18

Анонимен

преди 7 години

""Die Presse": Недостиг не на работни места, а на можещи в България "Това е обида...в България има недостиг не на можещи, а на желаещи !

17

Момо

преди 7 години

Живеем във Франция от 2008-*** с жена ми.Тя е висшист - учила е 5 години тук за HR. Взема хубава заплата и условията са прекрасни.Аз в момента работя по висшето си образование и работя към френското финансово министерство.В България бях роб, тук съм работник с права.Министерството ми заплаща таксите в университета, които са около 9000? на година и също така ми заплаща месечна заплата, която е малко над минималната.Дали ще се върнем в България, а? Защо? За да робуваме ли? Не, благодаря!

16

Анонимен

преди 7 години

Анонимен, тия от Близкия изток не са ядрени физици, ама наш *** си го знаем и от него дори дюнери не можеш да очакваш. Е, да открадне дюнер - може.

15

Анонимен

преди 7 години

Малка заплата - малка мотивация

14

Анонимен

преди 7 години

14, като са некадърни, няма да има пазари. От 15 години работя, досега в България (защото и в чужбина съм работил), само двама мои шефове имаха ясна идея как се работи с хора. Останалите бяха самодоволни, смотани ***. Ами, да фалират, не ми дреме.

13

Иван

преди 7 години

През март бях в Полша, Краков. Поляците се оплакват, че трябва да работят в Унгария, защото заплатите там са по- високи. А пък полските заплати са мечта за българите. Изобщо всичко е сбъркано.

12

Анонимен

преди 7 години

Тоя па Стамат, за пет стотинки на пост стана за смях.

11

Анонимен

преди 7 години

В бг-тото има недостиг на качествени политици, лош политически матрял. A който иска да си намери работнии да си ги обучава аз да не съм длъжен да уча че да работя ве ей *** пазарна икоомика е ще си направя фирма ако искам. Аман от хленчещи политичета и бизнесменчета. Сега на герббаджийската пасмина народа им е крив че няма инвестиции. На калпава ракета космоса и крив.

10

до Хамбург

преди 7 години

Ти към кои спадаш като говориш на български и живееш в Хамбург?

9

Анонимен

преди 7 години

българина по принцип работи колкото да отбие номера, прави го без идея и колкото да замаже положението и да мине работния ден това не е нещо ново и всички го знаем.

8

Стамат

преди 7 години

Тези от Die Presse какво са ревнали. Нали запада искаше всички кадърни българи в техните страни. Сега са там. И пак мрънкат... Запада е една скупчина от п**ераси!

7

Анонимен

преди 7 години

До 1като работниците са бездарни така е

6

Анонимен

преди 7 години

Е със сигурност няма да решим проблема с готвачите на дюнери, пардон, с ядрените физици и инженери от Близкия изток.

5

Анонимен

преди 7 години

4, много помогна и общият европейски трудов пазар, много ми е гот :)

4

Men

преди 7 години

Е да, балъците свършиха благодарения на целенасочената политика на бг "бизнеса". Я идете ей така за проба на интервю и попитайте за осигуровки и платен отпуск? Много ще ми е интресен резултата, щото чичко бг бизнесмен хем иска да му работиш за 600лв, хем да те осигурява на минимална и да нямаш отпуска, разбира се и няма как да се разболееш. Все мрънкат, че няма пари за заплати а шефовете карат джипове за по 200бона.

3

Анонимен

преди 7 години

Качествените журналисти работещи в тоз пасквил Дие Приси да запълнят недостига на работни меса като има недостиг. Значи ние да се образоваме и т. н за да работим нещо на някой си и защо да си работи сам. А ние ще станем политици.

2

Анонимен

преди 7 години

КОментар 1 е изчерпал темата, направо я архивирайте :D

1

Анонимен

преди 7 години

Фирмите имат пари, ....но не и за работниците!