720

Анонимен

преди 12 години

До rumen221Абе ти много ги разбираш нещата от комунизма, но ако живееше тогава сега щеше да се намираш в Белене. Не са обичали много много хора, които си отварят устите за щяло и нещяло.Никой от младото поколение не е виждал комунизма в действие, така, че да си траем по-добре, защото е лесно да се говори, без да се мисли.

719

Анонимен

преди 12 години

Ахахахаха! Е този агент на ДС Рашидов, как няма да се дразни. Нали в онова време е бил "Цар Киро". А иначе паметника е ЖЕСТОК! Това е най-яката боя, която съм виждал!Заклевам се! По-добре ми е да я гледам от гнусната комунистическа ***.

718

rumen221

преди 12 години

Приятели,Невежеството на някои от Вас, е смайващоМежду кого и кого основно, се води Втората Световна война?- Между Нацистка Германия, Фашистка Италия и Милитаристка Япония, основно срещу Франция, Англия, СССР и САЩБългария?- 1936 година е въведена Военно-Монархическа диктатура и са разпуснати партийте!- 1941 година съдействаме на Нацистка Германия, да превземе Сърбия и Гърция, но освен присъединените български земи и население, -ви Български Корпус участва в окупацията на Сърбия и води сражения със сръбски партизани!!- 1943 година Монархо-Фашистката власт обявявя война на САЩ и Англия, участва във въздушните сражения, а след като те са съюзници със СССР, то войната е и срещу СССР Номера на щрауса не минава!!!Въпрос:- Когато през Септември 1944 година, една от Съюзническите армии е на Българската граница Каква може да очаква Монархо-Фашистката власт на Бългаската държава, която воюва Активно на страната на Германия???Точно така:- Обявяване на Война и ОКУПАЦИЯ!!! Само, че окупация НЯМА, а Червената Армия, която е заела около 15% от територията ни, СЕ ИЗТЕГЛЯ през октомври в Румъния и ЗАЕДНО продължаваме войната, като даваме 30 000 жертви, но не можем да измием Монархо-Фашисткия ПОЗОР!!!- От 1945 година, като държава АГРЕСОР плащаме репарации до 1968 година!!!Та, намесата на Червената армия, 30 000 СВИДНИ БЪЛГАРСКИ ЖЕРТВИ и твърдата позиция на Сталин на Потсдамската Конференция, спасяват България от ПОСЛЕДИЦИТЕ НА МОНАРХО-ФАШИСКАТА ДИКТАТУРА У НАС, защото Сърбия, Гърция и Румъния вече били уточнили ОБЩИТЕ СИ ГРАНИЦИ!!!Ето затова е този паметник насред София, но скулпторната група ТРЯБВА, да се допълни по подходящ начин с по един Американски, Английски, Френски и Български войник!!!

717

аноним

преди 12 години

Ако си знаем интереса ще чистим и поддържаме руските паметници. Кой би ни защитил при нужда с тази 30000 армия? Американците ли? Е те ще унищожат и и Добруджа с добива на шистовия газ, но ние си траем. А необятния руски пазар би спасил икономиката. Но на американците това не е изгодно. Ние трябва да сме зависими. Е сега от тях

716

дони

преди 12 години

До кога невежеството у нас ще доминира. Младите да изучат историята. Американските комикси напълно са замъглили мозъка им. Неблагодарността е най-непростимото нещо. Цяла Европа пази паметниците на армията победила хитлеризма. Само у нас има умопомрачени хора, които са зомбирани от невеж антикомунизъм

715

Съни

преди 12 години

"Искаме или не искаме, 50 години България е живяла в социализъм и това е част от историята ни. Ако някое поколение си мисли, че ще го изтрие с гумичка, това не е необходимо. Германия не махна руския танк в центъра на Берлин, Австрия не махна..." Ами по същата логика не трябваше да махат и Мавзолея....или той не е част от историята????

