144

Granik

преди 2 години

Добре какво значение има ,че ФРГ то,се отказва от ядрената енергетика и минава на газ,след като граничната им аналогична по размер, население и икономика Франция е с най много атомни електроцентрали в Европа. И двете са водещи в ЕС и дефакто между тях няма граница. Все едно аз да си хвърлям разделно *** ,а комшията не . Какъв е смисълът ?

143

Анонимен

преди 2 години

До Saki,Не са виновни немците, а некадърните и неграмотни фенове на Германия, които Борисов с право нарече

142

Анонимен

преди 2 години

В началото на зимата ЕС газовите хранилища са пълни под 50%, поради политиките на Брюксел. Европейците ще плащат високи цени заради политиките на Брюксел. Факт.

141

Saki

преди 2 години

Както винаги,проблемите идват от Германия , в цялата европейска история винаги от тях. Разрушаването на Римската цивилизация, войните със славянските племена, 30 годишната пагубна война, ПСВ, ВСВ . Сега пак те. По малък народ са от турците, по територия са мслко над два пъти по големи от България, климатът им е лош, но винаги създават проблеми и се мислят ,за повече от другите.

140

Анонимен

преди 2 години

До 189Газпром за 4 месеца си изби парите от СП2. Газпром благодари на ЕС и Анелина.

139

Анонимен

преди 2 години

Газта в ЕС вече е над 2100 долара ! Честито

138

Анонимен

преди 2 години

Пазарните цени в света скочиха, но Брюксел иска такива и европейците ги плащат. Русия съвестно доставя закупената от европейците газ.

137

Анонимен

преди 2 години

Дори и да се спре, СП 2 остава като опция която може да се ползва от други правителства на следващи избори. Русия нищо не губи.

136

Анонимен

преди 2 години

Брюксел иска либерален пазар с опции за почасови продажби и Русия се съгласи.

135

Анонимен

преди 2 години

Русия си изпълнява договорите на 100%. Факт.

134

Анонимен

преди 2 години

ЕС сами си го слагат, та и ние покрай тех ще ядем дедовио.

133

Анонимен

преди 2 години

Брюксел се провали тотално в опитите си да слугува на САЩ срещу Русия. Факт. Заради Брюксел, цената на енергията в ЕС стана по-висока от тази в Китай. И понеже бедните европейци не могат да я платят, Брюксел активира армията тро'лове да замазват провала му.

132

Киро

преди 2 години

Мога да се отоплявам с дърва/въглища, ток и газ.Избирам в момента най-евтинитото и чисто - ток/климатици.Мога всеки момент да сменя на газ или дърва.Имам избор.СП2 е супер опция и енергийна сигурност за индустриална Германия/Европа.Не искат руски газ!? Какъв е проблема? Не купуват и готово.Искат американски газ - карат с кораби или пускат една тръба от САЩ до ЕС. :-) Скъпичко ще е, но е въпрос на избор.Всичко останало е глупости.

131

Анонимен

преди 2 години

До. 175...Европа е маша в ръцете на сащ и прави каквото им каже краварника.

130

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 179 "Русия си изпълнява договорите на 100%.Брюкселският комисариат по ценностите плаща на тро'лове да лъжат, замазвайки провала на ЕС." Мне, Русия плаща на Христовци да пишат, че има връзка между позволението за експлоатация на СП2 и цените на газа.

129

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 176 "Русия си изпълнява договорите на 100. Или искаш да изнася некупена от никого газ?" И с какво разрешението за работа на СП2 щеше да промени това?

128

Анонимен

преди 2 години

Русия си изпълнява договорите на 100%.Брюкселският комисариат по ценностите плаща на тро'лове да лъжат, замазвайки провала на ЕС.

127

Анонимен

преди 2 години

Демек половина Германия ще седи на студено, за да може Украйна да печели 4 % от транзитни такси. Тия сами ще се фалират, докато за руската газ има огромен пазар в Азия.

126

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 173 "Но по-вероятно следващите 10 години ЕС ще разчита на въглища докато се построят първите нови АЕЦ. Това следва, тро'ли." Когато се бориш със св-е е много вероятно да се поизцапаш. Европа искаше да работи с Русия като с нормална държава, това, че Русия я принуждава да ревизира политиките си, за да отстрани проблема не е провал на политиките на ЕС, а реакция на новите реалности.

125

Анонимен

преди 2 години

До 163"Защо Русия не иска да внася газ чрез лицензираните си газопреносни мощности?" - Русия си изпълнява договорите на 100. Или искаш да изнася некупена от никого газ?