243

Петя

преди 13 години

Прочете само как са строили "нашите" кандидат строители от Росатом в Нововороженската АЕЦ 2 през последмите 3-4г -> green.tomsk.ru/node/382 При такова строителство, за да стане неконтролируема авария не е необходимо нито тежко земетресение, нито цунами...

242

nimportequi

преди 13 години

Защо руснаците искат да ни строят атомна централа толкова настойчиво за какво бързат? Щом толкова ни натискат спешно означава че е изгодно за тях а изгодно ли е за нас? Изгодно им е защото ще могат години да ни продават ядреното си гориво. Защо ние не им построим централа на риснаците и не им вземем парите? Има вероятност до няколко години да навлезе нова технология много по екологично чиста - напишете bloom box в google а тогава ние вече ще сме задлъжнели с години на руснаците!!!

241

Мартин

преди 13 години

до 250Козлодуй за тебе е разточителство, така ли?Нямам повече въпроси

240

235

преди 13 години

Аз мисля, че трябва да се направи референдум за АЕЦ. АЗ лично не искам още едно разточителство. Кодзлодуй е достатъчен.

239

Анонимен

преди 13 години

аец Белене - грандиозна глупост

238

Анонимен

преди 13 години

Ние сега с румънците и с турците ли ще се натпреварваме кой повече реактори може да построи? Това да не е някакво състезание? Турците строят понеже им трябва повече ток в източен Анадол, румънците строят понеже французите са бутнали поткуп на когото трябва. А ние защо да строиме? И сега произвеждаме прекалено много ток и го изнасяме на безценица. Ние изнасяме, а руснаците печелят от продажбите на ядрено гориво и от преработката на отпадъците.

237

ЗАРГАН

преди 13 години

А в момента ,за газ и въглища колко плащаме.?Румънците и турците строят АЕЦ ,но добре че не с български ,защото иначе ще бъдем облъчени от съседски АЕЦ.

236

Анонимен

преди 13 години

Тези са лудииии! Това ни е решението. Аз да попитам - защо точно по времето на Черния командир се затвориха 1-4 реактори на АЕЦ Козлодуй?! Експертите са я огледали и са казали, че точно тези реактори са перфектни и могат да работят сигурно и безопасно!!! Защо тогава ги затвориха?! Защо секна износа на енергия?! Защо секнаха и парите, идващи в държавата?! Я черньото да си каже, колко пари е прибрал за тая далаверка! ***!

235

до 244

преди 13 години

Да бе,веднага ще гласувам за гаргамел и тоя фъфел!:)))))

234

CK

преди 13 години

Да гласуваме за СИНЯТА КОАЛИЦИЯ: за да спечели България, а не многоликата комуно-ченгесарска мафия! Европейски мислещите граждани на България искрено желаят успех на СИНЯТА КОАЛИЦИЯ !

233

за 239

преди 13 години

Интересно как всеки непредубеден форумец може да изчисли изгодата от един проект в 3 реда , а нашите политици от 30 години се моткат с Белене.............точно така е -вземете печалбата на козлодуй за база и вийте какво може да се очаква от Белене..............ами набутване............затова няма инвеститори

232

МИТКО

преди 13 години

АЕЦ - БЕЛЕНЕ,КАКТО И ТОПЛОФИКАЦИЯ,НАПРИМЕР,СА ДВА ОТ ФАКТОРИТЕ,КОИТО ЩЕ ЗАГРОБЯТ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА В СЕГАШНИЯ И ВИД!

231

Българан

преди 13 години

Ми за какво ни е Белене! Румънците скоро ще си построят още една централа на другия бряг на Дунава, турците ще ги последват с 4 ри реактора, от тях ще си купуваме ток и ще си внасяме радиация ако стане нещо без да можем да контролираме безопасността! Да не сме капо де както е казал народа!

230

Анонимен

преди 13 години

Който говори за енергийна независимост разсъждава примитивно и заблуждава навалицата. Америка внася 80% от стоките, които потребява отвън. Това прави ли я бедна страна. Не, защото тя изнася достатъчно други стоки, за да компенсира това. Светът е глобален. Тези пари могат да бъдат инвестирани и в централа в Германия или Франция, това няма значение, въпросът е колко е изгодна инвестицията. Където и да е, ставаме не енергийно, но финансово зависими от чужди банки. Парите са си пари. Всичко друго е относително.

229

Сион

преди 13 години

И за какво ни е Белене - да могат да крадат управляващите..Нито ни е нужна тая мощност , нито е рентабилна.Руснаците ни дават заем с 4.55 годишна лифва..Ами на 6 млрд евро това е 270 млн евро на година само лихви..За сравнение - печалбата на "Козлодуй" за миналата година е под 50 млн евро..Че ние лихвата не можем си платим..Ще я плащат и децата ни тая централа , за да могат някои сега да стант мултимилионери..На Гоце тезите..Ама и БиБи му приглася здраво..Май вярно са се сдушили двете ***.

228

VES666

преди 13 години

IA SA SKRII ,DRYGARU DIMITROV ,OTMASHTENIETO NA DRYGARIA IVAN KOSTOV. HAHAHA SMESHNIK

227

komento

преди 13 години

Италианците в момента нямат реактори но планират 4.

226

Анонимен

преди 13 години

В Австрия нямат нито една атомна централа,а какъв им е стандарта?Да не би да са на свещи,и да карат магарешки каручки?

225

Българин

преди 13 години

Тези които пречат на България да има АЕЦ и енергийна независимост са национални престъпници и предатели и трябва да бъдат съдени с цялата строгост на закона.

224

IAEA

преди 13 години

Едно въпросче бих искал да задам - а къде ще съхраняваме отработеното гориво през следващите 50-60 години, драги ядрени енергетици?