27

Анонимен

преди 6 години

До До 19със съгласието на банката защо да не може да продаде ипотекиран апартамент, още повече че твърди, че е изтеглил само 30 хил. лева, все пак апартамент в София струва повече

26

шматка

преди 6 години

До 22Може и 30 000 да е взел.Като сложим и още толкова лихва се получават 30 000евра.Сигурно толкова му струва панелката.

25

123

преди 6 години

Ипотекирал си жилището изпил най-вероятно парите и сега да го съжаляваме ли?! Аре стига глупости. Тая глава на раменте не е само за украса и за ядене, трябва и да се мисли.

24

До 19

преди 6 години

Колкото си икономист, толкова си и Шерлок Холмс! Да продаде ипотекиран апартамент? Това по коя икономика го учи микро или нитро?

23

До Стефан Попов

преди 6 години

Апартамента сигурно е струвал повече, проблема е че се продава на занижена цена когато е на публична продан. Отделно се начисляват хонорари - адвокатски за банката - 20 000, лихви за неизряден платец - 15 000, такса ЧСИ - 24 000, такса в съда 3 000, такса че си жив - 43 000 и т.н. и накрая оп - с апартамент за 150 000 и дълг от 30 000 се оказва че след продажбата дължиш още 62 000 за които текат лихви...

22

икономист

преди 6 години

До Анонимен 17В повечето случаи вината не е у ЧСИ-то. Клиента се съгласява да плаща и с всички други условия. Няма финансова култура. ЧСИ рабори на база съдебно решение и е длъжен да предприеме действия - съгласен съм, че методите и таксите на са реални, но това е друго.

21

Анонимен

преди 6 години

До икономистЯвно не са били 30 хил., а доста повече...лъготи нещо този

20

Анонимен

преди 6 години

До До Цецоабсолютно прав си, това да имаш застраховка при български застраховател си е чиста загуба - винаги ще намерят причина да не ти платят.Знам за случай, в който човека беше убит, и въпреки че имаше действаща застраховка, не платиха нищо.

19

икономист

преди 6 години

Малко е заплетн случая, има семейни проблеми, иначе синът му би следвало да го прибере. Могъл е и сам да продаде жилището и да му останат пари, предполага се, че струва над 30 000 лева. Такава сума да се изтегли за ремонт е безотговорно като си сам и на години. Съгласен съм, че и банките трябва да носят част от риска като не преценяват клиента, а набутват пари, които си прибират по съдебен ред.

18

До анон

преди 6 години

Зависи от застраховката! Ако включва трайна загуба на работоспособност - трябва да плащат, ама някой да знае за човек осъдил застраховател?

17

Анонимен

преди 6 години

Как ще има осъдени частни съдии те са недосегаеми. За тях решението е един в десетката.Лошота е че оръжието не е свободно както в америка ужким сме им братя! Чавека са го изиграли а законите са направени против него. Единственото решение в момента е да отиде при пчеличката Мая и ако тя като сътворител на едни от тези закончета да му помогне по някакъв начин.

16

Анонимен

преди 6 години

До анонЧовека явно претендира за застраховка Живот, щото се е разболял, обаче ако не си е платил застрахователите премии, застраховката е прекратена.

15

Стефан Попов

преди 6 години

неясна статия с доста неизвестни, едва ли са продали апартамента за 30 000 лв., а и този човек не се разбира със сина си, с брат си, с банката, с никой явно. Ако е направил ремонт за 30 000 лв. това също трябва да е взето предвид като са продавали апартамента, ама и освен това сигурно е и върнал някои лев. Абе статията не е обективна, според мен

14

каме

преди 6 години

До макеДа но него никой не го е заробил. Той сам е отишъл при банката. И сам е подписал.

13

До Цецо

преди 6 години

Когато направиш ипотека жилището вече става на банката докато не си погасиш дълга. Иначе ако е имал застраховка включваща трайна загуба на работоспособност е трябвало плащанията да се поемат от застрахователя. Но в България застраховката важи до момента в който трябва да се плаща. Тогава изведнъж се искат 3569 документа в срок от 2 които се вадят от 160 институции и още 456 медицински спциалиста. На който му се е налагало да си търси парите от застраховател знае за какво говоря...

12

маке

преди 6 години

не плачете тва е демократията на времето му викаха робовладелски строй как мислите се подчинява един народ елементарно лиши го от средствата за препитание и о зароби с банки мутри и так далее

11

анон

преди 6 години

малко нагло е да искаш застрахователя да плати при положение, че си дал съгласието си имота ти да служи като гаранция за заема. застрахователя ще плати ако сградата падне и вече имот няма.

10

шматка

преди 6 години

Яворе бе обърка манджата.:)Като си почнал да те питам.А къде трябва да чакат болните ако не в поликлиниката.В плодзеленчука едва ли ще ти свършат работа

9

Анонимен

преди 6 години

До Цецокогато е ипотекирано, той се е отказал от несеквестируемостта на жилището, нищо, че е единствено.

8

Анонимен

преди 6 години

След като е инвалид и пенсионер, защо не му намерят място в някой старчески дом? Или просто човека си е чепат, щом и синът му , и брат му не искат и да чуят за него? Ял, пил и се веселил и накрая - болен съм, нямам пари,всички са ми длъжни.