121

Калин

преди 13 години

Знаете ли кое е най-жалкото?Че ни лъжат и никой не може да докаже противното, понеже всички са "вътре" .Сигурно 1 млн са безработни, ама няма кой да докаже .Никой няма интерес да се рови в ***.

120

Анонимен

преди 13 години

Вярно , че има безработица и не е малка , но това е така заради капризите на безработните ! Всеки търси нещо леко , ако може да не работи много , но да е добре платено ! Скоро една моя позната ми изрева , че в къщи и двамата със съпруга и са безработни от половин година и е готова да се захване , с каквото и да е , строителство , прислужничка , чистачка и тн.Когато и намерих работа в една пералня , не пожела да започне и си измисли хиляди оправдания ! А кво е туй нещо дето прилича на онуй нещо ?

119

rumen221

преди 13 години

Приятели,След като и първокурсниците по икономика разбраха, че само производството създава нова стойност, доработките на Маркс доведоха до Американската финансова криза, а прилагането на стария Маркс, доведе до Китайското икономическо чудо, ще Ви кажа и едно лесно решение за безработните и неграмотни граждани...Тук е мястото на Общините и Държавата...!!!- Всички общини Трябва да регистрират фирми за "Облагородяване на общината" (името няма значение), където с полагането на нискотехнологичен труд, безработните граждани, да си изкарват прехраната...!!!1. Неграмотен се ограмотява за 6 месеца. При отказ без помощи и на борсата...2. За 3 месеца се взема професия... При отказ без помощи и на борсата...3. На борсата и на Жизнен минимум от 135 лева..., защото 136 лева е минималната пенсия за честно положен труд!!!4. Сумарно всички помощи, не трябва да превишават МРЗ!!!5. Особено важно е Основанието за "Отказ от социална помощ". То следва да е безкомпромисно при "Отказ от заемане на предложено работно място"..., защото е нарушение на Конституцията....Конституция - Чл. 48. (1) Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право.6. За нерегистриран на борсата никакви социални помощи...!!!7. Детските, да се разделят на три вида:- До 3 години се получават безусловно.- От 3 до 7 години детските да имат друг смисъл. Да се наричат За социална интеграция и да се раздават месечно, при посещаване на детско заведение (временно, ако няма места се дават на ръка).- От 7 години до завършване на средно образование са дават, ежемесечно в учебното заведение, като Детски образователни помощи. При спиране на ученето се спират и парите!!!Ето това са седем стъпки, за решаване на ПРОБЛЕМА ХРАНТУТНИЦИ!!!ПРОБЛЕМ НЕ СА БЕЗРАБОТНИТЕ, КАКВИТО ВИНАГИ ЩЕ ИМА ПРОБЛАМ СА ХРАНТУТНИЦИТЕ!!!

118

безработен

преди 13 години

Господин Министър, това което казвате въобще не е вярно . Ако мислите, че има нормален БЪЛГАРИН да Ви вярва значи, че ни мислите за големи будали , а ако Вие самият си вярвате ВЕДНАГА отидете на преглед. Безработицата е в пъти по- голяма от Вашият отчет и продължава да се увеличава. И това е защото в България производството намалява, а малкият и среден бизнес едвам диша.Удушен е от нямането на пари в обикновенните българи.И тези, които имат скътан някой лев го пестят, защото не знаят какво ще е

117

Враца дето гарга...

преди 13 години

Приказката си е права!От Враца нищо добро не е дошло - Миро Мента, Тотю, Любо Дацов...Даже Ботев не можа да си тръгне жив оттам!

116

знаещ

преди 13 години

прав беше някой като каза пълно с неграмотници Ква работа и за ква заплата бе *** ходете бачкайте на село произвеждайте не пълнете вузовете и СФ щото илена и имил ще продължите да казвате колкото и заплата да ви дават земляците а и ще оправите "стотистиката" на безработицата ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БСП/БКП/ И ПРОИЗВОДНИТЕ БАЙ ЦАР СЕГА НОВИЯ СТАР ПРОФ ОТ ЛОНДОНЗАБЕЛЕЖКА пише си / и се произнася/ ДАНЪЦИ ОСИГУРЯВАНЕ и т. н. т. н.ЗАКОНИТЕ С ТЕХНИТЕ НАРЕДБИ И СРОКОВЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗА ВСИЧКИ

115

Анонимен

преди 13 години

аз се записах в бюрото, вземах 120 лв 4 месеца, но работа нямаше и те не можеха нищо да предложат. Трябваше обаче постоянно да ходя да се разписвам като някой затворник, дори и след като спрях да вземам тези пари за 4 те месеца. Един път закъснях за дата за подпис и неква женица ми каза че са ме наказали и отписали от това смешно бюро по труда. Викам и чакай сачо два дена закъснях, не съм затворник все пак. А тя вика, неможе , каруцата се обърна... Каква е тая каруца незнам,но съм доволен край

114

rumen221

преди 13 години

Приятелю 110,Безработицата наистина е 40% , на тя е такава от 20 години...!!!

