164

Nasko

преди 12 години

Ти и без това екосистемата е толкова крехка , а тия *** само я довършват.Колко трябва да си глупав за да застреляш животно като сърна примерно , нямам думи ... пълна тъпанарщина и идиотщина.

163

Анонимен

преди 12 години

Ако тръмнете по Миро , ще се прочуете , че за първи път в България е отстрелян тъпир. Ко стана с БДС-то?

162

Анонимен

преди 12 години

Омръзнало ми е да слушам говнярите , като вземат да се хвалят с ловните си "подвизи"! Гледаш го , че на две магарета сламата не може да раздели , ама иначе голям ловджия !Един *** от Старозагорско на половината дружинка кучетата изтрепа , ама нали е *** и той голам ловец .....

161

Анонимен

преди 12 години

Всички ловци , които познавам , до един са комплексари ! Кой от към образование , кой от към акъл , кой има проблеми в работата или бизнеса , кой крал пък се забравил , кой жена му *** , сина му *** , дъщеря му лесбийка и т.н.

160

Анонимен

преди 12 години

Ловна дружинка от град Брусарци и село Василовци, Монтанско, намери време да се похвали с подвизите си по Коледа. Пияните като тараби юнаци се качили на джип и открили огън с карабини Калашников по глутница от пет вълка. Два тръшнали на място, но продължили гонитбата.Снимки: уебшотсОбадили се по GSM-ите на ловците от съседната дружинка, които застанали на пусия и причакали от засада бягащите животни. Застреляли ги с бренекета и се снимали за спомен с труповете им. Беше като битката при Сталинград, доволно засуква мустак местен авджия. Случката описва в. Труд в предпоследния си брой за 2008 г. Като кореспондентът на вестника не забравя да спомене щастието на народа от Монтанско, който си отдъхнал от хищниците.Не от вчера знаем, че в България живее порода хора, която изпитва удоволствие да убива. Ще кажете - при 150 отнети човешки живота в страната годишно, пет вълка са нищо. Без да направите връзката, че утре същите пияни герои ще обърнат калашниците към комшиите си, ще отстрелят 2-3 бабички на припек, а защо не и вашето дете в Студентски град.Че политиците у нас не ги интересува природата, това го знае всяко хлапе. Никога в днешния парламент няма да посмеят да развалят рахата на т.нар. Гоце, като гласуват закон за пълна забрана на отстрела на вълци, лисици, чакали и прочие вреден дивеч (президентът Първанов е сложил в сайта си снимка с убит вълк, за да илюстрира ловните си подвизи). Колкото и да е странно, все още съществува понятие вреден дивеч, макар по-правилно е да се казва вредни хора. За рушители на екоравновесието, като депутати, ловджии, или чиновници на Джевдет Чакъров например.Каква ти забрана нали половината от сегашните депутати са и авджии, начело с високопромилния писател Дончо Цончев от БСП. Ядат, пият и ходят да стрелят с дружинките. Сигурно на банките седят и представители на дружинките за отстрел на хора по градските улици.Президентът Първанов, който е известен като ловец, с отстрелян вълк. Снимка: pishtoviНо къде са извънпарламентарните зелени? Измряха ли борците за чистите Рила, Пирин и Иракли? По кои хралупи спят активистите от фондацията за мечките? Къде отлетяха експертите-природозащитници? Тях не ги ли интересува, че вълци днес се срещат единствено в Източна Европа и Карпатите, а колегите им в Германия, Австрия и Швейцария се чудят с какви програми да възстановят популацията. Опитите в Централна Европа продължават, а за Западна изобщо не говорим, там вълци няма от началото на миналия век.Що не вдигнат вой българските екоорганизации, университетски професори и учени от БАН? Що не блокират зелените Орлов мост и да поискат да спре варварския отстрел на вълци? Или са същите като червените, сините и пембените - текат им лигите за кюфтета в парламентарния бюфет? И не им пука дали за каймата на тези кюфтета в пряк смисъл е било заклано и смляно някое животно. А в преносен дали в България убиват природата, някой човек или погубват цял народ.

159

do 169

преди 12 години

Наистина е нямал как. Ти щото си живял по него време и дядо ми ме лъже. Баси смешника скапан!

158

КауБойко

преди 12 години

165, човек, как да ти обясня, че няма 10годишния ти дядо през 1918 да е пасал овцете си в Балкан пълен с чакали ?

