22

Анонимен

преди 12 години

nai posle nqkoi da predloji ne6to naistina dobro bravo na horata ot VMRO

21

все тая

преди 12 години

Да оставим настрана конституцията, правата на човека и пр. придобивки на съвременния цивилизован свят. Чисто практически, как точно предлагаш да определим прага на ценза? От основно образование ли да почнем или от средно?Аз лично познавам доста висшисти, които са пълни ***, но за сметка на това - с претенции. И обратно - много качествени хора със средно и по-ниско образование. Как да отделим зърното от плявата?

20

все тая

преди 12 години

Томас :),такъв ценз не се изискваше даже през тоталитарните години на Живков. То вярно, че и изборите бяха фиктивни, но все пак...Ако продължаваме да разсъждаваме в тази посока, още малко ще забраним и на жените да гласуват, както е в повечето арабски страни.Когато масата е неграмотна и необразована, избира управниците си по свой образ и подобие. Справка - Б.Б. Единственото решение е повсеместно осигуряване на качествено образование. Друг път няма в т.нар. демокрация.

19

Томас

преди 12 години

крайно време е да се въведе изискване за образование - не може един неграмотен човек да има същия глас като един професор. Колкото и да мрънкат и да говорят, че било противоконституционно - така трябва да е.

18

все тая

преди 12 години

Това предложение е противоконституционно и от ВМРО го знаят прекрасно. Просто подгряват и мобилизират електората предизборно.Съвременната демокрация не е като в гръцките полиси - само за отбрани. Днес тя е диктатура на мнозинството. Без значение дали ни харесва или не. И дали е най-добрата форма на управление.Изходът е само един: образование, образование, образование...

17

Боби

преди 12 години

Това с клечиците и връвчиците лесно може да се елиминира,като отпечатат няколко вида бюлетини с различен,разбъркан ред на подредба на номерата,а може и без номера-който не може да си ги прочете и не може да се ориентира да е учил!

16

БАЧКАТОР

преди 12 години

Издигнете кандидат за президент, господа от ВМРО. Много хора ще са с вас.

15

от 5

преди 12 години

до 7В BG няма нищо невъзможно!

14

Така ли ?

преди 12 години

" С въвеждането на тези промени воеводите смятат, че ще се пресече практиката да се купуват гласове. "....... А защо воеводите не се поинтересуват как е избран свръх-супер демократът Чърчил в английския парламент ?

13

Анонимен

преди 12 години

И да са платили всички данъци и такси. Демек оная бележка ,че не е длъжник

12

Анонимен

преди 12 години

В конституцията също пише, че образованието до 8-ми клас е безплатно и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

11

Анонимен

преди 12 години

Това е най-голямата глупост ръсена някога досега. Най-антидемократичното предложение което съм чул. Нали за това са изборите. Всеки да си гласува за който и каквото иска. Няма значение дали си неграмотен, гей, лесбийка, наркоман, или какъвто и да е щом имаш българско гражданство имаш право и на глас и това го пише в конституцията. Не може да правим изборите избирателно, да гласуват само професори и и т.н. Аз предлагам тогава ценз : да имат право на глас само депутатите или пък членовете на ВМРО

10

Анонимен

преди 12 години

Тези, измислени македонци, които са по-малко от участниците на гей-парада и малко повече от броя на забременелите мъже, си търсят оправдание за предстоящото фиаско на задаващите се избори. За тях се отказват да гласуват дори подчинените им общински чиновници в Пловдив, може би защото са неуки като своите началници.

9

пешо

преди 12 години

не само образование, а и кворум трябва да има на изборите! не може примерно да гласуват 30 % от избирателите и изборите да са легитимни! трябва поне 50%,иначе да се анулират!

8

an

преди 12 години

И КОИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ТОЗИ ЗАКОН? ДРУГАРИТЕ МУТРО-КОМУНИСТИ В ПАРЛАМЕНТА ЛИ? ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ АКО СЕ ПРИЕМЕ ТОЗИ ЗАКОН- В ПАРЛАМЕНТА НЯМА ДА ВЛЕЗНЕ НИКОЙ. АКО НЕ СА *** ДА ГИ КУПУВАТ САС ПО 20 ЛЕВА И С КЕБАПЧЕТА НЕ ВИЖДАМ КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЩЕ ГЛАСУВА ЗА МУТРО-КОМУНИСТИ.

7

до 5

преди 12 години

Малко ще е зор да се издадат толкова много дипломи (стотици хиляди) на напълно неграмотна и *** *** , 99% от която изобщо не знаят Български език.Ползват ги само за изборите като стадо.вмро имат право ама дали ще мине тва ,дпс ще скочат че се нарушават правата на диваците.

6

Анонимен

преди 12 години

само за това предложение си струва да гласувам за воеводите И без това вече не знам какво да избирам...и да е задължително гласуването Като в Гърция Стига са се крили младите зад пенсионери.Пък колкото до дипломите докато се организира кампания по раздаване дано се освести народа

5

Анонимен

преди 12 години

сега ще им раздават дипломи и пари едновременно и пак ще гласуват

4

Анонимен

преди 12 години

Не е достатъчно да има изискване за образователен ценз,а трябва да се изисква най-вече да са изрядни данъкопладци.Ромите живеят на гърба на цялото общество,а на всичко отгоре и определят с гласовете си кой да ни управлява.

3

Найден

преди 12 години

Разбира се, че така трябва да бъде! Всички знаем кое е малцинството, което по стечение на обстоятелствата играе важна роля по време на избори. И също така всички знаем, колко от тях са достатъчно образовани, за да знаят поне как да пишат и четат...