113

електорат

преди 13 години

ДА, ДА,НЯМА БЕЗРАБОТИЦА . ЗА ТОВА ЗА ЕДНО МЯСТО ЗА ЧИСТАЧКА В БУРГАСКИЯТ СЪД ИМАШЕ КОНКУРС СЪС 180 КАНДИДАТИ!!! КОЙТО МОЖЕ-ДА БЯГА ДАЛЕЧ ОТРОДИНАТА-МАЩЕХА!!!

112

сам не си вярва

преди 13 години

Младенов и всички от ГЕРБ се изложиха ,направо се провалиха.Само данаци им е на устата ,вижте какво става с здравоопазването,пенсионото осигоряване,образованието и бизнеса вече не върви е какво правиме.Има много подадени документи ЗА ПЕНСИЯ НО УМИШЛЕНО ГИ БАВЯТ.Пак политика ***,започнах много да ги мразя тези от ГЕРБ,вече много ми лазят по нервите с тези тяхни лъжи.Нямало безработица,що за човек си ти,нямаш ли очи хората едва свързват двата края,младите избягаха в чужбина,а тоя не било така .

111

Стоян Г.

преди 13 години

Оказа се, че имаме 334 262 души, желаещи да започнат работа и още два пъти по толкова (основно от ромски произход) не търсещи и неискащи никаква работа. Затова безработицата ни "само" 9,02%. Да попитаме тогава какъв процент от хората в работоспособна възраст са заети. Вярвам, че цифрата няма да е онези 81%, за които Т. Младенов ни говори, а значително по-малко (вероятно около 70%). Имаше инициатива на БСП всички млади безработни да се регистрират в бюрата по труда - трябва пак да се приложи!!!

110

Ей

преди 13 години

Врачанец то с вярване не става. Тя безработицата е близо 40%. Направо трагедия сте от това правителство. Пълни ***. Унищожихте малкия и среден бизнес с измислени данъци и такси и сега ***. Държавата е парализирана. Махайте се, подавайте оставка. Колкото по-бързо, толкова по-добре за всеки гражданин. Мааарш!

109

Кики

преди 13 години

Добре де аз питам-ако тоя мазен алкохолик не беше станал министър, нямаше ли и той да е част от тази статистика за безработица???Подобен *** , с подобно поведение и качества, какво би могъл да работи и да му се плаща заплата за това?

108

9689

преди 13 години

И този е съвсем изкукуригал,лъже повече от влашки ***.

107

LoL

преди 13 години

И аз не вярвам да са 12, поне 30% са. Да си извади главата от ***, да отиде да разгледа по провинцията как хора в активна възраст нямат 1 минута трудов стаж - това са млади, здрави, прави хора на 20-40 години.

106

Анонимен

преди 13 години

"Младенов не вярва безработните у нас да са 12%"Да г-н Младенов , много повече е !

105

Наглец!

преди 13 години

Не сам че вярва, но и много добре знае колко за безработните в България!

104

Анонимен

преди 13 години

Г-н Младенов вярва на това, което му е удобно. Мълчеше си, когато НСИ отчете около 680 лв. средна заплата а сега се съмнява. Нещо обаче, че не е наред в НСИ е вярно. Стъкмистиките им не пасват. Да гледат поне, какво са ни излъгали преди. Как ще вържат двете цифри за безрабитицата и средната заплата. Освен безработни има деца, ученици, студенти и пенсионери. Какъв е средния доход на човек от населението?

103

Азъ

преди 13 години

Като гледам всичко живо е в позиция кеш аут и навън.А тоя може да си верва/неверва кооолкото си иска!

102

Анонимен

преди 13 години

Какво е "безработица"?Трябва да се използва определението на ЕС,а не някакво измислено.....Значи,ако си учител без работа,трябва да станеш метач ли!?Щом нямаш работа по специалността-това е безработен.И накрая-струва ли си за 200 лв. да те подхвърлят вчерашни въшльовци/днешни парвенюта,позабогатели с шашми?Да им стоят затворени магазините и цеховете!