78

Анонимен

преди 2 години

A ще кажеш ли, че в Дания може да завръша 8-ми клас и да мина в проф. учуилще, деот няма да ме занимават с БЕЛ (предполагам, че там е ДЕЛ ...) история и други, които не ми трябват? Или че, за да завърша учебната година, се изисква 66% присъствие, така че дали ис бил болен, дали не ти е било хубаво някой ден, дали просто баща ти е имал почивен ден и сте решили да отидете на екскурзия, не е пролем! А! КАЖИ МИ! 5 отсъствия и гонене ... ай сиктир. ГОлям затвор.

77

Анонимен

преди 2 години

То не е само това , ами и хората духовно деградираха! Не им се учи, не им се работи,всякакви мошеници ги лъжат и много други. Аз гледам футбол, какви отбори имахме, а сега някакви насила вървят. Пълна бездуховност, липса на религия, на вяра ,на семейна ценност и изобщо на смисъл! Но виновни сме си ние!

76

До 76

преди 2 години

Съмнявам се, но само да те питам, ти ще си доволен да ядеш по цял ден черен хайвер ли?

75

до 72

преди 2 години

Истината е, че в момента в Русия можеш да си купиш повече неща, отколкото в Европа. Например, ако щеш червен хайвер, който в Европа ще ти излезе златен, а там е стока за масово потребление. Мисля, че това имаш предвид? Отопляваш се за жълти копейки/ не знам какъв цвят са копейките/, но имам познати, които ми разказват, че живеят почти безплатно. Може да ме лъжат, ама пък Билата у нас е като евтин гастроном или хоремаг.

74

До 72

преди 2 години

Аз пък го меря по следния начин, колко пари ти остават за спестяване и инвестиции от заплатата. Ако взимаш заплата и си покриваш всички нужди без да можеш да спестяваш и инвестираш, значи си работещ беден, без значение колко пари изкарваш. Ако имаш и заеми, си много по-зле от хората, които не работят, но нямат заеми.

73

Анонимен

преди 2 години

И с най тъпата програма. Всичкология създаваща миячи на чинии и общ персонал за туризма. Малцина стават професионалисти. Процента е на готовите кадри след 12г обучение е нисък.

72

Анонимен

преди 2 години

С това образование, нито социализъм, нито демокрация построихме! Явно сме неспособен народ!

71

Анонимен

преди 2 години

"Защо СРЗ в Русия декември 2021 по единна методика от данни на националната статистика е 180 долара по ниска..." ------> Докато мериш в долари, ще получаваш изкилифинчени резултати. Я мери по покупателна способност? Колко храна можеш да си купиш със СРЗ в Русия, колко в България. Да речем - свинско? Пилешко? Колко бензин можеш да си купиш? Колко дърва за огрев? Колко струва жилище?

70

Анонимен

преди 2 години

Що лъже този, в Франция са през няколко седмици ваканция?

69

Криля Советов

преди 2 години

повтарянето е глупаво така децата остават повече време в училище харчат бюджетни пари и водят до вакум на пазара на трода

68

Анонимен

преди 2 години

При соца образованието беше индоктринирано, повтаряха се до затъпяване едни и същи неща. Сега пък е хаотично, безидейно...

67

Затова

преди 2 години

И доходите ни са такива, че и по-ниски.

66

Анонимен

преди 2 години

Аз ще ви кажа, правят на децата ни тестове, Pisa, Европейско кенгуру, с цел да ги изкарат неграмотни.

65

Анонимен

преди 2 години

От заглавието на статията следва, че учителите също преподават с 25 процента по-малко. Ама те им увеличават заплатите. Да н споменаваме факта, че повечето са на половин работен ден. Ако се сметне чистото работно време ще изл се, че учителите са едни от най-добре платените хора в страната. А за съжаление всяко следващо поколение е по неграмотно от предишното.

64

Анонимен

преди 2 години

Глупав човек, защо изобщо си дава мнението?! Първо да се научи да говори без да мяка. После да провери, че говори лъжи. И тогава ако още не го е срам да се изказва!

63

Анонимен

преди 2 години

След като американците са ***, логически руснаците са умни! Защо СРЗ в Русия декември 2021 по единна методика от данни на националната статистика е 180 долара по ниска, представете си , не от САЩ.....от България? Там явно само гении могат да съществуват!

62

Анонимен

преди 2 години

А тия у Бан кат учеха мноу кой сфетовен проблем са разрешили кабинетни мишкари.Една ракета с ядрен двигатрл не са направили

61

Анонимен

преди 2 години

Аз да попитам, този академик, по коя система е учил? По времето на Тодор Живков, какво се прави на интересен? По това, време имаше деца, които повтаря ха. Сега, всички нагоре, щоту има делегирани бюджети.

60

Ха, честито!

преди 2 години

Оптимизирахме всичко!!!!!!! Сега остана до "оптимизираме" и образованието и ще се превърнем в Западни Амеби! Във форума вече са се появили доста "амеби" осакатени от множеството реформи в образованието в Бг за отминалите 30 години, но явно е недостатъчно, налага се да "довършим" образованието на 110%, за да се "влеем" в новата неолиберална западна ценностна система!

59

Анонимен

преди 2 години

Е колко трябва да си па *** да се занимаваш с тая математика толко време комплекси ли имате шо ли.на матматиката най малко фнимание трябва да са обръща