182

пламена

преди 13 години

ОТ ПЛАМИ ЕМИ НЯКОИ НЕЩАТ ДА УЧАТ ЗА ТОВА БЯГАТ...

181

зоркото око

преди 13 години

образователната система е в пълна разруха, учениците са в непрекъсната ваканция, ходят на училище и правят "чудеса" .Знанията им са на такова ниско равнище, че се срамувам- въвеждат се непрекъсната безсмислени реформи чрез които се задълбочава още повече кризата в образованието

180

Владо

преди 13 години

Те и сега в училище са като на ваканция .Не ги гледам да са много натоварени и напрегнати днешните ученици.Да протестират като искат ако ще ги направи по-ученолюбиви (което естествено няма да стане) аз съм за.

179

Студент-работник

преди 13 години

Завладяла ги е масовата вълна да протестират, но като не са могли да намерят нещо смислено, захванали се за ваканцията :D Трудно ми беше да повярвам колко ревностно защитават няколко дена, които и без това с лекота могат да си освободят с извинителна бележка със съдържание "ОВИ". Жалко е да видиш за какви дребни каузи се бори днешната младеж...

178

Анонимен

преди 13 години

Евала на децата. Те са бъдещето. ТОЧНО ТАКА. НЕКА ПРОТЕСИРАТ КАТО НЕ ИМ ХАРЕСВА. А НЕ КАТО ТИЯ МИШКИ ДЪРТИТЕ. МЪЛЧАТ ДОКАТО ГИ КРАДАТ 240 УРОДА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 21 ГОДИНИ.

177

Анонимен

преди 13 години

БРАВО НА ТЕБ! ТИ СИ НаШтА ГОРДОСТ! Какво точно мнение могат да имат, като нямат грпам мозък в главите и въобще не знаят какво се слечва и къде са попаднали. Като станат на пълнолетни да си чупят главите, затвори има достатъчно, но докато са малолетни, непълнолетни да си налягат пърцалите, защото отговорност за техните *** действия носят изцяло - родители, настойници, попечители и учители. Б*СИ ТЪПИТЕ ***!

176

Анонимен

преди 13 години

*** БЕЗПОДОБЕН!

175

Анонимен

преди 13 години

Имаш право , ама няма да е лошо като се върнеш на у-ще да наблегнеш на граматиката!!!!!!

174

Interesyva li te ?

преди 13 години

ОТ Сега да ви обесня кои бяга кои не кои не влиза кои влиза няма никакво значение след като сем ощетени с такива малки ваканции ние ще отстояваме правата си не депъутатите да почицат до 23 а ние до 2 това е гавра а неми говорете за образованиетo след като искаме и можем ше го направиме до колкото помня 2005 - 2006 беше до 10 постоянно я сваляха и накрая кфо на нв год да сме на даскало ли бе? нивото може да е ниско и да сме неграмотни ама половината работи които ъчеме в 11 - 12 клас са Безмислени

173

Анонимен

преди 13 години

Какво сте ги захапали децата?! На вас повечето защото много ви се работи?!Поне имат някакво мнение и си отстояват! Винаги ще има неграмотни , ако ще и без един ден ваканция. Я се стегнете!Аз понеже съм била "примерна" ученичка!? Завърших училище с неизвинени завършващи с 2 нули накрая(да не говорим за извинените) и всяка 2ра оценка ми беше 3ка, но сега уча в чужбина и скоро ще се дипломирам, а ваканцията ми беше около 20 дни и то не много отдав! Престанете да слагате всичко под общ знаменател

172

"""ДЕ

преди 13 години

И - НЕКА ДА ДОВЪРША - Т.Н. "ОПТИМИЗАЦИЯ" НА РОДНОТО СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ БЕ ПРОДИКТУВАНА СЪВСЕМ НЕ ОТ ХУМАННИ ЦЕЛИ, ДОРИ НЕ ПОД НАТИСК НА ЕО - НО ПОРАДИ ЧАСТНИ ЕДНОЛИЧНИ АПЕТИТИ И ЛАМТЕЖИ ПО ФУНДАМЕНТАЛНИТЕ ГИМНАЗИАЛНИ СГРАДИ - КОИТО КАЛПАВИЯТ ТОДОР ЖИВКОВ НИ НАСТРОИ ПРЕДИ ДА СИ ОТИДЕ. КАКВО ПАДЕНИЕ ЗА НАРОД - ПРИПИСВАЩ СИ ОТКРИВАТЕЛСТВОТО НА СЛАВОНСКИЯТ АЛФАБЕТ!

