99

BGTR

преди 13 години

Чл. 26. (1) Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция.Чл. 42. (1) Гражданите, навършили 18 години, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода, имат право да избират държавни и местни органи и да участват в допитвания до народа.

98

Asen

преди 13 години

Конституцията гласи : Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.Чл. 26. (1) Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция.

97

BGTR

преди 13 години

До всички *** с *** : Конституция на Република БългарияЧл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.Чл. 26. (1) Гражданите на Република България, където и да се намират, им

96

гунчо

преди 13 години

Като си пееш Пенке кой ли те слуша.Кога ли ще разбере българина че най силният опият е власта, а който я има не се интересува от тези които му я дават.

95

баф мааму

преди 13 години

АБЕ ХОРА ЗАЩО СЕ НАДЛЪГВАТЕ.ТЕЗИ МЕРКИ СА ДОБРИ НО ТЕ НЕ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМА НАЦЯЛО. КОЛАТА СЕ ОБРЪЩА НЕ ОТ *** И ТУРЩИ САМО,НАЙ ГОЛЕМИ ВИНОВНИЦИ СМЕ СИ НИЕ С НАШИЯТ НЕХИЛИЗЪМ И НЕПУКИЗЪМ СИ ГО ПРАВИМ ХАЛА.АКО ГЛАСУВАМЕ ВСИЧКИ И ТО С РАЗСЪДЪК И СЕРИОЗЕН АНАЛИЗ НА КАНДИДАТИТЕ ЩЕ Е СТО НА СТО МНОГО ПО РАЗЛИЧНО.САМО НА МЕРКИ ОТ ДЪРЖАВНО НИВО НЯМА ДА СТАНЕ ПАК НИЩО И НЕ ЧАКАЙТЕ НЕЩО НОВО.НОВИ ЩЕ СА САМО ПАК СЪЩИШТЕ. Г Л А С У В А Й ТЕ ВСИЧКИ И ТОГАЗ И МЕРКИТЕ ЩЕ СА В ПОЛЗА.ДРУГ ЛЕК НЯМА.

94

Марк

преди 13 години

В Бг трябва да се въведе имуществен и образователен ценз за гласуване!Така ще се прекрати практиката на купуване на гласовете на нашите мургани сънароднеци, а освен това решенията за бъдещето на страната ще се вземат от отговорни хора /каквито се предполага, че са собствениците на известно имущество в тук и хората с минимум образованост/!

93

Анонимен

преди 13 години

Искам да попитам Днес БГ турци ли са , *** ли са или някви други?!! Искам да ги попитам кое във " Държавата ни е раграден двор и няма друга нация която сама да си преебава държавата в лицето на БГ съда" е нарушение на правилата на сайта?!! Питам и отговор не искам в предвид масовата цензура напоследък, ей за тва Д ни е ***, а *** не е по различен от *** тълкуващ Конституцита и взел тва срамно решение!

92

някой

преди 13 години

Не само 10 месеца ами и на такива с основно не трябва да дават да гласуват.

91

Един Българин

преди 13 години

100, прав си, ако и депутатите милееха за България поне от време на време . . . друго щеше да е! Все пак какъв е този аргумент "твърде рязко"? Колко е рязко, колко е твърде и колко е твърде рязко? Има ли закон, който да регламентира това с точни цифри? Това е поредното национално предателство на КС (първото беше регистрацията на ДПС). Кога ще имаме закон за национално предателство?

90

Анонимен

преди 13 години

Право да гласуват трябва да имат само тези,които си плащат данъците в България.

89

Анонимен

преди 13 години

Д ни е разбита тотално и нищо няма да направи , ама поне ние да направим, когато гръменм 2-3 автобуса с "туристи" ще видим другите дали ще искат да идват на изборни екскурзии!

88

Анонимен

преди 13 години

Няма друга нация като нашата в света, която сама да си преебава държавата, просто няма. БГ съда работи за всеки друг ама не и за държавата.

87

Дона

преди 13 години

Изцяло съм съгласна с коментара на Румен.точно и ясно.хаха обаче се съмнявам колко е образован и великтой не знае нито добре български нито английски.Botswana не се превежда Боцвана,да не говориме'какво представлява тази пустинна държава в която козитесе разхождат по улиците.Моля ви като се хвалите имайте в предвид че ние не живееме в саксии.

86

rumen221

преди 13 години

94-ти,Селскостопанските производители се РЕГИСТРИРАТ КАТО КАКИВА...Жените също...Освен, ако не ги броиш за едно от животните...!?!? Знам, че според исляма, жената не е човек..., но в България сме християни и ги имаме за хора...!!!

85

До хахахаха

преди 13 години

Ти си неграмотен! Научи се да пишеш правилно, че ми писна от неграмотни "българи" като тебе!!!!!!

84

до Проданов

преди 13 години

Идеята с данъците е интересна, но не знам какви данъци плаща селянин който живее от нивите и животните си. Ако под данъци имаш предвид данък сгради и такса смет - то това е еквивалентно на имот както предлага 89. После ако главата на семейство селяни плаща данък, то какво става с жената и децата които рабтят същата нива

83

Бай Танас

преди 13 години

Скоро ще ме гепи и мене този закон....уви....доста късно се сетих да ме хванеНо по-добре късно отколкото цял живот манипулиран :)Жалко,че няма да гласувам :)))))Древме ми

82

Иван Проданов

преди 13 години

А най-правилное ,че този които си плаща данаците в даденото населено място само той може да гласува в това населено място.Има турци,които не знаят и една дума на български ама зададът ли се избори първи кипри в автобуса за да дадът гласа си за ДПС,ама за данък да си плати в България и дума не може да става.

81

ьььь

преди 13 години

абе тоя съд турски ли е или български

80

до 84

преди 13 години

Къде в Конституцията е казано кой има право да гласува на местни избори в Горно Нанадолнище. Само законът урежда кой къде е местен. Да укажеш в закона че право на глас в местни избори имат тези които имат имот там не е нарушение на конституцията. Ти така или иначе нямаш право на глас в София, селянче