124

do 134

преди 13 години

Ok ne sa izravneni sus zemqta,no sa neobitaemi.

123

.....

преди 13 години

10% напулно унищожени??? Знаеш ли 10 % колко хиляди сгради са? Изказа са мей неподготвен...

122

2343545643543

преди 13 години

121> Tova,che ti ne si go usetil ne oznachava,che drugite sushto ne sa..123>Ti ne gledai,che e 5 po Rihter.Za tvoe svedenie epicentara e na 2 km dulbochina.Tova e dovelo do golqmata razruha.80% ot sgradite(20 000 postroiki) sa sus materialni 6teti,10 % sa napulno unishtojeni.

121

tamtararam

преди 13 години

може и да не е сбъркал човека, все пак снощи в Италия се е активизирал някакъв вулкан и то доста сериозно....

120

попа

преди 13 години

126, не е баш така. Земетресенията са енергия освобождавана при движението на тектонските плочи, ама ние хората с изпомпването на горива и полезни изкопаеми подпомагаме и улесняваме това движение. Няма начин да не е така. Отпреди 200г. назад като погледнеш сериозните земетресения в човешката история са много, много по-малко като честота и сила.

119

MrTau

преди 13 години

Искам да добавя също, че Рафаел Бенданди се е прославил с предсказанието си за силното земетресение в Адриатика през 1923 година, като тогава е сбъркал само с два дни...... И учените изобщо не бива да подминават с високомерие трудовете на този човек! От тук идва и въпросът дали все пак учените са учени?! Различните науки се преплитат, срещат и взаимодействат по между си, следователно е нужно да се гледа и нагоре - не само в земните недра, но и в движението на космическите обекти!

118

MrTau

преди 13 години

Хора, земетресението БЕШЕ предсказано от покойния вече сеизмолог Рафаел Бенданди, който също приживе предупредил, че земетресението ще бъде необичайно силно. Единствената грешка, която е допуснал е, че то ще се случи малко по на запад от Италия... При положение, че човекът е починал през 1979 г. /на 86 годишна възраст/, погледнато статистически грешката му е съвсем допустима и незначителна! Трябва учените сериозно да проучат трудовете му!

117

13579

преди 13 години

Лорка е много красив град, била съм там, но това няма значение. Където и да има земетресение с жертви винаги е трагедия...:( И това с италианският учен не може да е просто съвпадение. От Лорка са само 1000км до Рим...

116

Астролог

преди 13 години

Значи италианския гадател все пак е предсказал приблизително ,че на този ден ще има земетресение.И държавата започва с "И' и е близо до Италия.А италианците много да внимават,защото някои от предсказанията му се сбъдват два дни след това.Пък и петък 13-ти....

115

Анонимен

преди 13 години

Da pazi Bog ! Creshtu tova nemojem da napravim nishto. Prirodata dava i vzema!

114

Анонимен

преди 13 години

Гледах снощи в Гугъл града. Доста приятно градче. Жалко за хората !

113

Апел

преди 13 години

Днес.бг, не позволявайте сайта ви да се превръща в място за среща на ***! Преглеждайте по-често и премахвайте просташки, цинични и вулгарни коментари. Те обезсмислят труда ви и снижават нивото. Трудно е нормален човек да проумее как е възможно едно съобщение за трагично, все пак, събитие, като земетресение с магн. 5,3 , довело до гибелта на хора, да предизвика толкова дебелашки, *** шеги!

112

От далече

преди 13 години

А тук в Япония за подобен трус въобще няма да се спомене. Тук има по няколко такива всеки ден.

111

Анонимен

преди 13 години

Аз в Трън го усетих

110

Гацко

преди 13 години

Във Валенсия нищо не се усети а ми е чудно как във Мадрид са го усетили !?

109

кмета

преди 13 години

оффф приятно е да убивам мозъчни клетки в разговор с плиткоумници, но не трябва да се прекалява... и все пак питай щерката ако задния й двор не е много разграден, може и да я взема за първа дама :) .... айде досвидания и помни,че аз където съм ***, ти сега там пасеш (народна мъдрост)

108

кмета

преди 13 години

аз съм на 25 и кво да питам за ануса на дъщеря ти ли? ще ми бъде любопитно да го презентираш лекичко

107

кмета

преди 13 години

мойто момче, толкова си ***, че ако беше риба щях да те хвана с сянката на ***

106

Анонимен

преди 13 години

лека !!!!!

105

Анонимен

преди 13 години

интересн ми е вашият задълбочен и изпълнен със сюжет и интелектуално проникновение разговор, но ще ходя да лягам и утре ще прегледам как е завършил (дано само ***-а не ме изпревари и затърка туй-онуй :)Лека