23

outsider

преди 13 години

Разбира се, че можем да си купуваме ток, въпроса е само на каква цена. В момента тока от АЕЦ "Козлодуй" е най-евтин, а най-скъп е тока от т.н. възобновяеми източници (ветрогенератори), а преди тях в класацията е ТЕЦ Марица-Изток 3 - американската инвестиция, за тока от която си плащаме доста скъпичко. Та на кое трябва да залагаме - на по-скъпото или на по-евтиното. Ако питате Мартин Димитров или американския посланик - разбира се на инвестираното от USA. Така че в енергетиката има много интереси

22

Анонимен

преди 13 години

Дянков беше казал, че няма да даде и един лев за строителството на АЕЦ Белене. Като е така, колко още инвеститори с по 5% трябва да съберем за да се осигури необходимия капитал. А на правителството даже 5% за Сърбия му се виждат много.

21

vvv

преди 13 години

pomisli само малко 4е 5000 човека ще се хранят от тая глупост 5 години поне!!!

20

Анонимен

преди 13 години

С 6 млрд. евро може да си пазарувате ток 30 години без никакви рискове, каквито представлява една АЕЦ. белене ще ви бъде един скъп паметник на глупостта.

19

Анонимен

преди 13 години

Каквото не продаде Костов Бойко ще го продаде

18

м

преди 13 години

Тези думи ми каза Мартин Димитров на "Четери очи". Аз също се замислям, защо... но си има експерти и е по-добре да се питат тях, особено тези от поколението, което е работило дълги години в тая сфера....не съм компетентна....но не искам да плащат и децата ми внуците ми заемите на БГ... дано са взели првилното решение политиците..

17

анонимен

преди 13 години

вече съм убеден че тази тема я ползват политически политиците...сега пък Сърбия намисат в тази сага...но ни е ясно на всички че този изтъркан проект просто няма да го бъде...и жалко че и Бойко се заиграва с него...еми банални сте вече както и всички преди вас...

16

Васко

преди 13 години

И какво излиза от тази новина? Сърбия може да инвестира в България , пък не е в ЕС и е зле (майтап , 5 пъти са по напред от нас). Някой пита ли ни дали искаме в ЕС? - Ми не. Понеже се хвалиме че сме добре , на никой от Европа не му пука за нас (а ние последното което сме е да сме добре в момента). На Гърция - заеми нисколихвени , на Ирландия - също 90 милиарда. На нас - гол в ръката шнур.

15

Анонимен

преди 13 години

кои пък бяха 'македонците'.....

14

===

преди 13 години

Според мен АЕЦ БЕЛЕНЕ не е чак толкова стратегически изгоден проект за България. Ако бяха вложили парите в АЕЦ Козлодуй досега щяхме да имаме работещи 7 и 8 блок, защото в козлодуй нещата щяха да станат много по-бързо - има налична инфраструктура. Но идеята не е разработена от 15 години вече (сами ще се сетите защо). Нека управляващите решат кое е по-добро за БЪЛГАРИЯ и икономиката!

13

Анонимен

преди 13 години

пари нема действай

12

Анонимен

преди 13 години

Жалко че България не може да инвестира 100% ...за каквото и да е ......

11

Анонимен

преди 13 години

ще инвестират и ушите им ще пукатАЕЦ е това не е за подценяване

10

dupeto

преди 13 години

are da si dadem dupeto na celiq svqt pa koi iska da go ...a ! Basi kvo ostava da se prodade v taq durjava? Mojeli 1 pechelivhs proek da se spodelq s 10-20-30 "investitora". Politik e profesiq legalen prestupnik dneshno vreme.

9

Йорго

преди 13 години

Жалко, че толкова години пропаднаха до сега ---- Ама много жалко

8

Анонимен

преди 13 години

Какво става и с македонците? Нали и на тях предложихме.

7

Анонимен

преди 13 години

Сега всички ще се втурнат да инвестират в АЕЦ-а.

6

Браво!

преди 13 години

Браво на ГЕРБ! ГЕРБ ще управлява поне още 1 мандат. Хората са доволни, т.к. Бойко Борисов се труди!

5

Анонимен

преди 13 години

НАЙ-ПОСЛЕ

4

Tyrym

преди 13 години

MI naprawo cialata im ja dajte Bai Ganio bez towa mu wika giol na towa.