16

Анонимен

преди 6 години

Залагам повече на хлеба,ама то щом основното ти е слабо.Повече да ядат Боко Тиквата и компания.Да ядат, да ядат, та да п....т.

15

политик

преди 6 години

За хората с власт престъпленията са дело на другите.

14

Анонимен

преди 6 години

Принципно борбата с ниската производителност на труда започва с рязко оскъпяване на човешкия труд за мутрата-бизнесмен. Затова вдигането на минималните заплати е хубаво начало, но не е достатъчно.Казано по друг начин, за да накараш един работодател да използва машини, а не нискоквалифициран ръчен труд, трябва държавата да направи човешкият труд много скъп за работодателя. В България се прави обратното - под предлог, че така продукцията ни ще е конкурентноспособна, се заплаща мизерно,а не е така

13

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 7Минималната заплата е ниска, просто защото в България има МНООООООГО матрял, който НИЩО НЕ УМЕЕ, няма квалификация и не става ЗА НИЩО!..че то т.н. работодатели, не могат да свръшат и 10% от работата на "служителите си", просто защото нямат техните умения, защото са "учили" за меринджеи, за "управленци", а два пирона не могат да забият!аз на тяхно място бих се чувствал страшно уязвим - утре ако хората ми кажат - "еВи си майката", съм "жив умрял"

12

до 10

преди 6 години

Не съди по себе си, за другите. В света, процентът е основен, а не твърдото заплащане.

11

друго мнение

преди 6 години

Цитат:Бедите на българина: Неравенство, бедност, несправедливост................нов цитат но на Софроний Врачански ...- "Робството е от глуповина и невежество". Ние сме ***, затова избираме *** и корумпирани, нагли и алчни, безкрупулни управници. Затова сме на това дередже. Избираме Бооко Тикваата, защото , цитирам мои приятели: бил забавен; борел се срещу мафията; само който е мафиот може да победи мафията; имал външен вид; действувал твърдо.... е не сме ли ***?

10

Анонимен

преди 6 години

В ИТ сектора съм.Начинаещ, ама абсолютно начинаещ тестер, без особени умения, освен желание за работа, английски и компютърна грамотност, може да започне на 1000 лева чисто. Но няма хора.Ниско е образованието, там е проблема.

9

Анонимен

преди 6 години

До Процент, а не 100 лвПроцент, а не 100 лв==предложи ли ти някой % или "бонус при постигнати резултати"- знай, че се готви да те прецака! Важно е каква е "твърдото" заплащане, защото е сигурно и дали то, отнесено към работата е адекватно. "процента" е залъгалка и измама, и трябва да е само като "добавка, екстра", но не и основно перо от дохада

8

Анонимен

преди 6 години

Нискоквалифицираният труд в България е изкуствено надценен с тия минимални работни заплати.Но нищо, има решение - масови уволнения и това което сега правят 5-има общаци, ще го правят 3-***.Иначе технически инженери се налага да си внасяме от Германия за по 4000 евро, и пак няма.Да го духат синдикатите!

7

Анонимен

преди 6 години

Я не съм културен като Сидеров, ама съм пущил брада и съм забулил жената. Ако бием некой каурин още по добре. Стига за мастика и кибапчета. Верно, трябва да бием главата о цимента, ама кво да се прави, бизнес!

6

Анонимен

преди 6 години

Тоя комунодебил не може да разбере най-елементарното нещо на света.Цената се определя от търсенето и предлагането. Цената на трудът също.Минималната заплата е ниска, просто защото в България има МНООООООГО матрял, който НИЩО НЕ УМЕЕ, няма квалификация и не става ЗА НИЩО!Иначе за програмисти, лекари (добри в частни клиники) или вискоквалисфицирани инженери, финансисти има заплати по 5 бона и ПАК НЯМА КАДРИ.Ние сме държавата на сервитьорки, продавачки на *** и общаци.

5

Интелектуалец

преди 6 години

На който му сече пипето печели добре и в България. Няма нужда нито от първоначален капитал или кредит. Основаваш партия. Ставаш "десен, ляв" или "патриотин" и усвояваш партийните субсидии. Ето Волен беше беден журналист. Сега сигурно щеше да пише в някое сайтче да изкара за една туба бира и два кренвирша. Но направи партия, припечели добре и си има семейство, дете и телевизия даже.

4

Процент, а не 100 лв

преди 6 години

Принципно да се искат абсолютни суми за повишение на заплатите за години напред е порочно. В такива случаи се работи с проценти - примерно искаме всяка година средната заплата да се вдига с между 10 и 15%. Ако средната заплата е 800 лева, това прави между 80 и 120 лева увеличение, но ако средната заплата е 2000 лева, увеличението трябва да е между 200 и 300 лева, а тук говорят за средна заплата от 1700 лев в близките няколко години.

3

Анонимен

преди 6 години

Падане на валутния борд и нов заплатен борд вързан към германските заплати и цени.

2

Анонимен

преди 6 години

а кметът на община Симитли не знам какво да му се случи.не си е оправил водопроводите, по съседните села пренасочва водата, няма вода от снощи,спира си я,когато иска,без да предупреждава

1

Анонимен

преди 6 години

Колкото е депутатската заплата а не средната. В частния сектор трябва да е по-висока от депутатската.