157

Анонимен

преди 12 години

И чакали има и вълци има доста и мечки има доста, стига сте спорили за глупости. Явно не сте ловци. Само малко повече прасета да имаше щеше да е най-добре!

156

AVDJII=IDIOTI

преди 12 години

AVDJII, IMATE KUSMET 4E NE SUM PREMIER, 4E V I PRIBEREM PU6KITE NA SI4KITE I 4EVI PRATINM DA KOPATE NA POLETO. TREBVA ZAKON DA SE ZABRANI AVDJIISTVOTO.6TO 6TE TREPETE JIVOTINKITE BE?KOI VI DAVA PRAVO?AKO STE GLADNI E DRUG VUPROS A VITE TREPETE ZA KEF. DA SE PROKARA ZAKON I SE ZABRANI AVDJIISTVOTO!!!I KOI SE FANE DA PUCA DA MU UDARQT 100 TOQGI NA GOL ***. NENORMALNICI!!!!!!!

155

Анонимен

преди 12 години

На слука колеги

154

до 163

преди 12 години

Малоуууумнииик, дядо ми е роден 1908-*** бе, *** скапано! От бебе ли да знае какво е имало 1908-*** ? Говорим като е бил младеж, когато е пасал овцете. 20-тте 30-те. Ти изобщо можеш ли да осмисляш написаното от други хора? Баси ***!

153

Валдес

преди 12 години

130000 ...те в пъти повече от армията ни... я да хванат барем да засадят по едно дръвче тия пушкаджии . То е ясно , че за толкова *** дивечът ни е малко .

152

КауБойко

преди 12 години

Първо беше 1908г. сега стана 30те насам. Човек ще ти го кажа така, до 60те години чакал е имало в югоизточна България щото тва добиче не е типично европейско животно. Да приемем че науката грешки с 10години, айде с 20години, с 30 години, айде. Ама да ми се изкажеш тука, че според дядо ти 1908г. Балкана е бил пълен с чакали. Молим. Или ти като Бойко смяташ, че целия народ нагъва качамак.

151

до 161

преди 12 години

Балкана е Варненския..местност Божуровец Плоска.. където е язовир Цонево И язовир Елешница. Момъъък-пълно е било с чакали 30-те там. То и сега има де. Само чакали май останаха вече днес. Не знам, говориш наизуст. Аз поне съм черпал сведения от свидетел като дядо ми , който е отраснал в Балкана и познаваше всяка педя в него... поне 20 на 20 кв километра.

150

КауБойко

преди 12 години

Оф, мога ли да споря срещу човек, който черпи всичките си знания от дядо си. Чакали в 1908г. в Балкана, на баба ти трънките.

149

до 159

преди 12 години

Ти си просто момченце...наистина..казвам ти че е било пълно с чакали и вълци в тях години, обаче бавно бавно вълците са ги избили. Сега от морето до Слевенския балкан един вълк ако има..то се разчува като новина бе, кауне смотан.

148

КауБойко

преди 12 години

Вижда се кой е ***. Ти даже и не се усещаш какво ти казвам. Проблема не е в това, че не си споменал, че дядо ти ти е казал, че 1908г. Балкана е бъкал с вълци. Проблема е че е бъкал с чакали. Е аз ти казвам, че няма как 1908г. да е бъкало с чакали и то в Балкана ? Искаш ли да ти го обясня по-просто. Спора за вълка е отделен и до колкото го следя ти спориш, че в България няма и 1000 вълка, а аз ти казвам че има и то доста повече.

147

до 154

преди 12 години

Бе *** ***. Като не съм споменал в изброение че е имало вълци това означава че е нямало ли бе, *** ***.А през 30-те години когато е замръзнал даже варненския залив от Румъния дядо разправя че се е напълнило с вълци тук от Замръзналия Дунав.Шматка смотана....

146

КауБойко

преди 12 години

155, съжалявам, джанъм повече от 1000, доста повече и то само в България. Ама то със седене пред компютъра няма да ги видиш.

145

КауБойко

преди 12 години

Тези смехурковци са същите като теб. И те не вярвали на официалната таксация. Виж кво пишат за мечките "Подобно на таксацията на вълците таксацията не е достоверна, и научните работници, и природозащитниците я смятат за завишена." Същите профани като теб. Не вярвали на официалната таксация, а на преброяване на "Сдружение за Дива Природа Балкани". Кои са тези Сдружения балкани бе, прошляци. Сигурно и те като теб грам идея нямат как се брои дивеча.