75

Лицемери!!!

преди 4 години

Заклеймиха ли Мюнхенския сговор от 30 Септември 1938 г, на който премиер-министърът на Великобритания Чембърлейн, на Франция - Деладие, канцлерът на Третия Райх Адолф Хитлер и фашисткият дуче на Италия Бенито Мусолини си поделиха Европа???Лицемери!!!На 23 Август 1939 Сталин с всички сили се опитва да предпази славяните от войната, планирана на 30.09.1938 г. в Мюнхен, за съжаление безуспешно :(

74

Тодар Правешки

преди 4 години

Я разбирачите да обяснят от коя година СССР снабдява Германия с всякакви ресурси-жито, хром, желязо, дърво, манган и т. н., необходими за въоръжение и война.Даже реекспортира каучук от Китай!Сталин го е заявявал нееднократно :Нека капиталистите се сбият помежду си. Ние ще се включим с пресни сили, когато се омаломощят взаимно!

73

до анонимен

преди 4 години

А, да не забравяме и първата и единствена атомна бомбардировка над Хирошима и Нагазаки!!!

72

Анонимен

преди 4 години

А, защо не споменават:- пакта който сключи Великобритани - Чембърлей и Хитлер 1938г.- пакта който сключи Полша - Пелсудский и Хитлер- Литва - Хитлер март 1939г.- Естония - Хитлер 7 юни 1939 г.- Латвия - Хитлер същият ден 7 юни 1939г.Тц, тц, тц......., ей, калпазани.... "На крадеца шапката му гори, но той вика - Дръжте крадеца"!И кво му оставаше на Сталин???ОчевАдно беше, че Западна Европа целенасочено подтикваше Хитлер на Изток срещу СССР!!!!!

71

Анонимен

преди 4 години

По време на гражданската война в Русия(1918-1922г.),14 държави,начело с ФАЩ се нахвърлят с войски срещу болшевишкото правителство.Да не говорим снабдяването на белите с оръжие.Да сте чули някой да е заклеймил тези агресори?!По време на войната във Виетнам(1962-1972г.)агресорът ФАЩ намесил се чрез провокацията в Тонкинския залив,масово избива населението,предимно цивилно,с нaпалм.Избити са над 3 млн.виетнамци.Някой да заклейми тези убийци?!И в много други войни,провокирани и водени от ФАЩ!!!

70

Ели

преди 4 години

Ако Сталин не беше сключил Пакта с Хитлер, щеше автоматично да бъде включен във войната, след нападението на Полша. Както при японското нападение на Монголия, когато започва борбата с Япония същата година.До последно Сталин се надява да сключи договор с А-я и Б-я с/у Хитлер, нарочно делегацията пътува с влак, за да се проточат преговорите. Сталин казва на Молотoв: виж дали англичаните и французите имат правомощия да сключват договор с мен.Оказва се: че НЯМАТ.Сталин е САМ -каквато е целта!!

69

Ели

преди 4 години

3 пъти от 1934 Сталин предлага антихитлеристка коалиция.Когато Хитлер напада Чехословакия- Запада в лицето Англия и Франция предават Судетите, Сталин предлага да се осигурят коридори през Полша и Румъния за съветските войки - Полша и Румъния отказват.Чехословокия тогава има една от най-силните армии, чехите са бесни!Англия, Франция и Полша имат своите актове за ненападение.

68

Ludoto Lenche

преди 4 години

.pravilno Suvorov ! Pakta sashto e bil otvetna reakcia na Rimskoto saglashenie ! Tozi fakt mnogo uporito se zaobikalia v dneshnata polit -korektna istoria !!! Rusia e bial prinudena da otgovori na Rimskoto saglashenie !!! Chete si istoriata I pravete logichni varzki mejdu sbitiata I faktite !!! Ne pitaite za vsichko Google ! Google ne e znanie !!! Zaglavieteo sashto e mnogo podvejdashto ! Absoliutno promivane na mozaci !!! Za sazjalenie jiveem vav vreme na liberalno demonokratichna demonokratura

67

Суворов

преди 4 години

Младежи, през 1939 на всички е ясно, че предстои война. На Русия и трябва време да преустрои армията, въоръжението изостава в сравнение с немското. С пакта печелят време. Германия напада Полша, а руснаците без сражение заемат определените от пакта територии. Само припомням, че около сто километра определят изхода на битката за Москва и от там на войната. Изместването на границата е стратегически решаващо. За руснаците това е било въпрос на оцеляване, а сега можете да плещите всякакви глупости.

