11

Еесовец

преди 2 години

Здравейте евроджендъри, имам следното предложение - да си копаме наша газ и нефт, или да се греем на вятърни мелници и солани панели. Какво мислите за моето предложение, защото требе да се освободиме от зависимостта си към Русия, а?

10

Пенжинская губа

преди 2 години

Приливите и отливите на Пенжинския залив, Охотско море вливат всеки 24 часа вода колкото е дебита на река Дон за 25 години. Цялата енергия на Дон за 25 години концентрирана в 24 часа. Русия планира стоителството на приливна електростанция - турбината се върти и при прилив и отлив - ще бъде 100 пъти по-мощна от Чернобил, поне 25 пъти по-мощна от новите. 100% зелена енергия, нула CO2, безплатна. Русия няма нужда от ток, станцията ще произвежда течен водород, около 5 мил. тона, 1 трилион приходи годишно за Русия, и този водород ще тече по газопроводите за ЕС за да си правят там зелената сделка.

9

Анонимен

преди 2 години

Има различни видове водород - кафяв от лигнитни въглища, син от газ, тюркоазен от метан и зелен от вода. Първите няколко са по неекологични от въглищата. Производствто на зеления водород ще глътне целия запас от вода, освен това 90% от градовете в ЕС трябва да се разрушат площите да покрият със соларни панели за да има достатъчно място за соларни панели които да произвеждат ток за производството на водород. Броят на населението също ще се редуцита.

8

Алекс

преди 2 години

За Европа най-изгодна е руската газ.Без руска газ европейската икономика е неконкурентноспособна.Европа трябва да разбере,че господар на европейския газов пазар е Русия и да приеме руските условия.

7

Ще спре ли ...

преди 2 години

....Европа. - Кат си спрат кранчетата, ще спрат и да са зависими. Някой насила ли ги кара да купуват руска газ, нефт ? Нямат ли в Европата гори, въглища, отпадъци някаквеи ? Кво реват като неизнасилени моми, къде е "великия" Ънкъл Сам да им сипе газ. Нали уж Сато-НАТО, партньори до гроб, евроатлантически "ценности", демокрация, ама то май сиреньето, газта и "приятелството" били с пари и то с много пари. Като нямате газ и приятели, а искате топличко ще дуxaтe на руснаците. Свиквайте :))))

6

Анонимен

преди 2 години

Каква коледна тема......

5

Анонимен

преди 2 години

Комисар Кадри Симсън разкри като фърст левъл законодателен пропозал за намаляването на метановите емисии да се въведе строг контрол от Комисията като промишлените сектори трябва да измерват и докладват на Комисията метанови лийкове предизвикани от въглища, газ и нефт, а фермите да докладват на Комисията за отделяния метан от кравите. Това ще позволи на Комисията да естимейтва по добре бъдещите мерки които ще предприеме.

4

Анонимен

преди 2 години

Комисар Симсън разкри, че ключов елемент при прехода ще бъде истеблишмънта на водороден маркет с дедицирана инфраструктура. Ние всички искаме Европа да бъде водеща по пътя на водородната енергия и да бъдем първите в света които полагат правилата на този важен източник на енергия (водорода).

3

Анонимен

преди 2 години

В Русия се обсъжда стоителството на гиганстки водопроводи към ЕС. След провала на вятърните перки и соларните панели единствената алтернатива която остава е зелен водород, който може да се получи само от прясна вода и ще доведе до драстично намаляване на количествата прясна вода в ЕС, водата ще стане по скъпа от газта. В Русия и Бразилия са най-големите количества вода, Русия ще печели добри пари от доставката на прясна вода за ЕС.

2

Анонимен

преди 2 години

Крайно време е!

1

Анонимен

преди 2 години

Разбира се. Ако започнем пак да си палим огньове и се върнем в пещерите, отново ще сме енергийно независими.