155

Анонимен

преди 4 години

До 168 Докажи го ,че влашкият е измислен след 18век ,а не с приказки от 1001нощ!Северната част на Видинска област около 30села са влашки ,заселници през 16век,на местото на избягали българи на Запад,както и цялото подунавие на Сърбия ,дори до р.Морава!До преди 20тина години имаше стари хора които почти не владееха български и сръбски език !Интересно,и на тях ли западни агенти са им наложили измисленият език,та даже забравили българският?!

154

Анонимен

преди 4 години

До АнонименИ има документи, в които се вижда как българите не могат да се справят с нововъведения влашки език и пишат ту на Кирилица ту на Латиница с влашко-български думи,да не говорим пък ,че преди това Владислав Цепеш(Дракула),който основава Букурещ си е баш българин и се подписва със знака на Иван Асениевата династия.

153

Анонимен

преди 4 години

До АнонименВлахия е била българска област и власите до 18 век си говорят и пишат на български език, също както и Арбанашката област,българското и име е Арбанашка бласт и за това българите от там са ги наричали арбанаси.А албанците се появяват по-късно по тези земи,те са мистерия от къде идват точно.Докажи,че влашки език е съществувал преди 18 век,със сериозни факти от Средновековието,а не с измислени приказки от хиляда и една нощ.

152

Анонимен

преди 4 години

България не трябва да прави нищо защото е вече вътре в ЕС. Там, където Македония иска да влезе. Те ще се съгласяват с нас, а не обратното. Така правихме ние когато бяхме кандидат. Няма такъв клуб или място на света, което променя правилата си заради кандидат. Този господинчо има още много да учи за ЕС преди да влезе. Македония е една измислица - нашия език, национални герои, празници и т.н. Много е трудно да се преговаря с тази държава, където всичко е изкуствено и измислено.

151

Анонимен

преди 4 години

До 152 Да,бе власите сигурно са баш българи и освен български влашкия не са владеели!Още през 16век влашкия започва да наделява над българския,в Румъния има надписи на влашки на кирилица още от 14век!Но тук става на въпрос за власите в Македония и Северна Тесалия,диалектът им доста се е различавал с езика на север от Дунава!Напълно е възможно те да са наследници на македонците ,а не скопани и гърци от Ю.Македония,които поне 70% са наследници на Анадола и на Понтийските гърци!

150

Анонимен

преди 4 години

Що нямаме един мъж на място в политиката, като Путин или Орбан, да се оправи веднъж завинаги с тия нагли макета...

149

Анонимен

преди 4 години

Зоране, и ние от теб очакваме много неща, ама ти не ги изпълняваш!Македонски език - това е една пълна измислица! Също както и македонската история. Това е голата истина. Няма сега и да лъжем за да ти угодим на очакваниятаНаглец!

148

До 160

преди 4 години

Не сме баш славяни. Славяните са бели, ние сме се омешали с гърци и турци.

147

Анонимен

преди 4 години

До МакедонскиНе се мислим нито за траки,нито за тюрки,а сме българи-славяни и се гордеем с това.Нашата българска история не е измислена,за разлика от съседите ни,които заграбиха български територии и насилствено им сменяха българския идендитет!

146

Анонимен

преди 4 години

До 135Абе кога е била северна и централна Гърция "гръцка" преди 1830г.,че нещо не си спомням,от 1922г.,когато гърците от Анадола се преселиха в днешна Гърция?Там още от 5 век са живяли българи.Мога да ти изброя поименно всяка българска област от днешна северна и централна Гърция,начело с кой български болярин е била и са управлявали,до падането под Османско робство,мога и да ти кажа българските имена на селищата,преди да се преселят гърците от Азия в днешна Гърция и да ги сменят с гръцки имен

145

Анонимен

преди 4 години

Зоран Заев: България ще признае македонския език!-Да естествено, никой не може на сила да кара някого да бъде българин. Щом искат нека да бъдат сърби.... майната им!

144

Данков

преди 4 години

Медиите в Скопие са изцяло сръбски, така че не се учудвайте.Аз се учудвам на нашата реакция, а тя е никаква.Давай да признаем измисления сръбско-македонски език, че най после да си напусна родината с мисълта че са ме продали.

143

Анонимен

преди 4 години

Неслучайно през средновековието ни е трябвало нещо такова като признание за царската титла и независимостта на държавата. Иначе сме били просто отцепници. Македонците са такива. Отцепници.

142

moje da si

преди 4 години

може в такъв случай да си върнат Заефф и този Димитров българските паспорти и да почнат да говорят на македонски и да не мога да ги разбера какво говорят като се правят на интересни и повече Заефф да не чува за коли на НСО да го карат до скопидже.

141

До 152

преди 4 години

За това говоря. Фалшива история.

140

Анонимен

преди 4 години

До АнонименСтига писа и ти глупости,власите са си българи и до 1861-1865 година са говорили и писали на български език,дори са поставяли знака на българската царска династия Асеневци в писмата си,през 1822 година навлизат западни шпиони и през 1865 година им сменят българския език и Кирилската азбука с латинска.

139

Анонимен

преди 4 години

Каква е разликата между език и диалект? Аз мога да се обявя за софиянец по народност и да заговоря на софийски "диалект". Гледа се историята. Ако имаш фалшива история не си истински етнос. Ако крадеш чужда история си просто крадец без история.

138

Анонимен

преди 4 години

До 135Ти пък откъде ги извади тези гръцки "царе",като единственото държавно образование тогава е било само Одриската държава,други държави не е имало на Балканите тогава изобщо?Откриват типични тракийски гробници,с типични тракийски предмети+погребения и си ги пишат гръцки.А българската църква и то с изображение на български владетел я направили "византийска",ей това им е "историята".

137

хаха

преди 4 години

северно макадонски език съществуващ от 1 година, македонски не съществува :D

136

Анонимен

преди 4 години

Къв Македонски го е подгонил тоя. До преди да дойдат Комунистите на власт същият език го е говорила цела бг бе заец. Има села в бг забравени от бога в които говорят същият език бе заяц. И на тях ли да признаем Македонския език. Македонски език не съществува Заяц.