134

аз-ът

преди 6 години

основния проблем тук е злобата на тия с ниските доходи. Те трябва да са наясно с едно- вдигането на данъците на тези с повече доходи едва ли ще докара съществено увеличения на техните такива. Дори и да не приоемем, че много от тях тогава ще минат в сивата икономика и резултата ще е малко повече от нулев...Т.е. целта е не на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле, нали...ВЕКОВНАТА ЗЛОБА НА РОБА !

133

анонимен

преди 6 години

До всички,които обиждате работниците на мин.заплата,забравяте,че сме бедни именно заради вас.Защото не може един да взема 460лв,а другия 4600.Заплатите не са еднакви,но такава разлика не е нормална.А Не пренебрегвай труда на работника и не се мисли за нещо по-вече.Защото не си.

132

до 134

преди 6 години

Народа да каже.Кой? Той - народът!Ами мен не ме храни България,даже вчера изпратих на баща ми 25 хил лева за годината да живеят нормално...но ми е мъчно, че не си живея на мястото , с приятелите от детинство, в хубавата ни държава, а плащам благините на чужди пенсионери, въпреки че образованието ми е платено от България. Но нас младите, образованите ни изгониха - методично за 20 години резултатът е налице. Огледай се - все по-тъмен е фонът.

131

аз-ът

преди 6 години

До АнонименПрограмистите с какво се хранят...чушки и домати ядат ли...Който произвежда с обработка на земята истинска храна,той трябва да има високи доходи.---напълно си прав приятелю, но не и за сметка на програмиста, нали така?Защото с този данък -именно това ще се случи? Програмистите не искат парите на другите? И за разлика от зеленчукопроизводителя - програмиста утре - си хваща оная работа под мишница и в другиден е в Германия. Тогава кой ще храни зеленчукопроизводителя?

130

Спеца

преди 6 години

Въпреки че доста години сме с 10% данък , инвестициите не се увеличават , а падат поголовно!Причината е в корумпираните власти в България !Така че явно десятъка му отмина времето !Време е сега на тия дето крадат и се правят на утрепани да се бръкнат по-дълбоко , а беднотията да не плаща данъци!И ако няма напредък следващата години нови 2% към данъка на тия които имат!Ако има напредък - намаление!

129

Анонимен

преди 6 години

До аз ътПрограмистите с какво се хранят...чушки и домати ядат ли...Който произвежда с обработка на земята истинска храна,той трябва да има високи доходи.

128

аз-ът

преди 6 години

за мен поведението на БСП е национално безотговорно. В държава в която имаш хроничен недостиг на специализирани кадри: лекари, учители по специфични предмети, програмисти, инжинери да се вдигат одоходните данъци е лудост. Обяснението "ама в Германия е така" е тъпо, както и хората които го ползват - защото в Германия за 50% удръжки същата държава ще ми даде блага, които БГ не дава. Т.е. ме предизвикват да емигрирам?! БГ се превръща в държава на селяните, простаците и люлинските плочкаджии.

127

Анонимен

преди 6 години

до 130 А ти кажи кое не е грамотно.Вие,новоизлюпените богаташчета бързо забравихте от къде сте тръгнали.И ,че ако не са селяните с лопатите точно вие ще минете на канибализъм.

126

Анонимен

преди 6 години

ДО 123:.С грешка си.80 лв са удръжките в/у м.р.з.На 460лв. се удържа около 80-90лв данък.А с отпадането на плоския данък няма да има удръжки на мин. заплата.Както беше преди да го въведат.Имаше таблици ,и под мин заплата нямаше удръжки.

125

Анонимен

преди 6 години

до 127Верно що ли не го приемете, че да ми дойде акъла в главата и да си преместя жената и децата на по цивилизовано място.Ти какви комши искаш бедни и гладни или образовани и богати.Не е във въпроса за 500 лв а в това че това ще накара още поне 10% от работещите умни хора да избягат. А те избягат ли пак ще трябва да вдигате данаците защото тогава няма от кого да вземате пари.

