156

АНОНИМЕН

преди 12 години

Като го видя Дянков, тези две две *** са ми направо симпатични. Вълко Червенков е бил диктатор на своето време, но по свой начин е бил честен и е мислил за хората, а в Дянков - нищо човешко.

155

не разбирам

преди 12 години

Хора, можете ли да назовете името на този *** направил селекцията, кой е комунистически художник и кой не? Търся го навсякъде, но уви. Да не би това да е некадърния Министър-скулптор Рашидов? Сред имената на множество неизвестни автори стоят имената на класиците на българската живопис!!! Та повечето от тях са я царски художници или живели в този период!? Тези ли хора изкарахте комунисти? "Жътварят" на Майстора не е ли комунистическа работа по Вашата сбъркана логика?

154

василев

преди 12 години

Зад всеки камък стои човешко дело, човешка майстория, добра или лоша няма значение, времето пресява, ала при гладен народ, потиснат от оформила се от червена и държавна буржоазия това си е подигравка. От всеки предмет лъха експлоатация - на хора, идеи, политика, ако щете и епохи. Какво искат да "спечелят" днешните управници от тази акция? Позиция с нова дата. Да печелиш от миналото - ето изборът на гербаджии, нахални, *** и безчовечни капиталисти! Защо ли не направят музей на Капитализма!? Виж!

153

Анонимен

преди 12 години

Чакам музея на демокрацията. Какво ли ще сложат там?

152

Олкът

преди 12 години

Иделно :) Вече има къде да отиде паметника на Съветската армия :)

151

Сульо

преди 12 години

***, чети повече - има такъв музей в Германия и никой не се срамува. Добре са ти промили мозъчето (колкото го има). ЧЕти повече да не се излагаш на публични места. А най добре си направи харакири и освободи земята от тежестта си и форумите от "мъдрите" си мисли.

150

Анонимен

преди 12 години

Тия, които си мислят, че има социалистическо изкуство, живеят в рамките на ленинските комунистически представи за изкуство; те, прочие, неслучайно са си сложили толкова статуи на любимеца си Ленин в този музей срамота! В който свят живеят тия *** мутанти?!

149

Анонимен

преди 12 години

на снимката:ДВАМА ***!На Червенков са му викали БИКА на правителството,защото се е занимавал само с ***!А Бойко им прави МУЗЕЙ НА "ИЗКУСТВОТО"....с нашите пари...КОМУНИСТИЧЕСКИ ***!

148

Анонимен

преди 12 години

Мутрата ББ си е ЧИСТ живковистки КОМУНИСТ с промит мозък!

147

Анонимен

преди 12 години

Този музей не е музей на никакво изкуство, той е идеологически център за апология и пропаганда на комунизма; тук е скандалния момент! И в Европа ще се заговори за този крещящ гаф на управниците ни; какво би станало, ако в съвременна Германия създадат и открият музей на национал-социалистическото изкуство, в който да поместят свастики и статуи на усмихнатия Хитлер?!Ако нещо е изкуство, то не може да е социалистическо и капиталистическо; изкуството е над политическата и идеологическата сфера; изкуство е онова, което носи в себе си общочовешки ценности и идеали; класовото изкуство е догма на ленинизма; ленинизма явно у нас е на мода, т.е. имаме още едно свидетелство за течащата рекомунизация в страната ниСвидетели сме на поредния невероятен гаф на това управление, в което явно има много почитатели на Тодор Живков и на вечно-живото социалистическо изкуство: да събира на едно място светините и идолите на комунизма, неговите тотеми, та да има място в центъра на София, където динозаврите да си устроят един комунистически Джурасик Парк; там ще ходят да си чешат своята краста по комунизмаТа значи тоя музей има очебийно антидемократично и рекомунизационно предназначение; той всъщност, според акцента си, е по-скоро държавен пропаганден център не просто за съхраняване, а за героизиране, за романтизиране на комунизма и, респективно, за възпитание на младите в комунистическите ценности забележете, не какви да е, а тъкмо художествените ценности на комунизма, които би трябвало да имат най-голям ефект върху душите и съзнанията! Какво ще кажете, а?

146

Рanta rhei

преди 12 години

Като съм свидетел,колко бързо се сменя всичко и как още от турско до до сега, колко много сгради са променяли предназначението си и са се превръщали в най различни музей според случаят,не е лошо някои от сега да се замислят и си изберът или построят по подходяща сграда по техен вкус!

145

Анонимен

преди 12 години

Ха-ха, дори БСП не посмяха да построят такъв музей, затова се наложи достойният, верен на Партията комунист, другаря Бойко Борисов да го построи! И дори да ги разкритикува, че се мъчат да дистанцират от комунизма, а ето той - не, даже почва да го строи наново! "Да живее ГЕРБ, напред към светли бъднини", ха-ха-ха :D

144

Анонимен

преди 12 години

А има ли ги някои артефакти, които е важно да се знаят в днешно време? Например партийните книжки и на другаря Б.Борисов, другаря Цв.Цветанов и другарката Ц.Цачева? Така де, като е за познаване на историята, нека и тези документи бъдат изложени там.

143

Спонги

преди 12 години

За всички тези ненужни паметници са давани пари навримито. Добре са ги събрали. Там е мястото и на Паметника на Съветската Армия. Не ми хапесва само името на музея. Според мен повече подхожда "Музей на торалитарното изкуство".

142

анонимен

преди 12 години

Това е част от нашата история ,трябва да има музеи и да ги ценим

141

Петроф

преди 12 години

Няма значение какъв е музея, всички музеи са ценни понеже съдържат част от историята и миналото!!!

140

винету

преди 12 години

ДОБРЕ ,ЧЕ БЕШЕ СОЦА ,ИНАЧЕ ТИЯ *** ,,елита,, ОЩЕ ЩЕШЕ ДА ХОДЯТ ПО НИВИТЕ СЪС СВИНСКИТЕ *** С КОСМИТЕ НАВЪНКА ДА НЕ СЕ КЪСАТ БЪРЗО ОТ КАЛТА.

139

Тити

преди 12 години

"Благодаря за това, че ще идват повече пари от бюджета за културата. Слава Богу, че Дянков има разбиране и отношение към културата". Поздравления! Инвестициите и в култура са един добър показател за добро управление и желание за развитие. Идеята за такъв музей много ми допада, т.к по този начин се отдава почит на историята. С удоволствие ще го посетя.

138

Анонимен

преди 12 години

ми като толкова им харесва музеят, да ходят като ескпонати и да си седят там

137

Бисер

преди 12 години

Поредната простотия на това правителство! Много жалко, че има хора, които одобряват подобни действия на правителството-това са парите на данъкоплатците, на гражданите на България. Има толкова деца и домове за сираци, които имат нужда от тези 3 милиона лева. Биха могли да купят медицинска техника и какво ли още не... Просто всички вие, симпатизантите на ГЕРБ се оплаквайте и плачете на чужди гробища, търсете виновни, но Вие сте си избрахте ББ - търпете си го!!!Горд съм, че не съм гласувал за него!