70

лола

преди 12 години

е сега вече със сигурност ще напусна българия,манастирите и църквите бяха местата за моята утеха ,а сега .защо нито в един гръцки манастир или църква не видях такива сиропиталища,да поддържат такива,но в ремонтирани сгради предоставени от общините. защо унищожаваме останалите ни светини.възмутена съм и огорчена от подобно безумно решение.

69

маха

преди 12 години

Какво пречи на черквата да работи и помага на хората.Как може един ПОП сам с малко помощ да направи толкова неща за нуждаещите се в Новихан,а на МАКСИМ му трябва правителството да му помага.Черквата има пари но са алчни не обичат хората мързеливи геове

68

Candy

преди 12 години

Проекта е много добър!Ще се радвам освен подпомагане, да има възпитаване на ценности и прочие.Максимата че нищо да не е даром - да нека помагат, но на хора които искат да им се помогне. Тоест ако някой се оплаква, че е гладен и бездомен - да копа градинките в манастира и да се усмихва на туристите. Така ще си изкарва прехраната, макар че от труда му едва ли ще има голяма печалба.Липсата на ангажираност при получаването води до безотговорност и неоценяване на полученото.

67

ай-вай

преди 12 години

Господа журналисти от Днес.бг,Написаната статия трябва да бъде първо заглавие за деня !!Това е новина,която заслужава вниманието на българите.

66

фрезата

преди 12 години

И ще потекат народни пари към Синода,не ти е работа.Соц.министерство се отърси от един от най-важните си ангажименти - да е крило за сираци и бедни.Лошо,мн.лошо.

65

radost

преди 12 години

до ДНЕС.бг - Защо изпратихте тази статия в 9-та глуха? За да не се чете и коментира? Не е богохулство да си напишеш мнението за българската църква и нейните служители, а също така всеки гражданин на РБ-я има право да получава информация за какво се харчат парите му! Моля, върнете статията обратно там, където стоеше преди обяд, а махнете някои глупави и безсмислени статии

64

даааааа

преди 12 години

както разрушиха и унищожиха цялата държава - икономика-земеделие-животновъдство така ще бъдат унищожени и манастирите - историческите български ценности Май нищо българско няма да остане не че има на кого да остане - то скоро и българи няма да има ПЪЛНА РАЗРУХА И УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ - не искат и спомен да имат българите че са българи.Трябва натовската армия както пазеше кюстендилските череши на турските фирми така да пази и манастирите - да не повярваш-

63

gtf

преди 12 години

Надявам се да не напълнят манастирите със сополиви ***, м-у другото до колкото си спомням и сега всеки може да намери подслон в манастир - стига да е работлив. Както знаем църквата е доста голям собственик на обработваеми земи ..а и поддръжката изисква доста труд ...

62

ves666

преди 12 години

priuti za prostitytki ,vsikakva dryga paplash ,tva carkvata e nai golemiat diavol v balgaria nachelo s licemernite mitropoliti.jiv pop jiv diavol.

61

ivo4323

преди 12 години

Каквото и да да ти говорят знай, че става дума за пари!!! Не се знае тези отзивчиви монаси и митрополити дали искат дали искат да точат помощите за собствени облаги колкото и гнусно да звучи това, просто вече на такива неща се нагледах и наслушах, че не знам какво да мисля вече!!!!

60

Анонимен

преди 12 години

Ако се дава храната и подслона срещу работа- напълно съм съгласна! Аз мисля, че в църквата нищо не се дава даром! В миналото, когато някое дете останело сираче в селото, църквата го приютявала и обучавала, но в замяна на това детето помагали при службите и литургиите, помагало при обработването на земята.

59

Анонимен

преди 12 години

хахаха ХАХАХАХААААААААА,ТОВА НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ!!!АЗ СЪМ СТАВАЛ СВИДЕТЕЛ КАК СЕ ОТКАЗВА ЗАЛЪК ХЛЯБ И ВОДА ОТ ***..СИТЕ МОНАСИ НА ЧОВЕК В НУЖДА,ВИЖДАЛ СЪМ ОТНОШЕНИЕТО ИМ КЪМ ПИЛИГРИМИТЕ...ТОВА Е АБСУРДНО!!!НИКОЙ ОТ *** ПОПОВЕ НЕ ИСКА НЯКОЙ ДА МУ СТАВА СВИДЕТЕЛ НА ОРГИИТЕ ИЛИ ДАЛАВЕРИТЕ.ТИЯ СТАТИИ СИ ГИ ЗАВРЕТЕ ...НА ОНОВА МЯСТО.

58

зоро

преди 12 години

Много българчета са също в неравностойно положение и техните родители са били и са все още толкова безотговорни, както тези на всички останали деца. На хората трябва да се дава възможност. Интеграцията и адаптацията са сложен процес, за който се изискват усилия и от двете страни. Време е българите да престанат да игнорират социалните си проблеми. Надявам се начинанието да е успешно! Манастирите ни не биха могли да бъдат по-полезни.

57

zoro do 48 katia

преди 12 години

Катя, посещавала ли си някога през живота си сиропиталище, предполагам че не, никои от тези деца не са виновни за положението си, не разбирам злобата ти. Може би малцинствата живеят по този начин, но ако никой не се опита да им помогне и покаже, че за тях съществува различен начин на живот, нищо не би се променило. Просто да отричаме, че те са част от нашето общество и да ги игнорираме не помага. Това си е чист расизъм.

56

Анонимен

преди 12 години

Браво, Дано реализират идеята добре!За момента манастири и църкви са напълно безполезни.Само гледат да вземат паритеНо ако почнат да помагат на хората може наистина да се върне вярата

55

Българин

преди 12 години

Иначе сте прави, че църквата трябва да стори нещо за хората... но за ХОРАТА, не за ***.*** не са човешки същества, доказват го всеки божи ден с безобразията и издевателствата си и трябва да бъдат унищожавани, а не хранени и отглеждани !!! Манастирите по-добре да станат приюти за бездомни кучета, кучетата поне няма да ги сринат, за да изгорят гредите и да откраднат желязото !!!

54

radost

преди 12 години

до 54 - прочетете внимателно статията - там пише "всички"! Но дори и да не е така, към момента църквата се оплаква, че няма пари, следователно ще се наливат пари от държавата по тази програма, а като си знаем църковните служители, ще има и големи злоупотреби! А как ще се отсяват наистина нуждаещите се и дали ще са в състояние да оценят и запазят тези светилища? По-скоро - не

53

г

преди 12 години

Няма да направят Рилския, Бачковския и други легендарни, и най-посещавани манастири в приюти това е сигурно. Ще направят църквите по селата и някой отделни в София и големите градове, както е и навсякъде по света. Има кухни и подслони за бедните.

52

Даниел

преди 12 години

Браво на църквата, дано стане и реалност.

51

radost

преди 12 години

до 51, пък и други коментирали преди това - изпадате в крайности, нека да е по-цивилизовано. Не цитирайте само ***, та колко българи са на същото ниво като тях! Проблемът е - възможно ли е към всеки манастир и църква да има приюти и с какви средства ще се поддържат те? От друга страна, както коментира 47 - ще се разсипе историческа ценност, това би трябвало да се обмисли много добре и ако някъде е възможно, там да се приложи