82

ми

преди 12 години

Защо пък ние ги изучавахме като по-вредни от волфрамовите заради съдържащия се в тях живак?.Или злият гении и днес е най-голямият *** във всички видаве земни дисциплини.Стоматологичният стол и машината за почистване на зъби имат така наречения инфарктен оборот.Със слаб народ и държава всеки артист лесно се подиграва-например..Направихме експеримент за това или онова...Докога жителите на България ще са ви опитните зайци- убийци на народа?

81

Анонимен

преди 12 години

Ако искате еко, си лягате с кокошките и сте готови!

80

Анонимен

преди 12 години

Като искате еко си купувате факли и си слагате халки по стените. Вечер палите факлите и готово!

79

Анонимен

преди 12 години

Еко са, еко са, защото работят 10 пъти по-дълго от другите! Вярно първоначално се влагат повече пари в произвидството им и за да си ги закупиш, но в последствие ти излиза по-евтино.

78

Един Българин

преди 12 години

Явно корупцията в ЕС също е бая издръжлива. Преди всичко "енергоспестяващите" крушки ще те заведат на очен лекар с малоумния си принцип на работа. После като се има в предвид "разделното" събиране на отпадъци у нас, живакът в последните може да отрови скъпоценната ни вода, чиято цена ще се повишава в бъдеще.

77

Анонимен

преди 12 години

Целият свят е хванат от МАФИЯТА на ........

76

Анонимен

преди 12 години

Живакът от тях се просмуква в почвата, подпочвените води и трови бавно цели населени места. Това става и с батериите с кадмий и всички подобни силно отровни метали и съединенията им. Липсва тотално политика за защита на населението.-------------- Политика не липсва, но на населението му липсва мозък и хвърля всичко на едно място.

75

Мнение

преди 12 години

И аз си назидах енергоспестяващи крушки в къщи. Светят си вече година и кусур, без проблем. Е, една трябваше да я сменим, защото майсторите по невнимание са я счупили, но иначе не са ми горяли. За съжаление LED крушките все още са доста скъпи, а и за да си осветиш добре стаята ти трябват няколко. Поне за сега икономически не са изгодни.

74

Анонимен

преди 12 години

На офффцете им промиват мозъка, че спестяват с 'енергоспестяващи крушки'. Е, и колко спестявате? Жокер - 90% от електропотреблението ви се дължи на 'други незначителни' консуматори - печки, радиатори, бойлери, хладилници, телевизори и т.н. Бе-е-е-е

73

Светльо

преди 12 години

Това е поредното доказателство, че така наречената "зелена политика" не е нищо повече от цинично пране на пари под покривалото на т.нар. "зелено бъдеще"... Зелените екотерористи трябва най-сетне да излязат от черупката си на невежество, да признаят абсурдността на зелената политика и да се откажат от нея...

72

lowforce

преди 12 години

Истината за енергоспестяващите крушки е, че са тотални ***. Нищо не светят, а и гърмят прекалено бързо, защото китаеца е слагал каквито елементи е имал под ръка в упрявлящата им верига. Това поне важи за евтините де. Ако си намерите истински Phillips от някъде, взимайте - имам една такава, свети вече от 10 години почти, вярно беше много скъпа, но се е изплатила многократно, и няма нищо общо с ОСРАМ и други ШЕН ДЖЕНГ ***

71

steff

преди 12 години

в Щатите се продават LED крушки, които имат консумация под 2W, а светят колкото 25W. Това е около 95% икономия на електричество. Не отделят никаква топлина. Струват около $6 парчето. Имат 25 000 часа гаранция. Ние постепенно оборудваме цялата къща с такива.

70

байЮрдан

преди 12 години

Всичко е въпрос на пари,в случаят става въпрос за много пари.Така че,тук интересите с крушките са чисто финансови,много ги еня европеиските чиновници за вредата от тия крушки.

69

пръдливо джудже

преди 12 години

а добрутру,чак сега ли почнахте да зацепвате,че тия *** нищо не спестяват, а цялата истерия е некой хитър търгаш да си напълни джобовете на гърба на наивните хорица...

68

ами

преди 12 години

Ами то всичко е еко и храната и водата и дрехите та тия смотльовци определят правилата!Някой пак *** пари от тази работа!Баба ми едно време само такива крушки е използвала а пък природата ми се чини че е била по съхранена!

67

галактика

преди 12 години

Мисля да се запася с повечко крушки от *старата генерация* и да ги ползвам вместо новите. Добре ли е?

66

БОТЕВ ПЛОВДИВ

преди 12 години

Има енергоспестяващи крушки с гаранция от 1 до 5г.Не се заблуждавайте че пише 5 yars.Това е срок живот който не е гарантиран.Да приемем че клв/час е 1 лев и една лампа свети 1 час на ден.Сметнете колко годишно спестявате с 1 крушка от 75 вата срещу 14 при положение че новата е с годишна гаранция и 10 пъти по скъпа.Калкулирайте така че обикновенната да я смените веднъж годишно.Затова в къщи съм със енергоспестяващи е-27 LED купени през два месеца.

65

възмутен

преди 12 години

Ако някой има съмнения относно "Планираното остаряване" или не му се рови в google-тоето ви линк към въпроса: "защо горят крушките?"youtube/watch?v=TTKd_gHwAIcА иначе аз съм фен на новите технологии и преди 15-тина години пръв си купих "ЕКО" крушки. но като любопитна джаджа. За ползване - не стават - и най-добрите: Кожата изглежда като на мъртвец, доматите са "странни" а здравето, очите, главоболието, екологията - изобщо не ми се споменава!

64

Томас

преди 12 години

Потърсете поредицата купи, хвърли, купи в ютуб и ще видите истината за крушките и за много други стоки - политиците работят за заробването на хората и за това корпорациите да трупат милиарди на гърба на хората. Светът се управлява от престъпна шайка - за щастие няма да е за дълго.

63

Шопа

преди 12 години

Язе си купувам халогенни. Много са скъпи, към 15тина лева, ама светят отлично. А другарите от ЕС да си таковат таковато.