58

uladislau

преди 13 години

а може би би ти било интересно положението със ПЕТРОЛА и неговите така наречени АЛТЕРНАТИВИ... препоръчвам ти да видиш документалния филм "КОЛАПС". Потърси го в торентите, виж го и помисли. Не е задължително и да вярваш на хората които са го направили, разбира се е желателен критичен поглед към информацията, но пак... замисли се. петрола, ах петрола... дай му само въже на човек, той сам ще се обеси...

57

uladislau

преди 13 години

точно като пич...само, че тия "възобновяеми ресурси" се възобновяват ако не прекаляваме с употребата им. Като потреблението е твърде високо те просто ще свършат. Едно дърво расте горе-долу толкова години колкото продължава човешкия живот, а в развитите страни един човек разхищава в десетки пъти това, което иначе би могло да се възстанови само.За да се рециклира метала например трябва да изгорят маса дърва и въглища, които няма да са пораснали отново, когато пак трябва са се рециклира метала.

56

uladislau

преди 13 години

Изказваш се то

55

Пича

преди 13 години

Сит на гладен не вярва. А гладен на сит - още по-малко.В общи линии, швейцарците от WWF, дето гладен ден не са видяли от сто години, тръгват да разправят кой колко разхищавал. След като средствата им идват точно даром от САЩ и Европа, да не се отварят толкова.Запомнете следното - няма ресурс на тоя свят, дето да може да "свърши". Металите се рециклират; дървесината буквално расте по дърветата (изненадващо, нали) , а петролът и всичките му продукти ежегодно се сдобиват с нови алтернативи.

54

мм

преди 13 години

Сит на гладен не вярва!Има и друга пословица:Научил се поп на боб, свършил се боб - отучил се поп. :)

53

mi az

преди 13 години

абе тя тая снимка я имаше и на една друга статия дет били открили някаква си планета :)

52

Анонимен

преди 13 години

Една планета се оплаква на комшийката си /пак планета/:- Ооох, хванала съм хомо сапиенс.Комшийката я успокоява:-Не се притеснявай. Те се самоунищожават.

51

Ivan Grozni

преди 13 години

Това поредния намек на юдомасоните, че трябва да мрем ли е ?

50

:))) до :)

преди 13 години

Знае ли човек?Ами ако вземеш и доживееш... А?

49

Genata

преди 13 години

Добре де аман от такива статии.Европейците произвеждат хибридни коли не индийцитеЕвропейците си топлоизолират къщите.Европейците (не говорим за БГ) имат велоалеи из градоветеЕвропейците инвестират в развиването на нови технологии (Соларни панели/Ядрен синтез/Кинетик енерджи рековери систем и кво ли още не).Стига с това тенденциозно размахване на пръста. няма да се свърши земята в другиден, ще се свърши петрола! *** до тогава той няма да ни трябва споко

48

:)

преди 13 години

Да го духат. Ще си ползвам колкото си искам. Все пак няма да живея 200 години...

47

Алекс

преди 13 години

До 47:Свръхконсумацията не означава преяждане със свинско, както си мислиш. Свръхконсумацията на природни ресурси означава в много по-голяма степен свръхдобив (и потребление) на ресурси като въглища, дървесина, петрол. Няма да е излишно след прочитането на подобна статия, някой хора да употребят и малко мисловен ресурс. Ще бъде полезно за човечеството.

46

до Алекс

преди 13 години

Кой ти говори за замърсяване в тази статия.!!!!

45

Тодор Александров

преди 13 години

На доста от форумните коментатори им се иска смисълът на статийката да е свързан със свръхпопулацията, ама той не е. Смисълът е свързан преди всичко със СВРЪХКОНСУМАЦИЯТА.

44

Genata

преди 13 години

Ти що като начало не вземеш да се гръмнеш така тумора ще намалее поне с малко.

43

Даммм

преди 13 години

Човечеството е тумор за нашата планета. За щастие тя ще намери механизъм да се освободи от него :)

42

ДИЯН

преди 13 години

ТО ХУБАВОТО Е НЕДОСТЪПНО.

41

Алекс

преди 13 години

Само за Естония не разбрах.Явно авторът на статията си е разлял кафето върху клавиатурата някъде между първи и трети абзац ;)Иначе според други много серозни доклади, най-големият замръсител е Азия и то Китай и Индия. Там не може да се наложи никакъв контрол. Европейските държави все пак държат потреблението си в норми, защото са натискани от закони, докато в Китай стават страшни неща. Каквото се бълва от там, не можем да го компенираме, ако ще само на фотосинтеза да мине целия останал свят.

40

g n d 1943

преди 13 години

Lovdjiite izbivat starite i nemo6tnite jivotni,hranqt stadata prez zimata,podrjat populatciqta,hubavo.No v bioraznoobrazieto ima jivotni,izpolzvani za teror nad naselenieto.Strog kontrol nad bioorjieto protiv naselenieto.

39

КЛЮЧАРЪ

преди 13 години

Пак избихте рибата със снимка към статията. Слънчевата система ли е смисълът на статията или свръхконсумацията?