355

Словянин

преди 4 години

Проблемът е, че тук пишат хора, които нищо не знаят.Първо, прочетете поне "За буквите" на Черноризец Храбър. Надали, 99 % е сигурно, че той не е Цар Симеон Първи.Второ, прочетете Пространните жития на Кирил и на Методий - там 100 % от фактите са исторически верни. И още стотици писмени е епитрафски паметници от онова време.Едва тогава можете да давате мнение.Тъкмо затова руснаци, сърби, северномакедонци /те са 101 % българи/, вече и украинци ще ни разбият с факти.

354

expert

преди 4 години

Ле ле, тези с македонския език цепят мрака! Тя е държава от 70 години, и вече пренаписват историята, като изтриват "български" и пишат "македонски".

353

САМОУВАЖЕНИЕ

преди 4 години

за да те уважават и другите. Не може да наречеш български градове на национални предатели като Георги Димитров и наглия македонист Димитър Благоев. Да принудиш стотици хиляди българи да се откажат от българските си корени и да се нарекат 'македонци' и за това да издигнеш на *** мавзолей.Не може да кръстиш най-големия си храм на името на руския мюсюлманин Ал. Невски и да издигаш паметници на окупационната армия на руската империя/СССР - затова никой не те уважава буггарино, ти си мекотело!

352

аман от завистливци!

преди 4 години

България със своята азбука го тuрихме и на српите и на пияндетата от АЗИЯ, знайте за кои говоря, и затова бълват змии и гущери срещу нас

351

Анонимен

преди 4 години

До ЕмаКирил и Методий имат следните мисии в славянските държави,ще ги подреда по реда им на посещение и просвещение- Кутмичевица(днешна Македония,тогава са живяли Куберовите българи там и Кирил е от тези славяно-българи)- Русия - хазарската мисия,но в източниците пише,че езикът има е като българския,т.е. славянски-Великоморавия(днешна Чехословакия),там развиват книжовна дейност- България,пристигат учениците на Кирил и Методий - Наум,Ангеларий,Константин Преславски,Горазд,Сава,Климент

350

Анонимен

преди 4 години

ако има някой който присвоява това е Сърбия -присвоява Войводина -унгарска тератория и население ,Поморавието -българска територия , западните покрйнини -български и македония -земя населена с българи които обявява за южни сърби.Да връща което е откраднала и тогава да си изложи претенците , но първо ТЕРИТОРИИТЕ ОБРАТНОи да видим дали ще остане сръбска държава или анклав колкото косово

349

Анонимен

преди 4 години

"Успение Кирилово" старобългарска книга от 13 век е написано, че Константин-Кирил е "българин по род" и пише за "славянските първоучители" Кирил и Методий!цялата ни история е наквасена със славянския ни произход!И престанете с лъжите си и асимилацията на славяните от всички държави!

348

Анонимен

преди 4 години

До ЕмаЕто ти го и точното обръщение на византийците към Константин-Кирил:"вие сте солунчани, а всички солунчани говорят чисто славянски"Българите сме се самоопределяли през вековете като славяни винаги!

347

до Ема

преди 4 години

договорът е между Византия и кралят на Великоморавия - Святополк, кви български владетели, кви 5 лева.

346

Михали

преди 4 години

Тука някои хора, май не правят разлика между азбука и език

345

Анонимен

преди 4 години

До ЕмаЗа Константин-Кирил има много източници,в които пише,че е българин от Солун и говорят на СЛАВЯНСКИ ЕЗИК,прочети ТИ историята,когато го канят византийците в Константинопол,се обръщат с думите към него - "......защото вие сте от Солунско,където се говори славянски език", когато Кирил пристига в Константинопол - първата му работа е да учи гръцки език,защото не го е разбирал,всичко това е ОПИСАНО!

344

сиромашки кавги

преди 4 години

Това вече даже не е смешно, а жалко.

343

Анонимен

преди 4 години

Като сърбите имат претенции, защо смятат да преминат на латиница? Те в голяма степен вече са минали на латиница.

342

Ема

преди 4 години

Хора, какво толкова го мислите! Просто прочетете историята, кой и за какво заповядва на Кирил и Методий да напишат азбуката. Това е договорът между Византия с един кнкретен владетел, и този владетел е българския владетел. Какво сърби, какви новопръкнали се македонци,.... Няма и дума за славянски царе и крале.

341

Анонимен

преди 4 години

До ЗозоНова асимилация на славяните и нова македонизация,фанариотизация,румънизация,тракизация,нови кланета и концлагери за асимилация на славяните като Талергоф и Терезин, НЯМА ДА ДОПУСНЕМ!Гледай си работата!Разбира се,че сме славяни и езиците ни са близки между всички славяни - факт!Нов нацизъм и асимиация на славяните,няма да допуснем!Ние имаме факти,а ти какво имаш?Нацист!

340

Славяни сме

преди 4 години

византийски цитат за Крум и направата на чаша от главата на Никифор:"......Защото,като отсякъл главата на Никифор,Крум я забучил за няколко дена в знак на победа,на показ за приходящите племена и за наш позор; после отсякъл шийната кост и като извадил гръкляна,направил от черепа чаша,обкована със злато,наливал вътре вино и с гордост пиел от нея заедно със своите боляри и славянски князе.""боляри и славянски князе" - все славянски титли.Каменния надпис на Омуртаг е също с титла "канас"(княз)

339

Славяни сме

преди 4 години

До ЖороСтига си пробутвал пропагандата си и новата си асимилация и нацизъм тук,всичките ни български владетели са със славянски титли княз до получването на царската титла, езика ни е славянски,старобългарската и новобългарската книжнина е славянска, азбуката ни е славянска,с артефактите,в книгите от първата половина на Средновековието също се самоопределкяме като славяни,в "За буквите" от 855г. от Ч.Храбър(това е верятно псевдонима на цар Симеон),също се самоопределяме като славяни,навсякъде

338

ПроСоТо

преди 4 години

До българиназ отдавна бях чувал за това...Въпроса е:-доколко е верно?..И второ:-За езика и писмеността приемам да се дърлим с ония,но за една салата?...Нещо не разбирам........Нещо сериозно объркано има на Балканите...

337

ПроСоТо

преди 4 години

"Н...С...Р..",което е съкратеното на "Нов световен ред" СЪЩО не требе да са споминя?!?!..на къде върви тоя сайт?!

336

ПроСоТо

преди 4 години

До ЖороЖорка,язък ти за хубавото име!..Голема глупотевина си изръсил.И да не си чел история,барем да беше прочел "Бай Гaню".."На гарата":-"Ща су срби,ща су бyгари?!-Брача СЛОВЕНЕ"....БЕЗ ссср,без социализъм,комунизъм,капитализъм,алкохолизъм,шовинизъм,парашутизъм,бойковизъм,дъновизъм,робовладелство,НСР,Стар СР,..и такива.ферщееш?