Също като портрета на Фройд.

133

Темерут

преди 12 години

Откакто се пръкна легендарният Apple ][, компютрите престанаха да бъдат просто студени машини, станаха приятели на човека, тази тенденция се запази изцяло в цялата продуктова гама на Apple. Всякакъв друг коментар е излишен. Apple и всички останали, това е истината, и разбира се доста завист от конкуренцията, и от хората, които не могат да си позволят продуктите на Apple.

132

Анонимен

преди 12 години

Тайнственост...Глупости! Кой му пука всъщност за личния живот на човека?! Важно е какво е постигнал...

131

НаблюдателЕE

преди 12 години

@Ябълката:Нещо обърка марките, май... Правилното е:Dell: VWApple: Mercedes/BMW

130

Ябълката

преди 12 години

Ябълката продава, това е всичко. Истината, е че всичко е маркетингов трик. Винаги продуктите на Аpple са били с по-лоши показатели и в пъти по-скъпи. Ако сравня Apple автомобили то той би бил Тойота, докато Дел си остава Мерцедес па макар и произведен в Китай.

129

Айтоския селтак

преди 12 години

Той е спал с Македонски *** не е македонец.

128

Чубака

преди 12 години

до: offlineБрато тази ОС, която твърдиш, че ползваш е UNIX бзаирана. Аз пък ше ти кажем, че е нищо сръвнение с Debian Linux. Ако искаш стабилност и сигурност по-далеч няма да стигнеш. Колкото до Стив, мога да кажа, че е маркетингов гений, който познава как мисли обикновения потребител. Чубизъм!

127

коментар

преди 12 години

таланта му !!! неговият талант !!! способността му да създава !!!

126

кк

преди 12 години

Култ ли? Чак пък култ

125

Аз Казах!

преди 12 години

Аз ли съм пропуснал нещо или македонците пропуснаха да го обявят за македонец?? ъъъ

124

Анонимен

преди 12 години

Тука явно повечето хора имат много по-голям принос от Стив Джобс.Само не разбирам,защо редакторите никога не пишат за вас,ами ни занимават с разни Николети и Алисии по цял ден.

123

ъъъъъъ

преди 12 години

Айде, виндоуса ви виновен, че го ползвате нелицензиран и слагате и триете всякакви програми от любопитство вместо да ползвате вградените инструменти. Епъл винаги са биле скъпи и не за масовия потребител. Не може да се сравняват софтуер написан само за един вид хардуер и софтуер с който може да се подкарат 90% машините.

122

offline

преди 12 години

Mac е за професионалисти, както е казал някой по-долу.. от собствен опит знам какво е да преминеш от *** PC (с НААКВАЩ СЕ периодично и ОСИРАЩ всичко по пътя си, късащ нерви WINDOWS) на Mac.. Няма сравнение просто! И не ви говоря като някакъв сноб, който използва компютри за да плямпа в Скайп или виси във Фейсбук.. Работя с софтуеър и хардуеър за над 30 хил. и НИКОГА няма да заложа на Windows .... Sorry! Стив Джобс беше интелигентен гений и всичките му продукти са отражение на същността му.Най-важното е обаче, че не става въпрос само за iPhone, i Pad и т.п. Тези от вас, които си мислят за Стив Джобс само в контекста на "джаджите"му са за съжаление...

121

НаблюдателЕE

преди 12 години

Ако някой не знае, официална и основна операционна система в Google е Mac OSX, Windows във всяка форма е забранен (освен за развой)...