15

Мнение

преди 12 години

Това, което се случи решението на ВКС и софийските съдилища да не изберат делегати, които да участвуват в избора на нови представители на съдийската гилдия във ВСС, няма да има сериозни последствия, защото в другите области такива събрания са проведени, делегати са избрани, следователно Общо събрание на делегатите ще има и то ще бъде законно. Що се касае до оставките на Захарова и Костова: Те са избрани от Общото събрание на съдиите, за да представляват интересите на тази гилдия във ВСС. Съгласили са се да я предствляват във ВСС и като такива са длъжни да носят тази отговорност. Значи когато нещата не стават така, както те искат, трябва да подават оставки? Това е бягство от отговорност... Що се отнася до ССБ: Там се вземат и оповестяват решения в много тесен кръг. Тези мнения не обсъжда широко с членуващите в ССБ и особено със съдиите извън Съюза Стана скандалът с ВСС, излезе Н.Куцкова, дръпна едно слово, обиколи няколко телевизии и дотук. Няма я широката обществена подкрепа от съдиите в регионите на страната. Самото име на Съюза е несъвсем коректно : Съюз на съдиите в България. ССБ не е представител на всички съдии в страната, а на част от тях . Тогава защо си присвоява правото да говори от името на всички съдии: кой им е делегирал това право!

14

МУСТАФА

преди 12 години

Росен Русев бе принуден да оттегли кандидатурата си, но продължава да е административен ръководител на провинциален съд. Представянето му пред ВСС беше твърде комично, дори за хора, които не са юристи и нямат представа за атмосферата или спецификата на работа в съдебната власт. Този човек е с 60 думи битова лексика в главата. Представянето му събуди смях от членовете на ВСС въпреки, че членовете му трябваше да оценят факта, че Русев е назначен именно от тях.

13

жана

преди 12 години

Доверието не е даденост,то е отношение което човек сам изгражда.

12

но комент

преди 12 години

За тая работа са нужни много здрави ***, и да си прежалиш главата.а след 20 години обратно кадруване, такива съдии в Бг няма и няма да се намерят.келепира е никакъв-заплатат е нищо в сревнение с това , което се взема на по спокойни места, а риска е много голям.Трябват отдадени на професията магистрати, а такива не останаха.

11

лъжец си и наглец

преди 12 години

"Всички сме наясно, че тук не става дума за неубедителна моя концепция"Това са думи на същия, който като на събесетването пред ВСС го попитали каква му е концепцията. т.е. как трябва да се управлява най-важният за борбата с престъпността съд, той можал да каже ЕДИНСТВЕНО: "за добрата работа на един съд са нужни добри кадри, добри условия за работа и "добър психоклимат"". Как мислите, дали е бил убедителен?

10

Ало,...до 10

преди 12 години

Как кой?Или Гоце или Бсп и Дпс.Само те не искат този съд.

9

до 9

преди 12 години

Кой го отказа ?

8

Ало, ...

преди 12 години

Отказаха Го!!!

7

Анонимен

преди 12 години

ако можем само да си оправим правосъдието. правосъдието ни е последната крепост на комунизма

6

Калин

преди 12 години

а бе борис велчев ... без ден стаж като магистрат стана главен прокурор .. тоя ли е убедителен... лазар груев подобен .. !!!!тръгнали тея мнения да дават !!!

5

Търновска Mутра

преди 12 години

Невинните братя Галеви станаха виновниСъдът ги прати за 12 години в затвораСофийският апелативен съд призна за виновни дупнишките бизнесмени Ангел Христов и Пламен Галев, по-известни като братя Галеви. Магистратите постановиха 7 години затвор за Пламен Галев и 5 години зад решетките за Ангел Христов. Миналата година Кюстендилският окръжен съд ги оправда напълно за ръководене на организирана престъпна група за принуда, изнудвания и рекет.Прокуратурата обаче обжалва и поиска до 10 години лишаване от свобода за двамата бизнесмени. Заедно с Галеви на подсъдимата скамейка са Апостол Чакалов, Владимир Ангелов, Георги Градевски, Георги Блатски и Красимир Оков. От обвинението поискаха завишаване на присъдите на групата.МАМА ВИ ДА *** *** ДОЛНА ПАЛЯЧОВСКА. 21 ГОДИНА ЖИВЯХТЕ КРАЙ НАС КАТО МИШКИ СЕГА ВСИЧКИ СЕ ОПЪЛЧИХТЕ СРЕЩУ РЪКАТА КОЯТО ВИ РАНЕШЕ.ТРЯБВАШЕ ДА ВИ ИЗБИЕМ ДО КРАК *** МИЗЕРНИ .ПАК ЩЕ СЕ ВЪРНЕМ И ТОГАВА ЩЕ ВИ ТРОШИМ ДО КРЪВ С БУХАЛКИТЕ ***!

4

ПРАВИ СА

преди 12 години

Съдиите много добре усещат , че скоро ще има Народен Съд и Велико Народно Събрание . Затова не искат да са съучастници със сегашните Мафиози.

3

Мда

преди 12 години

Ей сега вече ще се разбере кои съдии са на Гоце и кои не.Който приеме,значи е против Гоце.

2

Анонимен

преди 12 години

Ами Гоце така му е заповядал...!Кво се чудите!??

1

Анонимен

преди 12 години

*** ги е страх да съдят свои.