12

ЕЕЕ

преди 13 години

Та нали Ирландия беше Тигъра на Европа.Сега за какво пишем,че само са папали нашите БГ вноски в ЕС,и сега трябват и още.Е крайно време е и ние да вземем някое Евро на Лизинг за да живеем по- добре.Та Еврото е само хартия,но нашите бащи,майки,пенсионери,деца и болни са ПЛЪТ и РАЗУМ.

11

Анонимен

преди 13 години

Миналата година и Гърция не искаше помощ, пък после друга песен запя. Кредита само ще удържи агонията. Иститната е че парите на кредит все някога трябва да се връщат с лихвите, а това означава лишения.

10

до 9

преди 13 години

80 млрд евро в мутренските джобове...едва ли няма да ни е неловко. Колкото и пари да се наливат тук, никога няма да са по предназначение. Няма да са в народа, а при злоупотребяващите.

9

гуньо

преди 13 години

Хммм, мисля че на нас няма да ни е "неловко" ЕС да ни спаси с 80 млрд евро, но пък и колко ли ги е еня ЕС за нас...

8

Х

преди 13 години

ЕС е ОК, никакъв провал не е. Наливането на пари за закъсали икономики обаче ми прилича малко на "затягане на дисциплината". Сигурно има и други начини за справяне със ситуацията, освен превръщането на закъсалия в длъжник.

7

Х

преди 13 години

Умните хора не бързат да приемат даровете на данайците :)

6

Gabara

преди 13 години

Е, каква стана тя? До преди две, три години ни ги даваха за пример за растеж на икономиката, а сега - банкрут.

5

точно така...

преди 13 години

а пък без ЕС кризата въобще нямаше да им се отрази, нали?

4

Анонимен

преди 13 години

ЕС е провал, при това ненужен, излишен и неадекватен.

3

Анонимен

преди 13 години

Какво друго може да направи Лисабоския Договор и ЕС? Дано по-скоро да се срине тоя ЕС и да минем към собствени валути и икономики на страните. Иначе фалита на ЕС е неизбежен.

2

бакал

преди 13 години

Има разлика. В единия случай проблемът е на ниво банков сектор (Ирландия), в другия - на правителствено ниво. Но като цяло съм съгласен - горд народ са и сега се стремят да докажат, че с право бяха сочени за пример.

1

зззззззззззз

преди 13 години

Горд народ... не като комшУ