27

Анонимен

преди 6 години

от 2009 нямаме унифициране на заплати и пенсии. Французите правят такова нещо ВСЯКА ГОДИНА.през 2009 имах заплата от 340 лева при минимална 180. Предвид колко е минималната заплата днес, би следвало моята заплата да е поне -двойна на тази която получавам - т.е. от порядъка на 900-1000 лева.

26

Анонимен

преди 6 години

до 18 - глупости на търкалета - чистачката да получава колкото висшита - това ли е пазара на труда? В коя западна страна го има това?цените ни са европейски, а заплатите - не.

25

Анонимен

преди 6 години

Как може да казваш, че икономиката върви нагоре, когато за 10 години дълга ти се е увеличил 3 пъти, на фона на предстояща брутална демографска катастрофа, издъхващ малък и среден бизнес, особено в провинцията и факта, че ще остане един град с някакви работещи в него и то по-млади, най-вече в чуждестранни компании на масоно-капиталистите, които предстои да измрат до един в следващите 20 години заедно с цялата има кретенска, егоистична зидария?

24

Анонимен

преди 6 години

Проблемът е, че в България остана предимно проззз матрЯл, който не заслужава и сегашните обидно малки заплати.

23

Чичко Гугъл до 14

преди 6 години

Беден е този които няма пари, а богат този които има. Справка Избрани лекции от лятната академия на Герб.

22

голю босев

преди 6 години

1800 лева заплата от 10 години не е вдигана.ПОСЛЪГВАШ. Забрави ли че всяка година ти се увеличава заплатата с процент прослужени години. А че получяваш 1800 лева пак послъгваш.

21

Анонимен

преди 6 години

До Мистър ХиксНамери си друга работа тогава. Аз не мога да разбера при положение, че има недостиг на персонал, как е възможно да има такива индивиди като теб? Най-вероятно си измислен спам герой.

20

Мистър Хикс

преди 6 години

този прословут стаж, който им вади очите, поне да го даваха направо към заплатата, а те го "разхъврлят" по осигорвки и данъци. От 50 лева стаж, нетно ми остават 1 лев на година. страшно увеличение - 1 лев на година -и те и него искат да ми вземат и да ми ивеличат осигуровките.

19

шнурзасайта

преди 6 години

Вече мога ли да коментирам Саше?

18

Анонимен

преди 6 години

Това където заради еврофондовете и натеглените заеми, които си ги усвояват определени хора, за това ли говорим, че икономиката върви нагоре, до 10 години тя ще е един град, останалото ромско гето?

17

До 12

преди 6 години

Има едно нещо наречено пазар на труда, той определя нивото на заплащане.

16

Мистър Хикс

преди 6 години

моята заплата е 500 лева и 50 лева - за стаж. чисто ми остават малок над 430 лева. Чистачките получават колкото мен, а съм съм магистър.

15

Анонимен

преди 6 години

Ако слушаш герберугите, цъфтим и връзваме в условията на стабилност .Лично моята заплата е бруто 1800 лева от 10 години, с един лев не е вдигната.А има 800 000 пенсионери на минималната пенсия- 200 лева-

14

Анонимен

преди 6 години

Тъй като няма ясно определение кой е беден и кой богат, от КНСБ могат да си увеличават процента на така наречените от тях работещи бедни ежегодино, защо не и ежемесечно.

13

Анонимен

преди 6 години

така е в б.лгаристан при герберастката ***

12

Анонимен

преди 6 години

Кои заплати растат? На чиновника, дето така или иначе нищо не прави. Как точно в частния сектор ще накарате работодателя да увеличи заплатите? Дори и минималните прагове са за осигуряване, не е задължен да плаща това, на което те осигурява. И се получава парадокса да вземаш по-малко от прага, а всяко увеличение на осигурителния праг отрязва още от и без това мизерната заплата...

11

Анонимен

преди 6 години

АБЕ РАСТАТ...КАКВО ГОВОРИТЕ... РАСТАТ САМО НА ПОЛИТИЦИТЕ ,ЗАТОВА НЕ ВИЖДАТ КОЕ РАСТЕ..... А ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ ,КОИТО СЕ УВЕЛИЧАВАТ НОН СТОП...И ТЕ НЕ С 5 10 % А С ПО 7О ДО 100% ТЯХ НЕ ГИ ЗАБЕЛЯЗВАТ...САМО НАРОДА ОБЕДНЯВА ,ЗАЩОТО ТОЙ НЕ ПОЛУЧАВА ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗАПЛАТИ... А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПЕНСИОНЕРТИЕ ДЕТО ИМ ВДИГАТ ПЕНСИИТЕ С ПО 2 % И ТЕ ВСЯКА ГОДИНА ПЪТЪВАТ А ДА НЕ ГОВОРИМ ,ЧЕ НА ТАЗИ ВЪЗРАСТ ВСИЧКИ ИМАТ НУЖДА ОТ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ, НО НАВСЯКЪДЕ ,КЪДЕТО И ДА СИ ПОКАЖЕШ НОСА ТИ ИСКАТ ПАРИ И ТАКА СИ М

10

До Ало ВаньоМишоБира

преди 6 години

Проблемът е там, че преди Еднокнижника други бяха изнесли парите на България, бяха я обременили с дългове, а накрая осъществиха такава приватизация, която доразори и онова, което можеше да оцелее. Само не приписвайте вината изцяло на Ив.Костов. Предприятията бяха поравно разпределени между БСП и СДС - ние ще приватизираме тези, а вие онези. Така че, облажиха се индивиди, които бяха близки с върхушката на някоя от двете политически сили. И нищо не е станало без благословията на червените велможи.

9

Анонимен

преди 6 години

Бате Бойко не дава пари, трябват за магистрали и саниране ( и отам милиони за правилните хора) че и финансовят министър, както галено го нарича Влади, да може да си дострои къщата- палат най-сетне

8

1

преди 6 години

Няма страшно, нещата следват логичния икономически ход, а именно че на господата фирмаджии няма да има кой да им работи, а ако случайно има, то те ще нанесат щети с некадърността си. Това малко или много ще накара *** да вдигат заплати. Почти се радвам на сега започващите работа, отиват при шефчето, може да не могат да се подписват, но искат 1000+ лв. заплата.