203

ЛУЦИФЕР

преди 14 години

Всичко върви по план...

202

Анонимен

преди 14 години

О, не - 210 ме обиди! По Интернет! Как може така?!?Не можа ли да измислиш нещо по-интелигентно - нечестивец, греховник, нещо от тоя род?

201

Анонимен

преди 14 години

"Елитът" с цитати, събрани наслуки и отделени от контекст. Чудно тогава какво би казал Джордано Бруно по въпроса-... а, вярно - НИЩО, защото са го изгорили на клада.Върви гъбясвай някъде, хитлерче смотано.

200

musulmanin

преди 14 години

informirayte tozi glupaz papaz che Isus nee gospod

199

Godkiller

преди 14 години

Генади, овчице латентна, не ми се обиждай за това, че през цялото време се опитваш да убедиш себе си в съществуването на Създател. :D

198

Анонимен

преди 14 години

Религиозният фанатик и войнстващият атеист са сходни, вярно. Но ще се изненадаш колко по-малко на брой са вторите, по простата причина, че приемат ЛИЧНА отговорност за действията си, вместо да се оправдават с древни книги и чужди проповеди.

197

Гъбарко

преди 14 години

Тук, няколко хомосексуалисти, нежерници и комунисти замърсяват нета с плиткоумни забележки. Генади ви показва какво мисли елитът на Зе3мната наука, а вие си знаете своето.

196

Анонимен

преди 14 години

Дядо Николай беше сложен на това място от един бивш мин. председател, който сега постоянно се показва по медиите и дава компетентни изказвания и мнения.А самия Николай е един човек с доста големи ментални отклонения. И не е дядо!! Доста млад е!

195

Гъбарко

преди 14 години

За религиозният фанатизъм става въпрос естествено. Грешка.

194

Гъбарко до 186

преди 14 години

Много мизерно. Бог е всичко и само този който има очи може да Го види. Вярата в Бога е въпрос на личен избор, както и неверието.Казах вече, но не е лошо да го повторя. Вашият арогантен, агресивен атеизъм с нищо не е по-добър от религиозният атеизъм. Колкото до педерастите, ще приема твърдението на Вежди Рашидов "Няма нищо по-гнусно от един ***, приел е всичко лошо от характера на жените и мъжете".

193

Godkiller

преди 14 години

Генади, ти си тъжна палитра от промити мозъчни клетки.

192

genadi

преди 14 години

УИЛЯМ ФИЛИПС, Нобелов лауреат за физика Американският физик Уилям Д. Филипс (род. 1948) печели Нобеловата награда за 1997 за своя принос към развитието на методите за изстудяване и улавяне на атоми с помощта на лазери. Той е носител на наградата за лазерни науки Артър Шолоу за 1998 година. Филипс е професор по физика в университета в Мериленд и директор на физическата лаборатория в Националния институт за стандарти и технологии (NIST). Понастоящем Уилям Филипс живее със семейството си в Мериленд. ♦♦♦ 1♦ Аз вярвам в Бога. Аз вярвам в един Бог, който е личност и е в съприкосновение със сътворения свят. Аз мисля, че подредеността на физическата Вселена и изключително прецизно създадените условия за възникване на живота тук на Земята ни показват, че един интелигентен Творец е отговорен за всичко това. Аз вярвам в Бога и моята лична вяра е в хармония с всичко онова, което знам за науката. (PHILLIPS 2002b). 2♦ В своята лекция Обикновена вяра, обикновена наука, представена на конференцията Науката и духовното търсене (20 април 2002, Париж) проф. Филипс казва: Много от учените са религиозни хора, и то в съвсем традиционния смисъл на тази дума. Аз самият съм физик и съм един типичен пример за това. Аз вярвам, че Бог е наш Творец и приятел. Вярвам, че Бог е личност и че Той общува с нас. (PHILLIPS 2002a).

191

Анонимен

преди 14 години

Иначе, Иисус е бил пич от класа (хомо, хетеро - все тая), но е щял да си остане просто подробност в историята, ако император Константин не го е избрал за талисман на собствено произведената си религия.

190

Анонимен

преди 14 години

Трагичното е, че религия за тебе е само това.

189

Анонимен

преди 14 години

Хубав цитат... но ако го приемаш за валиден, трябва да приемеш и факта, че ако всъщност не можем изобщо да СХВАНЕМ какво иска и мисли бог, то нямаме и никакво право да проповядваме "неговото" слово (удобно редактирано според собствените ни възгледи).

188

genadi

преди 14 години

nobelisti............nobelisti........................Колкото повече се занимавам с наука, толкова повече аз вярвам в Бога. (АЙНЩАЙН, цитиран в Holt 1997)..........................Книгата на атеиста Емил Лудвиг, описваща живота на Иисус, е оценена от Айнщайн като повърхностна и неправдоподобна. В едно интервю за американското списание The Saturday Evening Post (26 октомври 1929) Айнщайн изразява своето отношение към Иисус Христос: - До каква степен сте повлиян от Християнството? - Като дете аз изучавах Библията и Талмуда. Аз съм евреин, но съм очарован от лъчезарната личност на Иисус от Назарет. - Чели ли сте книгата на Емил Лудвиг за Иисус? - Книгата на Емил Лудвиг е повърхностна. Иисус е твърде колосален в сравнение с писанията на разни празнодумци, колкото и хитри да са те. Никой не може да унищожи Християнството с остроумни фрази. - Вие смятате ли, че Иисус е историческа личност? - Безспорно! Невъзможно е човек да чете Евангелията, без да почувства реалното присъствие на Иисус. Неговата личност пулсира във всяка дума. Не е възможно един мит да бъде изпълнен с толкова живот. (АЙНЩАЙН, цитиран в Viereck 1929).

187

genadi

преди 14 години

nobelisti................Разглеждам една картина, но моето въображение не може да пресъздаде външността на нейния творец. Гледам един часовник, но не мога да си представя как изглежда часовникарят, който го е създал. Човешкият разум не е способен да възприема четири измерения, как тогава е възможно да разберем Бога, за Когото хиляда години и хиляди измерения са като едно? (АЙНЩАЙН 1997, 171).

186

Анонимен

преди 14 години

Трагичното е, че религия за тебе е само това.

185

a_balkan_lion

преди 14 години

Интересна логика имаш приятелю,ти какъв си някакъв посткомунистически запъртък!

184

генади

преди 14 години

nobelisti/ Аз искам да знам как Бог е сътворил този свят. Аз не се интересувам от този или онзи феномен, от спектъра на този или онзи елемент. Аз искам да узная мислите на Бога; всички останали неща са детайли. (АЙНЩАЙН, цитиран в Einstein: The Life and Times by Ronald Clark, London, Hodder and Stoughton Ltd., 1973, с.33).