227

Не, госпожо експерт!

преди 7 години

Г-жо Николчева!Младият, току що дипломирал се висшист не се заблуждава от средните заплати в изброените от Вас сфери. Той много добре знае, че първоначално ще бъде назначен пробно, за три или шест месеца и ще трябва да се доказва чрез труда си.Но той знае и друго - негови неграмотни връстници вече имат внуци или, в най-добрия случай, вече са произвели по 6-8 деца и под формата на различни видове помощи получават над 1000 лв месечно.Младият висшист не иска да чувства унизен и смешен!

226

Дребен бизнес

преди 7 години

Вие, кито сте против работодателите и искатемного пари, ами станете и вие работодатели!Вложете си всико, имущество, труд, здраве,спокойствие /на семейството също/ и започнете СОБСТВЕН бизнес в БГ. Искате много пари, но ако сте собственик на дребен бизнес, за вас на края на месеца може и да не остане нищо/ Големият бизнес и монополите са в друга графа/

225

Защо стана така?

преди 7 години

Като свалиха бай Тошо ни казаха, че държавното е лошо и ще станем частници.Да, но сега честния частник взима здравето на работника срещу мизерна заплата.Защо така ?!

224

Анонимен

преди 7 години

С удоволствие чета форума днес. Отдавна го чакам този момент, когато българските работодатели ще разберат какво е да се бориш за кадри, а не да седиш с тежко изражение на бюрото и да гледаш всеки, все едно ти е слуга. Като няма кадри, дори държавните протекции не могат да те спасят.

223

Анонимен

преди 7 години

Браво на младите, така се отстояват права- в другите държави да не се раждат гении,че започват с много по-големи заплати, работодателя не само те обучава (плаща в пъти по високи данъци, осигуровки, заплати,наеми,ток,вода и др.съпътстващи разходи),но и се грижи за работника.Те там са извънземни-работодателя получава всичко наготово от работника и държавата.Незнам частник в България,който да те държи на работа без да работиш и да си клатиш краката.Да си внасят персонал от третия свят или да фалира

222

Анонимен

преди 7 години

Тия са ми смешни. Моя роднина, жена в пенсия, в Гърция гледа 90 годишен старец, като просто върши това, което би вършила ако си беше у дома, и взима 600 евро чисти.Тук робовладелците са се разпищяли, че се свършват балъците. Ами закривай фирмата и ставай наемник, кой ти пречи..като кажете1000 лв, са много, а после нема потребление..е, нема.

221

До Дарвин

преди 7 години

Дарвине, благодарим ти, ще ти се обадим ако не намерим по-кадърен *** от теб :)

220

до 123

преди 7 години

Това води до по-голямата изродщина, защото ти дават една договорена заплата, а те осигуряват на минимална.You are Welcome!

219

Анонимен

преди 7 години

Уважаеми работодатели,Имахте кротки и кадърни хора. Направихте ги на нищо. Те, естествено, се махнаха.Сега се оплаквате, че били останали само неграмотни с претенции.Е, кой ви е крив, че изгонихте другите?Фалирайте сега :)

218

123

преди 7 години

Най-голяма изродщина в България е не обявяването на РЗ в обявите за работа. Все едно да идеш в магазина и да няма цени по стоките, а продавача да си определя за всеки купувач цена. Това не е никаква пазарна икономика и в развитите държави неможеш да пуснеш обява за работа без да посочиш ориентировачна заплата. По-този начин пазара на труда се саморегулира и има конкуренция и заплатите растат. Тука сме на феодална схема.

217

Анонимен

преди 7 години

Аз мога две работи- мога да работя, мога и да не работя.

216

9023

преди 7 години

Така... Наем поне 350 лв. Храна, транспорт, живот на месец поне по 15-20 лв на ден. Да не говорим за дрехи, излизания, семейство.. това прави около 970 лв на месец.... Пак остават 30 лв да заделим за деца... Ако не живееш сам живееш с мама и тате, а там личен живот йок. Еми как да стане. Аз съм с бакалавър и магистър от чужбина. Никой не иска да те обучи, защото тогава ще трябва да плащат.

215

fgdgfdgg

преди 7 години

Герои сте всички вие, живеещи в тази невъзможна държава!

214

Elle

преди 7 години

Истината е, че никой няма да ти даде заплата над 1000лв (освен ако не си в сферата на ИТ), ако нямаш опит.Всеки започва с 600-800лв. Бачкаш като муле, трупаш опит, правиш контакти и си ти.А истината е драги ми смехурковци, че никъде другаде по света няма да живеете по-добре, отколкото в България, ако получавате добра заплата. НИ-КЪ-ДЕ.Ама за това се искат години упорит труд и допълнителни курсове, повишаване на квалификацията или започваш собствен бизнес и си влагаш душата в него.

213

Анонимен

преди 7 години

Уважаеми "работодатели", възпитаните по соц времена кротки и безропотни работяги постепенно привършват. Родените след 90-та не са на тоя акъл. Или развръзвате кесиите или до пет години ще се наложи да работите сами.Толкоз!

212

Киркор Сутенероян

преди 7 години

Давам на моите момичета по 3000 лв заплата на месец и безплатни презервативи и пак мрънкат...

211

Дребен бизнес

преди 7 години

От моят скромен 40 год опит бих споделил, че от искащите големи заплати "специалисти" не став и *** за зеле! От къде това самочувствие у хора, които нито знаят нещо, нито умеят! Когато дойде някой кандидат за работа, първата приказка е :колко пари даваш? Колко пари давам е ясно, НО КАКВО МОЖЕШ ТИ ДА ДАДЕШ ЗА ТЕЗИ ПАРИ?80% от тези, които останаха в БГ в момента разсъждават като при комунизма. Никакво желание за образоване, за повишаване на квалификация, САМОИНИЦИАТИВА-НУЛА! Плюят,но не се

210

А Н Т И

преди 7 години

Български чорбаджия:Плащам им точно толкова, колкото са си изработили !Работещ-беден:Тогава ще крада от чорбаджията-изедник !Кой е прав ?!Кой е по-прав ?!

209

9

преди 7 години

Ха,свиквайте! Лятото може от Судан да вкарвате кадри да ви бачкат по хотелите :D

208

Далай Лама

преди 7 години

На работното место нещата са следните:Който не работи не греши,а който не греши става началник.