23

иво

преди 10 години

И не на последно място теглото на двете ракети!

22

Иво

преди 10 години

Случайно задавате ли си въпроса откъде се e изстрелвала енергия и откъде сатурн 5?Енергия е по мощен ракето носител от сатурн,сравнете тягата на първа и ОСОБЕНО ВТОРА СТЕПЕН на двете ракети.Просто едната се изстрелва от по подходящо място спрямо земния екватор.

21

Анонимен

преди 13 години

Цената на полетите все още е твърде висока. ще трябва някаква технология като космическия асансьор за да може да има икономически смисъл от космоса.все пак това е някаква стъпка в тази насока.

20

ELDAR katalizatora

преди 13 години

zavisi .... dali 6te vi pusnat .. tam nikoi nqma da vi pusne bez propusk a propusk se izdava samo ot BOG ! daje gospod nqma pravo na tova ....

19

ас

преди 13 години

Аз не казвам че са я ползвали ... той и буран си остава най голямата совалка ама е летял веднъж и то без екипаж .... въпроса е че са го направили и е възможно сега ако има ентусиасти в Русия както в САЩ да прегърнат тези технологий и да ги направят по достъпни би било чудесно ще има ново съревнование ама този път между частните компании :) пример : скоро четох за англичани които са купили компоненти за неосъществена руска космическа станция и ще си правят хотел .... конкуренция му е майката!

18

Е това е

преди 13 години

Колеги трябва да се прави разлика между планове и реализирани проекти. За Енергия пише, че може да издига от 105 до 175т. в зависимост от конфигурацията. Енергия е летяла 2 пъти. Първия е с военен спътник (тегло ?), но вторият е совалката Буран, която е 100т. Толкоз !От Сатурн V (товароносимост 140т.) са произведени 20бр. от които 14 са извеждали товари в космоса. Е такива са нещата.

17

ас

преди 13 години

Постижението е наистина голямо ! Частна компания за своя сметка е разработила ракета която удра в земята редица доста добре платени държавни програми ! Затова Обама каза че спира ред проекти на НАСА ....супер по ефективно е да го прави частник отколкото бедния данъкоплатец ... ПС. немога да се сдържам като чета глупости та за ЕНЕРГИЯ : журналята пак са объркали 105 - 175 да почти е еднакво ама не баш ! Със своите 175 тона енергия остава най мощната ракера носител създавана някога .

16

Bo

преди 13 години

А когато видях най-голямата не можах да повярвам колко огромна е наистина. За сведение 20 етажен блок изглежда като джудже в сравнение. ЧУДО!

15

Bo

преди 13 години

И сега руснаците изкарват неква по-старичка "Знергия" дето може 70-ина тона и убиват всички.. Те кога са ги измислили ракетите тия са мятали стрелички в некой бар..

14

Хектор

преди 13 години

Абе незнам ама защо никой не пише за ЕНЕРГИЯ?? ТЯ ИЗВЕЖДАШЕ 100 ТОНА,САМО ЗА САТУРН 5 СЕ ПИШЕ...

13

do:11Anonimen

преди 13 години

ot:boza-----ama razbira se ,tova e koncept ---realnosta obiknoveno se okazva druga .

12

някой

преди 13 години

Ами вероятно ако се сравнява със съществуващите в момента ракети, Falcon Heavy може би може да извежда в орбита най-голям товар. Върхът на сладоледа обаче си остава лунната ракета Saturn V, която може да изведе в ниска околоземна орбита до 119 тона товар. Тоест - два пъти повече.Но, изглежда това е голямо постижение, имайки предвид рекордно ниската цена за полезен товар.

11

Анонимен

преди 13 години

Все пак да изчакаме да полети, а?:)))

10

до 3DATTACK

преди 13 години

спешъл тенкс за сайта на ad astrarocket !!!

9

пиле до 8

преди 13 години

Да, трябва да има нови технологии - спор няма!? Въпроса е да не го ударят пак масово на секс-купони и екскузии за кеф, гейсватби в орбита и какво ли не? реалон това изнасяне на планетата я унищожава. Но щом такава е божията воля така да бъде! Но поне да е по-бавно! Въпроса е, да се използуват тия ракетни транкскосмически апарати не за кеф, а за да се пресели част от човечеството по други звезди и не да си купонясват мангета с по десет деца и там, а да живеят умерено! Трябва разумно използуване!

8

^3DAttack

преди 13 години

********Това е хубаво, но ще ме впечатли, когато измислят и въведат нов начин за придвижване, а не като изгарят хиляди литри гориво. Нещо от порядъка на антигравитация, магнитни полета и т.н. Стига с тия остаряли методи! ***погледни сайта на adastrarocket и ще видш бъдещето . двугателят е почти готов догодина ще го монтират на ISS като ще служи за промяна на орбитата .. после ще направят по мощен .adastrarocket/aarc/VASIMR технологията ще промени света :)

7

Niko

преди 13 години

И последно изледването и покоряването на космоса е едно от нещата които обединяват хората и премахват бариерите на религията етноса и социалното положение.А в момента светът има нужда от това

6

Niko

преди 13 години

Spacex е на път да възвърне способностите на които бяха загубени през 1972 с посления полет на Аполо до луната.Стигнахме дъното при което младото поколение дори не вярва че стъпихме на луната.Сега е време да поемем нов път в ръцете на частните компании, да се изгради нов пазаз за свръхголеми товари и нови възможности за комсическия туризъм.

5

Nikoa

преди 13 години

Запомнете името на този човек Елън Муск.Това е човека който ще остави огромен отпечатък върху историята на 21 век.Spacex успяха да направят това което никой друг не успя , да намалят разходите за изпращане на товари в орбита и отвъд почти 10-тократно.Това ще открие огромни възможности пред хората и науката.

4

Анонимен

преди 13 години

Хм, прилича, ама се изхвърля отзад!