124

аз-ът

преди 6 години

ще се опитам логически да го кажа, макар да знам че плебса от логика не отбира. В икономиката имаш Труд и Капитал /не се е променило от времето на Карл Маркс/. Ако 19 и 20 в. бяха века на капитала, то 21 в. е века на Труда. На кой труд обаче? На КВАЛИФИЦИРАНИЯ ТРУД!Затова и програмиста и който и да е друг квалифициран кадър, е в пъти по важен за икономиката от люлинските плочкаджии, общаци и прочие плебсари.Най малкото щото са им клиенти. А с този данък - ще изгоните именно квалифицираните.

123

до 127

преди 6 години

Народа да каже.Първо се научи да пишеш грамотно , после хващай сопата. Народа, ако го питаш, ще избие богатите и след 4 дни ще мине на канибализъм, щото толкова си може. Комунистите са свикнали като опре ножът в кокала и да национализират, ама то вече не остана какво да се взема от богатите, щото богати почти няма ( освен ония в парламента, но тях не ги пипат). Сега налазват остатъците от средната класа.

122

Хм

преди 6 години

Хм и аз това се питам, защо да плащам данъци като държавата не си изпълнява задълженията към данъкоплатците?

121

до 122

преди 6 години

Че те са много африканските държави, които са по-добре от България. И това съвсем сериозно. Че ние и от съседите сме най-зле. Който не вярва, да си стегне маратонките и хей ти Румъния, хей ти Белград, хей ти Истанбул. Няма хора вече в България и това се отразява много сериозно. София я държи ИТ индустрията и може би два три отрасъла. Морето смуче от туризъм, но дефакто положението е за рев, политика за бъдещето няма, само заеми и данъци са им в главите

120

анонимен

преди 6 години

Щом има такова скимтене да остане плоския данък,значи правилно е да го премахнат.И аз съм за това!Да гласуваме.Народа да каже.

119

ИТ

преди 6 години

До Dies IraeМоже да си абсолютно сигурен, че ще се случи точно това. Но червените това не ги интересува, за тях е важно да ги избират на изборите, какво ще стане с държавата в дългосрочен план им е през оная работа. Да не говорим, че хора с над 3300, които се осигуряват на реални доходни, са само работещи в големи международни ИТ компании. Тоест високо-технологичния сектор, който от 20000 в бизнес парка в София, плаща данъци колкото целия северозападен регион (ако не и повече). Режат си клона.

118

Анонимен

преди 6 години

Кажете ми за чий му е на кмет служебен автомобил за 100 бонки?Кажете ми как така ремонт на тунел струва 22 милиона?Кажете ми как така бюджета на София е колкото бюджета на Брюксел ... ама Софето не е Брюксел.

117

Анонимен

преди 6 години

да помислят в посока защо Лук Ойл е на загуба и не взимат пари от него!Както и от къде толкова луксозни коли в хора които нямат грам трудов стаж.

116

ф

преди 6 години

Плоският данък е най-страведливият! И андрешковците, и средната класа, и милионерите плащат 10 %. Но милионерът плаща 100.000 лв. данък на всеки изкаран милион, а беднякът Андрешко само 80 лв. за заплата му от 800 лв. Милионерът допринася много повече за икономиката отколкото бедняка.

115

Dies Irae

преди 6 години

До ИТКакто се случи с Зимбабве (кратка справка - идват черните на власт, взимат всичко от белите и за 2 години от житницата на Африка се превръща в държавата с най висока инфлация в човешката история 261 милиона%, и банкноти от трилиони зимбабвииски долари, с икономика в свободен колапс) Ето това ще стане като се дигнат данъците на малкото останали коректни платци и те си набият камшика към някоя що годе нормална страна (чувал съм доста по добри неща за Мали и Гана отколкото за *** БГ)