274

Чане

преди 13 години

"братството" на сърбите излитаха и са изпитвали всички техни съседи.СЕРЕБРЕНИЦА беше вчера.Всички се правят , че не е било.Само подлост може да очаква всеки от тях

273

Чане

преди 13 години

Вековният страх от ятагана все още тегне над нашия народ.Сърбите , живяли в съседство с Австро-Унгария , Италия , Черна Гора не са изпитали ужасите на азиатските кръволоци.Освен това са живяли близо до Европа.Руснаците за да отмъстят на Българите за 200-годишното робство са им помагали непрекъснато.Всичко това и още безброй негативни обстоятелства са притискали Българите към дъното.Въпреки всичко България преди 130 години България отхвърли хомота. Без подлата помощ на сърбите.Напротив.

272

Анонимен

преди 13 години

Не можеш да се сдобриш с някой,който заявява такова желание само на думи,а зад гърба ти те унижава и ти се подиграва.Точно това правят сърбите,тъй като национализмът им и омразата към българите е държавна политика.В учебниците им и до сега пише,че Самуил е македонски,или славянски цар.Те все още са убедени,че всички славяни на Балканите са сърби,уви!

271

четящ

преди 13 години

Тази добра статия е един самотен глас в пространството,който никой сърбин не иска да чуе,за съжаление.Повече от 100 години национализмът,шовинизмът и омразата към българите са превърнали сърбите в исторически напросветена нация,разяждана от примитивна омраза към близък по ремигия и традиции,съседски народ.В сръбските медии няма нито дума за връчената протестна нота по повод затварянето на сръбската граница за група българи,сред които и кмета на Къстендил,екип на БНТ и граждани отишлш да се покло

270

972

преди 13 години

do 12 vek sme bili zaedno.edna darjava.sled kato se otdeljt ot nas i dovejdat balgarsia edik do edin nelicepriaten dialekt,novoizliupenite na6i sasedi,stavat parvi na6i vragove i ne propuskat da ni atakuvat kogato voiuvame s drugi sasedi.imat daje poslovica;kato ne znae6 kakvo da pravi6,udari balgarite.sega se maznat za eu.po protivno ne6to ot predatelj nema.

269

Анонимен

преди 13 години

Че сме братя, братя сме, дано само да не хитруват за пореден път, защото така им е изгодно!

268

Николай

преди 13 години

Сърбия в момента е много зле, а България има добри международни позиции и сериозни лобита. Надявам се да не става въпрос за интерес, а наистина да имат желание да градим добри и приятелски отношения.Навремето вуйчо ми каза - знаеш ли защо се мразим със сърбите? Защото сме най-близки.

267

Николай

преди 13 години

Еми крайно време е да се сдобрим със сърбите. В момента се мразим заради цървулите на пра прадядо си. Не казвам, че е незначително, но е за историческите книги. Кретенско е пра прадядо ти да определя настоящето.

266

младен

преди 13 години

"Историята не може да се променя. Каквото било-било. Сега трябва да се гледа напред и условията налагат сближаване и обединяване на християнските нации. Сътрудничеството със Сърбия е от полза и за двете страни. Германия и Франция бяха смъртни врагове в двете последни жестоки войни. Но в името на общото бъдеще се обединиха. Защото мислят перспективно. "ох...мето, що и политиците ни не мислеха така и да се обединяват зад обща кауза

265

Мето

преди 13 години

Историята не може да се променя. Каквото било-било. Сега трябва да се гледа напред и условията налагат сближаване и обединяване на християнските нации. Сътрудничеството със Сърбия е от полза и за двете страни. Германия и Франция бяха смъртни врагове в двете последни жестоки войни. Но в името на общото бъдеще се обединиха. Защото мислят перспективно.

264

american boy

преди 13 години

Аз лично съм чел учебник по история от Б.Ю.Р.М. и там войната между Самуил и Василий се описва като македонска гражданска война.

263

до брюм:

преди 13 години

"Изглежда византийците не са знаели срещу кого воюват, защото нарекли победителя над Самуил ***."Какво ли наистина пише в учебниците им по "история" по този въпрос?:)Да не е преведено като македоноубиец?? :D

262

Мартин

преди 13 години

до 274Аз никъде не съм казал, че сме нещо повече, само че нещо си се опитал да "съдиш" и да бъдеш "нещо повече" от българите в коментара ти 272.

261

259

преди 13 години

До 267 и 261! Четете внимателно, отворете си очите и забравете ВСИЧКО, което сте учили в училище! Истината е една, лъжите са много!

260

българка

преди 13 години

Усетиха се братята, а истината е че кръвта вода не става. Колкото от това какви сме, дали сме славяни, българи или тракие едно е ясно балканци сме и то православни християни. Това трябва да ни обединява, а не да ни разделя. Сега, когато ислямизма е отново до вратите ни, трябва много да внимаваме и ние и сърбите. Осъзнаването на общата ни родова принадлежност в добрия смисъл само ще ни помогне. Това, обаче трябва да осени и нашите още по-братя "македонците", защото шъптърите ще им видят сметката.

259

европа

преди 13 години

а смея ли да попитам аз вас , вие от къде на къде ще определяте другите народи ... да не би да сте нещо повече ??

258

Мартин

преди 13 години

до 272А ти какъв си, че да ни определяш нас?

257

европа

преди 13 години

какви сте , нация с робско самосъзнание ,без национално чувство ,продажници и егоисти . това което пишите тук много ясно го очертава ... отдавна сте прехвърлили поведението на нормалното .живота ви е горчив ... това сте си го заслужили .

256

Анонимен

преди 13 години

261 - ти ако си slave, аз не съм

255

Анонимен

преди 13 години

11 - ето ти оригиналната статия - blic.rs/Komentar/Drustvo/228172/Mi-Bugari-ostali