714

:)

преди 12 години

Главният Мултак, на републиката - Веждито :)

713

2121 до 739

преди 12 години

Бог да пази България, бих казал!Но за да разбереш назряващите проблеми в Западна Европа, виж новината от вчера за австриеца приел исляма, който в съучастие с германец приел исляма планирали атака на Райхстага, подобна на тази от 11ти септември в Ню Йорк!!!

712

до 740

преди 12 години

Може би!Но самият грандомански паметник, не е ли *** на руския ***?

711

Анонимен

преди 12 години

Това е лижене на американския ***...С тяхното кино и герои...

710

Реалист

преди 12 години

Наистина има много болни хора в тая държавица. Вече 20 години не можем да се съвземем. Последиците от социоализЪма са изключителни, чак не е за вярване...Бог да прОсти България.

709

Анонимен

преди 12 години

Да не бързат да го чистят. Сега е като атракция. МОгат да го показват на туристите.

708

зиозон

преди 12 години

Рашидов, да го духаш по въпроса с вандализма - не са го потрошили, напротив, украсили са го...!

707

Кръчмаря

преди 12 години

Отговори си какво са борсите днес. Всеки един от тези механизми е работил добре докато идва момента на пренасищане. След този момент нито пазарните принципи нито финансовите методи могат да работят правилно без да се изменят. А те в последните около 15 (забележи не 30) години масово се възприемат като крайни, завършени и единствено правилни. В интерес на истината има известни опити за корекция които не срещнаха подкрепа.

706

Кръчмаря

преди 12 години

Vitalius, говорим off topic. Темата ни не е за тук. Явно си задълбал в икономиката но отскоро. Аз пък ползвам целия спектър от данни и съм по скоро аналитик макар това да неми е работата. Технологиите и геополитиката се пресичат с геоикономиката. Казваш че "Никой няма полза от това да дава кредит на някой който не може да го върне." У нас примери коооолкото искаш. А ако говорим по-глобално в някои западни общества обаче има един механизъм за банкрут. Обясни си какво всъщност дава той.

705

Кръчмаря

преди 12 години

Прочетох си коментара 713 и никъде не казвам че само и само банкерите са лоши... може би само някои от тях. Но комбинацията от политици, икономисти и банкери с кофти идеи явно е загробваща. Няма прошка там.... и докато сме на темата коментара ти 726 е доста "семпъл" и пак отиваш в утопиите -"политическите лостове които те ползват нямаше да ги има"Ама ги има! Живеем в реалния свят. Спомни си ГРЕШНИЯ прочит на "Капиталът" от комунистите и до какво ги доведе.

704

ринго

преди 12 години

утре някой шопски *** ще реши да изрисува паметника на Левски щото е много поамериканчен и космополит.Спрете се бе обърнете внимание на това което правят мошенниците в Народното събрание. Вежди Рашидов е прав.

703

vitalius

преди 12 години

До 782Никой няма полза от това да дава кредит на някой който не може да го върне. Ако ти теглиш кредит и не го върнеш никой друг не ти е виновен. Никой също не може да те накара на сила да теглиш кредит. Когато обаче лихвите са ниски и има инфлация, ако пестиш губиш, а ако си в дълг, дългът се обезценява, така че централната банка има главната вина за това от което се оплакваш. При истински капитализъм централна банка няма.

702

Анонимен

преди 12 години

Да се разруши този ппаметник- ще струва много пари. Затова предлагам:Да се опакова в будилка кока-кола - напрамер, пластмасова или метална.Така ще бъдем напълно в крак с времето и със сигурност ще скрепим нерушимо дружбата с братския американски народ.Особено ако най-отгоре се монтира надпис: Made in USA.Може да поканим Обама да го открие. Ще бъде всенароден празник.

701

999

преди 12 години

този паметник ще бъде премахнат така неизбежно,както е неизбежно измирането на комунистите по нашите земи. нормалните хора ще го премахнат, а диваците може да си избършат носа и да продължат да си живеят в каменната си ера.