183

Анонимен

преди 13 години

Не си струва да ти отговарям, но изобщо не си прав. Централите издържаха трус от 9 по Рихтер, моля да посочиш коя друга централа в света със сигурност ще издържи нещо подобно. Пострадаха от цунамито всъщност. А щом им препоръчваш да не строят АЕЦ, щото са земетръсни - какво по дяволите да строят? ТЕЦ-ове като нас, за да замърсят цялата си територия? Или може би на тях не им трябва електричество?!?

182

Мимоходом

преди 13 години

Боли ме в дълбочините на сърцето ми - възкликва Еремия, когато вижда запустяването в края на човешката история. - Сърцето ми се смущава в мене, не мога да мълча; защото си чула, душе моя, тръбен глас, тревога за бой. Погибел върху погибел се прогласява, защото цялата земя се опустошава.Гордото носене на човека ще се наведе и надменността ще се унижи и само Господ ще се възвиси в оня ден. И идолите съвсем ще изчезнат... цитати от Библията и обяснение за случващото се в Япония и света...

181

sympathy

преди 13 години

Това е колективно възпитавания дух на самурая - сакаи - за японеца честта и достойнството значат много повече от живота. Бабата с отрязаните крака не ревеше - тя се кланеше на войника който я спаси. Дечицата на 3 годинки в лодката не плачеха, а чинно изпълняваха командите на гребеца. Родителите на изгубения син не се тръшкаха и отчайваха, а действаха по каналния ред. Да запазиш кураж, сили, постоянство, вяра в колективните усилия - така човек става по-голям дори и от природата.

180

Анонимен

преди 13 години

от 2-рата Световно до сега, са доказвали, че са хора на честта и вечен приятел на България !

179

marto

преди 13 години

АЕЦ-ите не пострадаха от земетресенията, а от последвалото цунами.

178

Bulgarin

преди 13 години

RESPECT! Velika naciya! Ima kakvo da nauchim ot tyah!

177

Петре

преди 13 години

Представяте ли си , там никой не краде !!! Как съществуват не знам.

176

Анонимен

преди 13 години

Тази нация заслужава уважение!

175

Да бъдем честни

преди 13 години

До 177:Наистина коментарът ти е много готин, обаче няма как да кажем на черното, че е бяло. Факт е, че се издъниха с атомните си електроцентрали. И то разбирам, ама да не знаеха че са страна в силно земетръсен район. Правят си небостъргачите с технологии да не се люлеят и да не се чупят при земетръси, а АЕЦ-ите не си направиха както трябва, да издържат на силни трусове.А точно сега можеше да им е толкова полезно това електричество.И най-великите нации правят груби грешки.

174

Анонимен

преди 13 години

АМИ ТАКА Е И Е НОРМАЛНО......ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ В ЯПОНИЯ НЯМА КОМУНИСТИ И БОЛШЕВИКИ... И НЕ Е ИМАЛОО...НИКОГА

173

галактика

преди 13 години

Само да спре ----- Този кошмар само да спре - такава молитва отправям за японците ---- Да могат хората дъх да си поемат ---- Пък после- кой както може, и кой с каквото може ----- Трябва им мъничко време покой - да се отпуснат и да поплачат - толкова много мъка ги души ---- Само да спре този кошмар - такава молитва отправям за японците

172

Анонимен

преди 13 години

I kakvo shte pravim bez toyota, mitsubishi, honda i subaru ? Elitnata elektronika e v Qponia Sega shte se vdignat cenite na evropeiskite koli

171

Анонимен

преди 13 години

Няма такива мили и скромни хора,не е за вярване какви сме им антиподи!Всички едни такива слабички,обрани ,усмихнати --като малки дечица...Ама някак като че ли са застигнати от нечия завист--стига сте се издигали в икономическо и техническо равнище ,ама хаа,я ни почакайте ...А те наистина стигнаха мнооооого далеч.И пак ще бъдат--могат го,искат го,единни са,послушни и дисциплинирани в най-красивия смисъл на тези думи.

170

an

преди 13 години

UMEN I BOGAT NAROD, MARODERSTVA NE PRAVI. MARODERSTVATA GI PRAVQT SAMO PROSTI, I BEDNI HORA. S KAKVITO E PALNO V MUTRESTANIQ. TOVA E GOLATA ISTINA.

169

nikolova

преди 13 години

колкото и да си чешем езиците ,този народ е достоен за уважение

168

Абе Киро

преди 13 години

Виж, какво, не знам кой е дебелокож и злобен, но ти май само можеш да опонираш с обиди! Да, може и да съм дебелокож, защото съм Българин, може и *** да съм, по-добре, отколкото да съм префърцунен западен ***!

167

Дина

преди 13 години

Достоен за възхищение народ!Ама те сигурно си нямат ***.Затова няма нито един случай на мародерство.

166

киро до 170

преди 13 години

до колкото разбирам караш германска кола и ядеш германски салами без да ги забелваш направо с кожичката.Не можеш ли да простиш значи нямаш мира.Японците отдавна са простили на америка и Германия отдавна се извинила на Европейските държави заради мустакатият австриец.Ти си типичен *** -дебелокож и злобен.....

165

do 165

преди 13 години

Е и?Японците сега да не би да трепят хора и масово да практикуват бушидо бре?Дай сега да изолираме и германци и австрийци.щото видиш ли,преди 60 години са горили еврей в газови камери.Абе що не направим ядрен удар във Фиджи,че допреди 50 години са яли хора.

164

До 167

преди 13 години

Много къса памет имаш, човече, който се криеш зад монитора! Можеш само да обиждаш, но не си в състояние да обориш фактите! Значи имаш памет да помниш "американската бомбандировка", а нямаш памет за японските зверства преди това! Нека си послужа с твоите думи: стига с тая бомбандировка, стига с тая мъст, дебелокожо животно!