48

Анонимен

преди 13 години

Зачетох се в коментарите по-долу. Интересно, защо софиянци смятат, че университетите са им собствени там. Години наред са на държавна издръжка, тоест - на всички българи. /изкл. частните/. Както в Пловдив, Търново и др.Софиянци просто бяха облагодетелствани че не пътуваха и не плащаха квартира и храна навън /сериозно перо/.Това е наглост да се пише - не учете тук!!! Това е избор на специалност, не на град.

47

Оле!

преди 13 години

Според мен е въпрос на достойнство. Ако го имаш, и гладен да си, няма да се буташ за безплатното. Нацията ни се ***, това е. Културата ни спада, "достойнството" и "самоуважение" станаха думи с празно звучене. Вместо това ги замениха перченето и горделивостта, които не са подплатени с нищо.

46

БОТЕВ ПЛОВДИВ

преди 13 години

Пловдив прави Съединението,но отказва да стане столица.Наистина ние пловдивчани сме шовинисти на темата Пловдив.Тука също е пълно със жители от околните села,но мръсотията идва от всички.В София проблемите са почти същите,но транспорта е по уреден.Все пак е столица.Въпроса е че пенсионери се боричкали за козунак.Така щеше да е дори дългият деликатес да беше опънат на ул.Оборище в София.Бедният си е беден,но *** и боричкането е въпрос на манталитет.Сами си създаваме проблемите а като ги решим

45

до Софиянка

преди 13 години

И София беше хубав град 80-86-та, докато учех. Сега не искам да чуя за ходене там. Хубавото е, че има повече кина, изложбени и концертни зали, където може да се чуе и види нещо в повече, например европейско кино от фестивалите и т.н. Тук трохи ни подхвърлят. И пуканки.

44

до 43

преди 13 години

сега софиянци категорично не идват на вретено в Стария град, нито пък разхождат приятелките си до "Св. Кирик". Сега си построиха хотели сами или ходят на мноооого по-далечни и екзотични места, какво ще се мъчат по калдаръмите тук...

43

бойкоТ

преди 13 години

Хора, жалко е че се джавкате за такива глупости, разединени сме а сме толкова малко, именно затова успяват да ни баламосват и управляват *** - и преди, и сега, а като гледам май и за в бъдеще.

42

Софиянка

преди 13 години

Не ми сравнявайте Пловдив по комунистическо време и сега. Тогава Стрария град беше поддържан и красив, сега тук таме ремонтирано , тук таме разруха. Общия изглед е ужасен. Навремето може и да са ходили да ядат вретено властимащите - сега надали някой прави такова нещо. Сега София е все по- *** и претъпкана, а Пловдив се опразни ,но и там е пълно със ***. Улиците и в двата града са пълни с дупки. Транспорта е скъп и нарядко. Ужаса си е такъв навсякъде не само в тия два града...

41

Соня

преди 13 години

До 40Защо не попиташ майка и татко ти как са се катерили по ескалаторите в цум когато са пристигнали в софия от село?Не ми сравнявай най сивата и смешна столица в Европа с необикновения красив Пловдив.

40

Анонимен

преди 13 години

За виШу-то в София искате много пари. И за квартири /Шератон+/. В Пловдив има достатъчно добри университети и преподаватели.

39

Анонимен

преди 13 години

кати:И за какво да ме е яд? Радвам се за теб ако града ти е най-хубав. Аз си харесвам София и всички са доволни. Само, че като ви е толкова хубаво не идвайте тук да работите и да учите виШу. И спрете да прескачате трамвайните линии, няма да ви хване тока, честна софийска. ;)

38

кати

преди 13 години

Колкото и да ви яд , Пловдив е най красивия град ха ха хааааааааааааа

37

samodiva

преди 13 години

до номер 30 Ако имаш превид жени като Николета Лозанова - да тя е от Пловдив.Но истински красивите и стойностни жени не са от Пловдив.

36

минаха години......

преди 13 години

И софиянци забравиха как с черните служебни Волги идваха през социализма в почивните дни да ядат вретено в Стария град. Човек не можеше да си намери място от тях... Отнася се и за Новотела, и за къде ли още не - в Пловдив и около града. А на софийските пазари беше мизерия.Сега ще се подиграват, че сме се бутали за козунак.....

35

Koko

преди 13 години

До 33Разбира се че Пловдив преди всичко останало. Всички останали градове включително и измислената столица са една смешка в сравнение с Пловдив.

34

пояснение

преди 13 години

По повод многобройните изказвания /дори и на най-високо ниво/ за населяващите столицата селяни, които освен всичко друго произвеждат и ***, и зачестилите напоследък подмятанния за въвеждане на софийско жителство /недопустимо при сегашния модел/... Искам да обърна внимание, че в Пловдив живеят също страшно много хора от съседните села, както и от цялата страна, с чието адаптиране също има много проблеми. Омръзна ни само вашият вой.

33

някой друг

преди 13 години

Не е лоша идеята - ще си ядем сами парите, вместо да ви ги даваме за високия ви стандарт и няма да ни смърди на чужд ***. Ура!

32

do shovinista

преди 13 години

И как можеш да поставиш Пловдив пред България бе ***? Ако искаш да се отцепите в нова държава и да си я кръстите Филипополис само защото баба ти преди 80 години се е изселила от някъде и отишла да живее там. Кви сте такива ***, *** му майката..

31

Entusiast

преди 13 години

до РВ шовинистСера ти на смотания град, честно! Лятото пукате от жега и комари като в Намибия, а зимата се търкаля 1 храст по улицата като в каубойските филми... въобще и ти не знаеш к'ви ги дрънкаш.

30

РВ шовинист

преди 13 години

Пловдивчанинът първо е пловдивчанин и чак после може да бъде българин, грък, арменец, евреин. Който е истински пловдивчанин по род и потекло само той може да ме разбере. Останалите селяци и натрапници в най-стария европейски град просто немогат да осъзнаят и не могат да разберат какво значи да си Пловдивчанин/-ка.Аз бих допълнил фразата на Гладстон с :" Пловдив на Пловдивчаните!".

29

Майна

преди 13 години

До Република ТракияХристос Възкресе. Бог е дарил Пловдив с най културните,умни и прогресивни хора. Да не забравяме че най-красивите жени са също в Пловдив.