7

Krasi

преди 13 години

Само дето черните дупки не унищожават цялата информация и Хокинг го е признал. Иначе браво за тези статии - малко любопитство стига, за да са ни интерсни.

6

vitalius

преди 13 години

"Този, Който я е създал, я е създал подредена"Освен това самата статия казва че, не е била чак толкова подредена, а са се запазили следи от гравитационни вълни от предишната вселена.

5

vitalius

преди 13 години

Под подредена се има предвид че е е била абсолютно равномерна и не е имало абсолютно никакви структури, и нищо интересно. Не е имало галактитки и звезди, и в момента в който фоновата радиация се е образувала, разликите между най-горещите и най-студените зони на вселената са били няколко десети от градус.Демек не е имало нищо интересно за което да може да кажем че е подредено от някакъв разум.

4

косио

преди 13 години

По последни данни, вселената няма да може да се свие обратно защото скоростта на разширяване не само не намалява а и се увеличава ;)Но спокойно - това така или иначе не ви касае пряко :)

3

Анонимен

преди 13 години

"Например тя не можела да обясни защо Вселената в началото е била много подредена (тази подреденост позволила впоследствие да се формират сложни обекти)."Била е подредена, защото Този, Който я е създал, я е създал подредена, преди да я остави на естествените закони на ентропията и хаоса.

2

Анонимен

преди 13 години

От тази гледна точка вселената в момента се намира в първия етап на това "издигане"

1

Анонимен

преди 13 години

Ускорението на разширяването на вселената винаги ми е приличало и напомняло на първоначалния етап когато мехур с въздух бъде изпуснат на дъното на съд с вода, когато за кратко време скоростта на издигане е нарастваща, след това постоянна а после равна на нула.