258

Вярно, вярно...

преди 4 години

До Анонимен 271Така и правим.Но естествено проверяваме и ако някой наистина е болен не му *** бонуса, той няма вина, че се е разболял - в България всичко се знае.

257

Анонимен

преди 4 години

Фалшивите болнични са пренебрежимо малък процент. Ще са повече при криза, когато работодателите ще пращат хората в болнични, за да не им плащат.

256

Няма такова нещо!

преди 4 години

До Анонимен 270Ако имаш трима души на смяна и двама излязат във фалшив болничен, когато има НАЙ-МНОГО РАБОТА? За месец? Какво правиш? Откъде им намираш квалифицирани заместници, готови да работят само месец? А ако си продължат болничния?Айде не гледай нещата само от една гледна точка.

255

До 269

преди 4 години

Бъркаш. Държавните служители гледат да са с по-малко болнични, защото болничните им режат бонусите, а бонусите са 1/4 от заплащането им. Фалшиви болнични може да има само в частния сектор по две причини.

254

Анонимен

преди 4 години

Фалшивите болнични са доста голям процент . Начинът за противодействие е *** . Ниска заплата и бонуси за тези които не боледуват .

253

Анонимен

преди 4 години

Какви фалшиви болнични сънувате? Фалшиви болнични има само там, където работодателя кара работниците да си взимат болнични, когато няма работа, за да не плаща той, а НОИ.

252

Анонимен

преди 4 години

Поне малко ще ограничат държавните служители , че те са едни от основните които взимат болнични .

251

Коки

преди 4 години

Сега приемат поредното нещо, която ощетява повечето българи и нищо не случва. Народът си мълчи и тези си приемат нещата. Във Франция как имаше протести срещу решенията на Макрон, тук нищо.

250

Абе, колега

преди 4 години

До адвокат ТеневКакво се правиш на луд? Има си цял контингент служители, които точат предприятията и ощетяват колегите си, които работят съвестно. Един работодател като плаща измислени болнични и обезщетения с какви пари да даде 13-та заплата на съвестните служители? Кое по-напред? Заплатите, осигуровките, ДДС, бонусите? Естествено, че парите за първите три дни за болничните на служителите-измамници идват от общия фонд "Социални разходи"пп: Вече да си адвокат не е много модерно - 12 000 сме.

249

Анонимен

преди 4 години

Хората боледуват много повече след 55-60 годишна възраст. Заради вдигането на пенсионната възраст, болничните се увеличиха. Заради мизерните пенсии много пенсионери продължават да работят и съответно взимат много болнични. В ЕС в повечето държави възрастта за пенсиониране е по-ниска от тази в България.

248

НЕ ИСКАМ ДА ВИ ВИДЯ

преди 4 години

Територията България управльвяна от МАФИЯ ТОЧКА

247

адвокат Тенев

преди 4 години

Небивал геноцид и експлоатация във всички посоки и нива срещу българския народ...Продаден и заробен!

246

Браво!

преди 4 години

Отива тя да представя болничен на управителя на предприятието не в деня, в който трябва да го представи, а три дни по-късно. Пита я управителя "Защо?". Тя отговаря - "Ами не бях в селото, ходих на гости". Това при записан режим в болничния лист "домашен-стаен"!?А ние й изработихме смяната. Шефът е точен - каквото му спести от болничен ни го даде като бонус, ама ние може да сме си имали планове, чакат ни близки!Счетитата викат - и на двете болничният от една комисия... Печат под един ъгъл.

245

Анонимен

преди 4 години

Това намалява доходите на хората на заплата средно с 2-3%. На 1 фалшив болничен се падат 1000 или повече истински болнични.

244

Браво!

преди 4 години

Нека малко тия измамници, които лежат на гърба на колегите си, да се усетят.Но пак, вторият и третит ден ще се плащат от работодателя.В тези ситуации масово го повейват колегите им от смянята. Това не ощетява толкова работодателя - колегите го ***.Да си поеме държавата болничните от първия ден. И като е ясно, че има съмнения за злоупотреби - да праща ДАНС и ГДБОП при докторите. Двадесет годишни пикли точат здравната каса с 20-дневни болнични! Не си спазват домашно-амбулаторния режим.

243

Анонимен

преди 4 години

Направо работниците да си плащат всички болнични, което ще премахне напълно фалшификациите. Много лъжат гадовете. И честните работодатели поемат огромни загуби. Даже предлагам болните да плащат на работодателите и за пропуснати ползи.

242

tw

преди 4 години

и какво - заразно болните вместо да се изолират оврме у дома, да разнясят свежи вируси и грипове сред колегите си, та да не остане нито едно семейство здраво и да се предпази.Това ще да е поредната "умна" прищявка на бг "бизнес".

241

Аз

преди 4 години

Който е решил да си взима болничен,няма да вземе един.Това е малоумно решение.Аз ако взимам фалшив болничен ще е от 14 до 30 дни.

240

Анонимен

преди 4 години

Само простотии, в Германия 100% болнични се изплащат, тук ти дават едни пари осигуряват те на минимална и после щели сме да ги стигнем Запада, ами стигаме ги със самолета за 2 часа иначе по стандарт и мислене никога няма да ги стигнем.

239

48258

преди 4 години

До АнонименВластта е решила, ама ние напук няма да мрем, а ще я осатвим тук сама да си работи.