151

?

преди 13 години

САМО ГОДИНА???ТОЯ ТРЯБВА ДА ГО ГРЪМНАТ, ВМЕСТО ДА МУ ДАВАТ ГОДИНА ДА СИ ГЛЕДА КЛАТИ ....... И СИГ.ЩЕ МУ И ПЛАЩАТ СЯКАШ РАБОТИ

150

88

преди 13 години

Предишния пост е цитгат от този блог- ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И НИЕ 1Автор: fartuni2011Много точно и ясно описание на ситуацията

149

Анонимен

преди 13 години

kleotemida - Точно обратното, Системата подбужда всичко това и дори СЪЗДАВА изкуствено напрежение,15.01 20:26goran написа:Системата побърза да накаже доктор Михаил Маджунов с едногодишна ваканция.Системата не иска проблеми и протести.Системата не иска въпроси, дискусия и гласност.Системата иска да потули нещата.Системата иска да забравим, да се примирим, да не правим нищо.ЗАЩОТО СИСТЕМАТА ИСКА ДА СА ВИНОВНИ ЛЕКАРИТЕ - ЦЕЛЕВО И ЦЕЛОКУПНО!1.Системата има сметка ДА СЕ ТЪРСИ СМЕТКА НА ЕДНО СЪСЛОВИЕ, А НЕ НА СИСТЕМАТА, че е създала подобни възможности в това съсловие.2.Системата прехвърля въпросите от "потребителите" на съсловието към съсловието - целево и целокупно, които по същество са въпроси към самата система и на които тя самата трябва да отговаря, поради това, че тя е тази, която ФОРМУЛИРА И би трябвало да РЕГУЛИРА здравеопазването.3.Отвлича вниманието от истинските проблеми в СИСТЕМАТА - лобизма, корупцията, контрабандата, несправянето със задачите и проблемите на властта в полза на крайните потребителите на властта - народа/населението, а не в полза на тези, които упражняват властта.4.Системата има сметка от "грешни" и "грешащи" лекари. Колкото повече "грешни" лекари и колкото повече грешащи, толкова по-несъстоятелни стават въпросите за решаване на проблемите с финанисрането в самото здравеопазване. В същото време Системата има сметка от "самофинансирането" на лекарите, т.е. от "даренията" на потребителите на здравни услуги. На системата й е по-лесно да не дава пари за здравеопазване, а да кара хората да плащат два пъти за здраве - един път с осигуровки, втори - когато се лекуват. САМАТА СИСТЕМА БЛАГОСЛОВИ ТОЗИ НАЧИН НА ПОРЕБЛЕНИЕ НА ЗДРАВЕ!5.И не само, че го благослови - ТЯ ВЕЧЕ ГО РЕГЛАМЕНТИРА, като определи минимума на даренията...!6.СИСТЕМАТА ИМА ПОЛЗА ОТ ЦЯЛАТА ТАЗИ ИСТЕРИЯ СРЕЩУ ЛЕКАРИТЕ, КОИТО СЪЩАТА ТАЗИ СИСТЕМА НАПРАВИ ЕДНОЛИЧНИ ТЪРГОВЦИ ИЛИ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА - ЗА ПРОДАЖБА И ПОКУПКА НА ЗДРАВЕ! ЗАЩОТО САМАТА СИСТЕМА ИЗВЕДЕ ЗДРАВЕТО ОТ СИЦИАЛНИТЕ МОРАЛНО-НРАВЕСТВЕНИ КАТЕГОРИИ И ГО ПРЕХВЪРЛИ В ИКОНОМИЧЕСКИТЕ КАТЕГОРИИ...!!!

148

momi4eto

преди 13 години

Реалността е такава, че уволниха американски шофьор за прегазен ... снежен човек, a в нашата мила и безотговорна, изпълнена със злоба и безскрупулна татковина се случва следното - заради един "Доктор" поради немарливост умира невинно четиригодишно дете, а присъдата е глоба от 800 лв .Ееее... наистина "НЕМА ТАКАВА ДЪРЖА...ВА"! Постави това на стената си за да можем да поздравим майките на нашите ръководители...

147

Анонимен

преди 13 години

След дъжд качулка, след свадба булка........

146

доктор

преди 13 години

Аз съм д-р Иванов,хирург съм. Няма да се крия зад бялата ми манта. Срам ме е. Не го оставяйте тази *** да се отърве толкова лесно. Не вярвам в системата,не вярвам в РЦЗ и МЗ,НЗОК. Не съм доволен от митинга,малко бяхте. Трябва хора с пари да се заемат с кампанията. Стойте там пред ИСУЛ. Пак питам това отделение още ли продължава да работи. И ако не работи сега този доктор,другите колеги свързани със случая работят ли. Няма ли да излезе някой от тях и да каже какво става там.

145

Pencho Pitankata

преди 13 години

Идва нощния екип - д-р Силвия Вълчева и д-р Борислав Борисов - малка е жива и бърбори - и те не определят кръвна група и не преливат кръв въпреки катастрофалните резултати от кръвната картина! О.К. Дайте да обесим Маджуна! Ами какво да правим с тумбата специалисти, които "гледат мача от близо"? Кой всъщност утрепа детето питам аз? Кой всъщност с бездействието си остави това ангелче да си иде при Дядо Господ от кръвозагуба?