171

"""ДЕ

преди 13 години

НЕ ВАКАНЦИЯТА Е ПРОБЛЕМЪТ - А САМАТА ОБСТАНОВКА В УЧИЛИЩАТА - КЪДЕТО ОСВЕН ХАОТИЧЕН ШУМ - И ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПО БЪЛГАРСКИ КОИТО ГОВОРЯТ НА АРГО - ДРУГО НЯМА. ВИСОКИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ДИСЦИПЛИНА СЕ СЧИТЯТ ЗА УКЛОН, А ВЪЗПИТАНИЕТО КЪМ ПРЕЦИЗНА РАБОТА - НИКАКВО ГО НЯМА. НЕЗАВИСИМО ДОКОЛКО ЕДНО УЧИЛИЩЕ Е ПЪРВО НА МЕЖДУНАРОДНИ КОНКУРСИ И ОЛИМПИАДИ. ОКОНЧАТЕЛНА БЮРОКРАТИЗАЦИЯ НА КРЕАТИВНАТА "ДАСКАЛСКА" ПРОФЕСИЯ НА БЪЛГАРСКИЯТ ВЪЗРОЖДЕНЕЦ - ОСТАНАЛ НАДАЛЕЧ В МИНАЛОТО - Е ПОГУБИЛА ПОНЯИЕТО "РОДНО УЧИЛИЩЕ".

170

IronFist

преди 13 години

Луди ли сте да искате европейско образование в *** държава?! Всичко качествено струва ПАРИ. И затова на управляващите децата им учат в чужбина. С нашите пари.

169

IronFist

преди 13 години

ало ало,Училища ще има, защото родителите винаги ще искат някой да им гледа децата. Същият някой, който е все виновен, че чуждите деца се бият, пушат, пият и вземат наркотици в и извън училище, докато родителите си изкарват пачката и хич не се интересуват от ценните си отрочета, че да му види бележника и да дойде в училище да пита "Мойто как е с науките?". Родителите с едно не могат да се оправят, от учителя искат 20 да направи хора. То в държавата кое ли е наред, че образованието.

168

ало ало

преди 13 години

В 21 век училището е отживелица и анахронизъм. А за българското училище да не говорим - там освен да се пропиеш, пропушиш и започнеш да се дрогираш нищо друго не можеш да научиш. Учителите по чужди езици едва имат изкарано 2 ниво, ама преподават. Учебниците са писани от абсолютни *** на стил, който и в БАН не ползват. Учителите по информатика знаят повече само от първокласниците, от 2-ри клас нагоре са по-грамотни от учителите. Колкото до история, георграфия и т.н - има ИНТЕРНЕТ.

167

Мунчо

преди 13 години

Въх миличките ученици...те като че ли не бягат постоянно....

166

:)

преди 13 години

Първия срок е по- дълъг и би могло да направят зимната ваканция поне с 2-3 дни по- дълга. Пък и ще спестят от отопление . Пролетната ваканция не бива да е повече от седмица! Много рядко времето тогава е хубаво, все вали дъжд. Освен това като се прибави Гергьовден , Великден, 24-ти май и още не знам си какво, през пролетта става ваканция ,до ваканция. Не говоря за настоящата учебна година а по принцип. Но това си е мое мнение разбира се . :)

165

Аз

преди 13 години

Уважаема бивша пикло, явно в училище не са те научили много, щом са ти създали такова отношение към околните. Това че си грамотна, не ти решава проблема с пропиляването на първите седем (а може и седемнадесет да са) години.

164

Аз

преди 13 години

Зимната ваканция винаги е била по-дълга от пролетната. Още в началото на учебната година видях в сайта на министерството кога ще са ваканции и продължителността на зимната ваканция много ме учуди. Според мен трябваше да им дадат още 1 седмица. Нямаше кой знае колко да изтърват от материала. Навремето ходихме на бригади по 1 месец и пак успявахме да наваксаме. Да не говоря, че изобщо не мога да сравнявам качеството на тогавашното образование с това на сегашното.

163

God

преди 13 години

Май ваканцията е малка за учителите, не за учениците. Учителите са единствената професия, която има три месеца платен отпуск всяка година и пак не им стига. Ако се отнесе заплащането към реалното отработено време ще видите, че учителите са една от най-добре платените държавни служби.