39

ves666

преди 12 години

9 miliarda paplash shte dishat kato ribi na syho ,polovinata sa za likvidacia.

38

Анонимен

преди 12 години

До петдесет години човечеството ще намалее от 10 млрд. на 1 млрд. и тогава нещата ще се нормализират донякъде.

37

до pepo

преди 12 години

Пич, ти изобщо правиш ли разлика между въглерод и въглероден диоксид? Двете са съвсем различни неща.

36

Анонимен

преди 12 години

Планетата умира, но човекът със сигурност ще се самозатрие преди нея поради безграничната си глупост.

35

Азъ

преди 12 години

Ако сади картофи ке помогне ли?

34

Анонимен

преди 12 години

Да си жив и здрав пепо, че ни открехна!Като едни видни кльопачи на доматите с колците немаше как да стоплим фактите. Даже и не пра'име разлика между климат и климатик, а ти искаш да назнайваме и за еко.. кво му беше там името.А и кво от туй, че има циклична повтаряемост и обвързаност в и между събитията.Важното е джангър да става от време на време и за разнообразие!

33

do 32

преди 12 години

brato, ti si tolko umen che tebe shte te spasqt izvanzemnite, ne se kosi

32

do 32

преди 12 години

brato, ti si tolko umen che tebe shte te spasqt izvanzemnite, ne se kosi

31

Анонимен

преди 12 години

Какви планове правят за 2100 -ната година тия?до 3-4 години максимум от Земята ще има само руини и пушек.Ще се спасят малцина и ще поставят началото на новото човечество.Всички друго са лъжи пускани от НАСА.Отдавна има бази на Луната и Марс.

30

pepo

преди 12 години

Въглеродът е елементът на живота. Той не е причинява глобалното затопляне. Затоплянето се дължи само и единствено на слънчевата активност. И армиите от платени но анонимни драскачи не могат да променят това. Всякакви журналистически напъни определящи въглеродния диоксид в атмосферата като замърсител са пълни глупости. Разчита се на това, че хората масово не разделят правилно екологичните от климатичните проблеми.Днес бг - чудя ви се на куража да публикувате такива глупости.

29

RAD

преди 12 години

Едно от най-циничните неща е,че именно най-развитите и мощни държави,които биха могли да направят много за ограничаване на парниковите емисии, точно те не го правят. Например отказът на САЩ да подпишат протокола от Киото,който наскоро трябваше да бъде заменен от по-ефективен документ,но и това не стана...

28

глобалист

преди 12 години

Едно е сигурно:Ако имаме шанс,то той зависи само от общите ни усилия.Учените със своите методи,военните с ресурса си,политиците с воля и чест(ако ги притежават)и ние-хората по цялата земя.Отивам да загася поне една ел.крушка.А Вие?

27

Анонимен

преди 12 години

ne si vaobraziavaiti ima sashto i dobrovolni rabotnici kogato sa svobodni zalesevat s kakvoto mogat

26

Анонимен

преди 12 години

Жалко е, че нашите деца ще имат много по малка възможност да се разходят из вековна гора, да пият вода от чисто езеро, да ловят риба на реката. А за внуците не знам, те може би няма и да мога да видят такива неща.

25

Реалист

преди 12 години

:) Ние или по точно болшинството от населението на земята е главният виновник за това което става в последните години !!! Цялостна промяна към все по зле и по зле на природните ресурси и богатства на земята..Какви ли не нови и нови болести или добре забравени стари..природни катаклизми от всякакъв тип?!? Да не би да е случайно? И вместо да помислим за това се започват войни , прави се ЯДРЕНО въоражение , измислят се нови биологически и влиящи земната повърхност ОРЪЖИЯ? Земята просто си го връща!

24

KKK

преди 12 години

Така е лятото глобално затопляне, зимата ледников период. НаУката да върви !

23

Анонимен

преди 12 години

За първи път чувам, че горите складирали въглероден диоксид! Браво днес.бг това е грандиозно откритие - до сега учените смятаха, че при фотосинтеза растенията преобразуваха въглероден диоксид във взаимодействие с вода и светлина в кислород и въглехдрати, НО явно са грешали! Оказва се че растенията просто са складирали въглероден диоксид!

22

...

преди 12 години

Единственото за което съжелявам е , че децата и внуците ми ще живеят в свят унищожен от ЛАКОМИЯТА и ТЪПОТИЯТА ми!

21

Баце до 12

преди 12 години

12-ти,Аз например знам. И източниците ми не са само тематичните образователни предавания на "Дискавъри" и "Нешънъл Джиографик". Като малко по-любопитен, се разрових и попрочетох и още материали по темата от страниците на USGS, BGS, Geology, The Geological Society и др. Статии бол, стига да има мераклии да четат.Но... Принципно си прав, че Земята досега все е оцелявала. Има обаче, една малка подробност и тя се нарича масово измиране (mass extinction) на видовете. А ние не сме изключение!

20

Анонимен

преди 12 години

нашето цар си ги изсече, изсече нашите гори!и не само той.сами си го правим - кви хора сме бе??