144

Pencho Pitankata

преди 13 години

О.К. д-р Маджунов е лош и детето изкървява. Идват в ИСУЛ на 23/12/2010 в 15М30 ч.р д-р Иглика Станчева прави кръвна картина и вижда , че хемоглобина е 75 /норма 120-144/. Знае, че детето е кървяло многократно и не определя кръвна група и не прелива кръв. Тя има диплома за медицина /завършила е в Плевен/, взела е специалност по УНГ болести в София и е асистенткар дори и нищо не прави! Шеф екип е д-р Юлиян Рангачев - опитен хирург - и той нищо не предприема до 20:00 ч. когато идва нощния екип.

143

Заркова

преди 13 години

Как за година та това е безумие.

142

Анонимен

преди 13 години

Е какво да направим- да го обесим на площада ли? Не разбирате ли,че това е плода на една изкривена до безумие здравна система! Лекарите, от които сега всички се оплакват са рожби на тази безсрамна здравна политика от 20 години насам. Как да очакваме,че в от нещо изродено-т.нар. здравеопазна система, ще излезе нещо смислено! Пригответе се за още нещастия върху главите на всички ни!

141

Анонимен

преди 13 години

"Туй лекар,полицай и съдия не ми ги хвали.Ние *** сме виждали"Похвали поне някой, та да видим надежда.

140

D-r Haus

преди 13 години

do anonimenG-n anonimen ,ti kakvo rabotish v chujbina ,che samo sipesh pomija po internet saitovete.Otkude daja imash pari da si plashtash interneta.Adali pisha na kirilica ili na maimunica shte ti kaja che jiveem v Evropeiskija sujuz i tam demokracijata e na visosko nivo.Ako iskam shte pisha i s jeroglifi ama ti sigurno nishto njama da razbersh.Stiga staja zloba,naistina sluchiloto se e goljama tragedija i ne go pojelavam na nikoi

139

8-ия ден

преди 13 години

Утре ще има много съобщения от този вид:Премахнат поради нарушение на правилата на сайтаИ не заради ***, а заради натиска върху тях - и те са хора, вярвам че са съпреживели тази трагедия, но заради ВИСОЧАЙШО НАРЕЖДАНЕ !!!Момчета и момичета, едно дете го няма, един некадърник за една година ще си почине...има достатъчно пари за да си го позволи !!!

138

8-ия ден

преди 13 години

до 18 от: MP42Късно видях постига Ви - има и НЕНАКАЗАНИ - баща ми почина от АБСОЛЮТНА лекарска некадърност - при явни имптоми на заклещена херния му слагат ОБЕЗБОЛЯВАШИ - резултатът - перфорация на черво, некадърно сложена сонда през дихателните органи - аспирамция на стомашно съдържимо - белодробна ямболия - екзитус....Не бяхтук, т.е. в Б-я, нямаше да позволя нито инжекцията за обезболяване , нито сондата...В смъртнияг акт - причина за смъртта - хипертонична болест 3-та степен....беше /баща ми/ хипотоник....Търси вина ако имаш пари !

137

8-ия ден

преди 13 години

ОСТАВКА НА МИНИСТЪРА !!!!

136

8-ия ден

преди 13 години

пост 138 е от мен - не се крия - НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ !!!

135

Анонимен

преди 13 години

Д-р Маджунов без лекарски права за година?????Изказвам възмущението си от наказанието:на директора на Регионалната здравна инспекция в София-град, на министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов -,на Изпълнителна агенция Медицински одит и на всички, скрити под тези институции НЕ СТЕ НИТО ЛЕКАРИ, ПОЛАГАЛИ ХИПОКРАТОВА КЛЕТВА, ДОРИ СЕ СЪМНЯВАМ ДОКОЛКО СТЕ ХОРА - във вас няма СЪРЦА, няма СЪВЕСТ,няма ДОБЛЕСТ и ако ви наричат бяла мафия ИЗОБЩО НЕ СЕ ЧУДЕТЕ ЗАЩО !!!!Жалко !!!Българийо, загубено е поколението, което расте в теб !!!!

134

burgazliikata

преди 13 години

Samo 1 godina bez lekarski prava i ni6to drugo a ? DOLNA , MRASNA , MAFIOTSKA DARJAVA!

133

r u insane

преди 13 години

Предстви си твой много близък човек когото обичаш от все сърце.Разболява се и умира от лекарска некадърност.Сигурен ли си,че ще си кажеш "Ама аз к'во си въобразявах те лекарите не са вълшебници".Туй лекар,полицай и съдия не ми ги хвали.Ние *** сме виждали.

132

uha

преди 13 години

докато тук се карате, тихомълком Лукойл вдига цените,премиерът се омърлуши,взе да се обръща към Станишев с господин,утре ще преминат и на таварищ))Смех