329

SpaceX

преди 6 години

346 Не само това така наречената Греческа доктрина на Екатерина включва възстановяването на Византийската Империя на която за Император е искала да сложи своя внук . Тогава изобщо никой не ни е броил за нещо . Всички сме били поданици на падишаха , рая или РУМЕЛИЙЦИ както са ни наричали . това последното идва от РУМ на турски или РИМ , затова и по късно южна България е кръстена Източна Румелия

328

Анонимен

преди 6 години

След Истанбулската конвенция какво следва, Конвенция за биологичният вид ли.Щото там изборът е по-голям.Можеш да се смяташ за куче, котка,прасе жираф,слон,муха комар......................

327

Анонимен

преди 6 години

70% от българите харесват Путин.И това го казват американските анализатори,което значи,че процентите са около 90.Чухте ли,сорошки мишлета.Хайде марш по дупките да си пикате газта.Да не чувам третополово цвърчене.

326

Я, па Я

преди 6 години

САЩ също са империя и те имат същото отношение към нас, не се заблуждавайте. САЩ са прави за действията на Русия но и те правят същото. На практика те ни управляват, чрез разните либерални институти и НПОта, Америка за България и темподобни. Но все пак САЩ спасяват БГ сле 1свровна. Удроу Уйлсън отказва да подпише мирния договор предложен от Франция и Великобритания за разпределението на БГ между Гърция, Югославия и Румъния и така на практика ни спасява като народ и държава.

325

Морски

преди 6 години

Няма сопа която може да избие от сърцето на българина любовта към Русия!!!Още Иван Вазов го е казал.Пък американците нека си пишат квото искат.

324

Анонимен

преди 6 години

Русия няколко пъти но е освобождавала, а Запада ни е връщал в Османската империя. Факт! Жертвите в Македония през миналия века са заради Запада!

323

Бръснача на Окам

преди 6 години

Обяснението е просто: Американците вече се чудят как "да ви наритат в задниците" за да им се махнете от главите. Каквото им трябваше - взето. Американски инвестиции - нулеви. Перспектива за икономическо партньорство - невъзможна. От тук нататък сте воденичен камък на вратовете им и рано или късно ще се отърват от вас.

322

Анонимен

преди 6 години

Екатерина Велика когато крои планове за война с Османската империя хич не разчита на българи, а на сърби и гърци.Факт! Българите тогава още не са знаели, че Паисий е написал Историята няколко години по рано.

321

Анонимен

преди 6 години

341 Не се прави на *** защото не си и нямаш абсолюъно никакви аргументи

320

Историк

преди 6 години

Благодарение на Великите сили Русия е напуснала освободените зад Дунава земи благодарение на което има днешна България, а не Задунайская губерния, каквото е било, е и ще бъде намерението на Москваза справка: виж Историята - Аксаков (газета Русь 1885 г.)

319

Анонимен

преди 6 години

*** и нагли соропитецидето си заработвате парите с бълване на соропитешките опорни точкиако русия не беше на времето превзела грузия и армения сегя щяха да са като 20 те милиона кюрди - продажни неграмотници половината армения и сега е в турцияи там ще си остането ако чакаме на нато и българия я чака съдбата на кипърама вие киряк стефчовци ще сте начело

318

SpaceX

преди 6 години

339 Стига простотии бе

317

311

преди 6 години

Вече разрешено ли е да пиша.Защото когато загубихте аргументи и хоп, отязахте ме и евроатланическите минуси и опорни факти натежават!

316

SpaceX

преди 6 години

Да дойдат американците и да инвестират заводи, производство, технологии.----------------------Те идват и инвестират и са печеливши , това че ти си малограмотен и не знаеш си е чисто твой проблем.

315

Анонимен

преди 6 години

Русия ни дари свободата,а Западът ни даде третия пол(каквото и да значи това понятие).

314

SpaceX

преди 6 години

Но за щастие те успяват-------------------Да се чете :Но за щастие те не успяват

313

SpaceX

преди 6 години

Ако Петър Велики или Екатерина бяха постигнали категорични победи и бяха стигнали до Константинопол България щеше да има участта на Армения и Грузия а можеше и изобщо да я няма и примерно днес да е в рамките на Гърция да речем или да се опитваме да се откъснем от Русия и руското влияние като Молдова или Грузия. Но за щастие те успяват а когато Руската войска стига Константинопол има други Велики сили които я озаптисват и те са точно Европа

312

Анонимен

преди 6 години

за сведение на "историците" на краварчета соросв русия има 2100 националности и най-малките са съхраненифинландия става държава благодарение на русия- преди това е част от швеция без собдствен език и образователна система отвоювано от русия и получава статут на велижо княжество - дая не говорим за азиатските републикиа монголия щеше да ечаст от китай ако границите и не са пазени от русияа по.***.ния нато какво направи- на завладяната от турците територия в кипър няма останала и една църкв

311

Я, па Я

преди 6 години

Русия никога не мислела доброто на България. Както и нашите възрожденци не са очаквали нищо добро от Русия. Благодарение на Руската имперска политика БГ загуби 2/3 от етническите и историческите си територии и половината от населението си. В началото на 20 век българите наброяват около 9 млн. 7 млн. християни и 2 млн. мюсюлмани. Но всеки опит да обединение на българските земи и народ се парира от Русия. Не сме забравили 1913 г. и кой насъска гърци и църби, и кой въоръжи румънците с понтони.

310

Анонимен

преди 6 години

НАТО ни пази, ако стане конфликт с Турция германци, холандци, белгийци, французи, англичани, американци веднага ще дойдат да се бият и да проливат кръвта си за Бъглария защото ние вече сме англосаксонски братя, българите сме англосаксонци!