66

Ели

преди 4 години

Истината е много простичка:Следвай парите, последните дни на Третия Райх Шварц - фин. мин. на Райха унищожава 90% от финансовите документи и получава само две год. затвор.След излизането си от затвора 1947 - умира "случайно".Митовете как Хитлер бил велик държавник, са абсолютна глупост, бил е марионетка финансирана от англосаксонците - подготвяна и усилено въоражавана за война с Русия.Ненапразно данъчните подгонват Хитлер за замъка, колата и неясни финанси, след излизането му от затвор

65

Ели

преди 4 години

Прочутите бомбардировачи Щука -Юнкерс 87 се изграждат по технологени изпратени от Детройт.А убийството на Барту вън. мин. на Франция, който предлага 1934 покана за Лига нации на СССР - предлагащ проект за общ Договор Франция, Чехословакия, Румъния, Италия-колективно да гарантират независимостта на Австрия.34 Барту е убит заедно с югославския крал Александър.!938 австрийският канцлер Шушнинг отказва аншлуса с Австрия. Съпругата му случайно е убита в катастрофа.

64

Тодар Правешки

преди 4 години

Дрогаре и дрогарки. Да обобщим фактите.Няма договор между СССР и Национал-социалистическа Германия. Полша не е разделена между тях, Литва, Латвия и Естония, и част от Румъния не са анексирани от Сталин, а за договора са виновни Англия и Франция!Забравих, Финландия напада СССР през 1940!Да живее миролюбивият СССР!Да променим историята! Дерзайте дрогаре!

63

Ели

преди 4 години

А вашите пактове с Германия слючени до 1939 г.А Планът Дауес, до 1939 в Хитлерска Германия са вложени между 28 и 30 милиарда ДОЛАРА. А Фарбениндустри, а Дюпон, а Империъл кемикъл индъстри, Дженеръл Мотърс, Опел - американски контрол. А планът Юнг? Стандарт ойл! А моторите от Ролс Ройс,Амстронг Сидли, Прат Уитни.1934 -от САЩ в Г-я простига оборудване за авицационни заводи на стойност 1 мил. златни $, Г-я получава от Прат Уитни,Дъглас, Бедикт авиейшън, военни патенти от САЩ,бъдещите Щука

62

юбералес,

преди 4 години

До АнонименВ тази поредица на ревизии на Версайския договор, влиза и Крайовската спогодба, когато нациста Адолф Хитлер връща Добруджа на България

61

Анонимен

преди 4 години

Държавите от ЕС трябва да бъдат последователни и първо да заклеймятМюнхенския сговор. Той е първият от предицата пактове, сключени отевропейците с нациста Адолф Хитлер.

60

Анонимен

преди 4 години

Какво имат против пакта пък тези? Никога ли не са играли на настъпванка като малки?

59

ЛЯВ

преди 4 години

Коментирайки смисъла на германо-съветския договор, Уинстън Чърчил пише;Фактът, че бе възможно да се сключи такъв договор, показва краха на британската и френска външна политика и дипломация през последните няколко години

58

ЛЯВ

преди 4 години

7-ми юни Естония и Латвиа подписват с Германия пакт за ненападение.

57

юбералес

преди 4 години

До Анонимен''На война, като на война'' Ако във военно време убиваш, ще бъдеш убит. Просто е. И по договор. Това е Лидице.

56

ЛЯВ

преди 4 години

На 10-ти май в съвеския печат е публикувано съобщение на ТАСС законтрапредложение на британското правителство. Дипломацията на Чембърлейнотклонява съветското предложение за пакта на Франция, Великобритания и СССР. Тя смята за необходимо съветското правителство да окаже незабавна помощ на Франция и Великобритания вслучай, че те бъдат въвлечени във война.