5

Анонимен

преди 12 години

Този свят е тръгнал на керкендек още когато са се появили първите кредити. Чрез кредитите се елиминира едно важно диалектическо условие за стопанския живот: харчиш, колкото имаш! Естествената закономерност "работиш, изкарваш, харчиш" е заменено с "харчиш, работиш, връщаш", което обръща всичко наопаки. От там тръгват и причините за днешния огромен икономически цирей, който всеки момент ще се спука и ще залее света с гной и смрад!

4

бай Шано

преди 12 години

истината е друга ----плащат в брои които работят на черно и им плащат на ръка---какъв е смисълът даа ми пращат заплатата на банката и аз да я тегля и после да плащам в хипермаркета--

3

традиционалист

преди 12 години

Колкото и да ме убеждават, никога няма да повярвам, че притежанието на кредитна карта е предимство.ще дойде време и хамериканците ще го разберат. какъв е смисълът от тях? Виж за девитните карти- да. Харчиш и тоглиш толкова, колкото си сложил, но кредитните си е чисто просто теглене на заем, от който на практика нямам нужда.

2

Заклещени кучета

преди 12 години

Лека- полека ще им дойде акъла в главата.

1

фантом

преди 12 години

Плащането в брой си е най-практично от много неща. Стремежа на контрол от банките върху личният живот имотите и парите на всеки човек, рано или късно ще отврати самите хора. И то ще стане именно там, където са го въвели най-напред, както в случая с Великобритания. Просто, защото не можеш да контролираш банката, при условие, че си променят лихвите и договореностите често,ч есто. А да вярваш на кредитор, дето си мени уговорката, си е самоубийство. Ние сме си още добре, защото си плащаме в брой.