399

yulia

преди 13 години

За всяка теза има антитеза с подходящи доказателства. А статията горе ми навя спомена за един вицепремиер, който бил казал "Ега ти държавата, щом аз съм й вицепремиер!"Ега ти университета, щом го завършват, без да го посещават редовно! Ще си върнете ли дипломата? Не, и правилно! Тепърва ще я доказвате. Не ставам адвокат на нарушенията в институциите, които сега са под прицел (а къде ли няма и по-фрапиращи нарушения!), но и с ликвидации проблемите пред обществото ни няма да изчезнат!

398

Иван Маронв

преди 13 години

Здравейте. Искам само да споделя моето мнение за същността на проблема. Според мен нещата стоят така: Всичките тридесет и осем на брой държавни университета получават една и съща сума за всеки студент, който обучават. Така СУ, ТУ, УАСГ и т.н. са принудени да отстъпват от критериите за прием на студенти. Освен това се налага да се правят компромиси и с оценяването и изпитването на вече приетите студенти. Може да имам малко крайни възгледи, но според мен трябва да останат около 5 университета.

397

hyerofant

преди 13 години

Драги приятелю,Явно изразявате само половината от истината и на едно място допускате че има и друга половина, но от висотата на корифей заявявате: А понякога, дори и да я вършиш добре, пак не получаваш, но това не е вашият случай.Защото качественото образование, висше или не, не зависи само от заплатите, дъските и стаите, то зависи най-вече от преподавателите и хората, които го ръководят.Само ще Ви намекна за другата половина на истината, ако можете и искате да разберете това ще е достатъчно, ако ли не- то колкото и да напиша няма да е достатъчно.Над 50 ВУЗ-а не са ли малко множко за броя на студентите в България? Това не обяснява ли незаетите места? Не отчитате ли , че където се изкарва трудно незаетите места са повече по разбираеми причини? Защо си затваряте очите пред факта, че разходите за образование и изследвания в природни науки са около десет пъти повече отколкото в хуманитарни?

396

Друг екс-студент

преди 13 години

Ой. Позорно било? А кога почнахте да го усещате като "позорно", колега, защото явно 4 години си е било търпимо (щом се е стигнало до завършване). Че има разочарования - има. Едно от тях е как завършили успяват да пишат ей такива коментари, с по н-брой грешки на 5 реда. Факт, СУ е далече от идеала за ВУЗ; но също така е факт, че голяма част от проблемите се коренят именно в системното пренебрегване на нуждите на висшето образование, включително и финансовите такива.

395

val

преди 13 години

Пълно медийно затъмнение в полицейската държава на БОКО тиквата. НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ!!!

394

val

преди 13 години

Точно 500 х 20 са протестиращатите. Да де ама нали това казвам, ДРАСКАЧИ пишат абсолютни простотии без да имат и най малка представа за какво става въпрос. Просто чули от някъде (някой им поръчал), имали собствено мнение по въпроса (хахахахахаах). Журналисти !!! ***!!!

393

haha

преди 13 години

Значи това е един комунистически провокиран протест,на който звучи "Let it be",а управляващите са демократи,при положение че държат медиите ни на последно място в ЕС по свобода на словото?!!Вас ви управлява охраната на Тодор Живков,а вие се борете срещу паметника на Съветската армия,глупави граждани!

392

YouTube

преди 13 години

Просто пишете в YouTube "студентски протест 16" и вижте първото видео,тук линкове не щат да се показват...

391

Behind the Curtain?

преди 13 години

- добавете това в adress bar-a след като влезете в YouTube и вижте дали бяхме 500 или 300,както пишат нашите репресирани и служещи на Правителството медии!

390

haha

преди 13 години

Нямаме НИКАКВА връзка с никоя политическа партия,протестираме срещу Правителството,защото са тикви като вас!

389

Y

преди 13 години

Искам да довърша - в защита на колегията от университетите! Има мнпго преподаватели, които не могат да бъдат обвинявани в изостаналост и липса на научна работа - напротив те са на "гребена" на съвременната научна и преподавателска дейност. И вършат това за много скромни заплати - повечето под 1000 лева! И имат право да протестират! Жалкото е, че протестът им е организиран и се използва именно за политически цели! Най-лицемерно!

388

Y

преди 13 години

Драги Х,коментарът ти е доказателство за липса на мисловна дейност, когато пишеш - ако протестът не беше яхнат от "тази или онази политическа партия", нямаше "някой да се опитва да протестира срещу любимия Боко "!Въпросът е именно в това - за какво протестират! "Искали да учат" - ела да видиш, как идват на лекции и упражнения! Никой не им пречи, напротив, повечето преподаватели се стараят да намерят най-нови материали, лични връзки във фирми, демонстрационни практикуми и работа с модерна техни

387

val

преди 13 години

Абе как попаднах пак на тоя сайт... Само простотии и тиквеници...

386

val

преди 13 години

Те разбраха и избраха...

385

val

преди 13 години

Студент на хартия :) Ами личи си и то много, а дали въобще и студент. Човек, който не е развили аналитичното си мислене, който плюе без факти. Чул от някъде и написал!!! "Моите впечатления", можете да запазите за себе си, не са репрезентативни!!! Когато напишете "моето изследване на проблема" и го подплътите с доводи, може и да ви повярвам. Хора, спасявайте се!!! Който остане сам си е виновен...

384

val

преди 13 години

В отговор: Ами къде са качествените преподаватели...? Сигурно не са в БЪЛГАРИЯ, а защо ли??? Сигурно защото не искат да работят за жълти стотинки!!! Сигурно защото са малцина катедрите в българските университет, които позволяват качествена научна дейност. Ами да, всичко опира до пари казвате, ами дайте идеи от къде да дойдат тези пари ами не плюйте. Колко ли са фирми които сключват договори за развойна дейност? Не са много... Защо ли?

383

Х

преди 13 години

В допълнение: според мен единствената положителна новина е, че има млади хора, които протестират, без протестът да е яхнат от тази или онази политическа партия. Явно обаче на автора му е много неприятно, че някой се опитва да протестира срещу любимия Боко и срещу цялата простотия. Не се притеснявай, авторе, скоро няма да има кой да протестира, терминал 2 е прекалено близо, но явно ти и подобните ти точно към това се стремите

382

Х

преди 13 години

Струва ми се, че авторът е завършил УНСС.

381

Затъмнение

преди 13 години

youtube./watch?v=56ts_lxo_UU&feature=player_embedded

380

Затъмнение

преди 13 години

Погледнете 500те човека които според медиите стачкуваха срещу орязания бюджет за образование youtube/watch?v=56ts_lxo_UU&feature=player_embedded