98

Анонимен

преди 7 години

По времето на тато придобих 3 професии които владея перфектно. Телевизионе и радио техник. Асансьорен техник и третата ми професия е автомобилен техник по инсталацията на автомобилите. Всички мои колеги отдавна се изнесоха от кочинката включително и аз. С тези професии ако бяхме останали там при вас щяхаме да работиме за смешни пари на мутрите. В момента работя като асонсьрен техник и взимам чисти 3 000 евро! В допълнение работя и в авто сервиз и там взимама за 3 часа работа на ден 2 000 евро.

97

Безпартиен

преди 7 години

Япония има много външен дълг, но 95% от него го държат японски компании, докато дългът примерно на САЩ 60% го държат китайски компании. Ей за тва САЩ налагат демокрации на тоя и оня ,защото хептен са баталясали.

96

Анонимен

преди 7 години

Викайте индийците да ви бачкат!! :-) :-)

95

Гост

преди 7 години

За пет пари петел, за пет лева пее! С други думи, като даваш пет лева, намираш човек за пет лева! Докато нашите бизнесмени икономисват от ФРЗ, така ще е, а и по-зле ще става. Не току така в БГ и Румъния е най-зле! Защото труда е най-ниско платен!

94

Анонимен

преди 7 години

Комунистите изгониха кадърните, после самите те се направиха доц. и професори, а някои и академици. Малко могат да се похвалят със смислена продукция, а безсмислени специалности бол, заради няколко комунисти, като библиотекарския университет. Примерно, Пръмова, ако не в политиката с какво би се занимавала, ще чете романа "глад" или ще гледа да прикотка някой като Ил. Павлов!

93

Анонимен

преди 7 години

Шопарите ще работят ако им спрете помощите и от сега нататък също и стипендии те които Кунева ще им дава

92

Нееееее...ха,хаааа

преди 7 години

АЗ, ...НА ТИЯ БЪЛГАРСКИТЕ "КОМУНИСТИЧЕСКИ-КАПИТАЛИСТИ"......НЕМА ДА ИМ РОБУВАМ...ТА АКО ЩЕ И КАМЪНИ ДА ЯМ..ХА,ХА,ХААААААААА.....СВЕТА Е ШИРОК И КРАСИВ ...И ИМА ПАРИ ЗА ВСИЧКИ...!!!!!ВИЕ , АКО ИСКАТЕ ....ДУШЕТЕ ИМ ПРЪД.НЯТА ,ЧЕРВЕНА.... АЗ---НЕ!!!!!!!

91

L

преди 7 години

Не е проблем на инженерите колко печели фирмата в която работят. Това е проблем на менаджерите и собствениците. А за специалистите трябва да си плащат. Какво е това ? Наел кадри, ама щото печалбата му не била колкото искал нямал да плаща...

90

тик так

преди 7 години

До Юли ЦезарТова не само Киро ще ти го каже ами и децата в градината знаят че един немец със същата професия като българина живее в пъти по добре ,не просто по добре а в пъти по добре

89

Анонимен

преди 7 години

До Юли Цезар.Япония е с най голям външен дълг в света.

88

Ethereum

преди 7 години

Аз си копая етер и ме боли **** за българските работодатели. Робувах една година за 600лв. на месец, накупих си видео карти. Сега с парите от етера си продължавам образованието и след това дим да ме няма.

87

Кирил Софийски

преди 7 години

Едно уточнение : Става въпрос за можещи знаещи и кадърни бизнесмени ! Тук са някакви *** които и хал хабер си нямат представа от управление и развитие на бизнес и само ревът ,че нямало работна ръка ! А те всъщност търсят някои да им слугува без пари и ад реализират печалби за сметка на нищожно платения труд !

86

Американ

преди 7 години

До до Американ(97)Няма как заплатите да растат с много, а производителността с нищо.Нивото на заплатите зависи И от общото състояние на страната, като престъпност, правна система, инфраструктура и т.н. и точно оттам би могло да дойде в Бг.

85

Бг

преди 7 години

Ами това е ангажимента на работодателя - да ги обучи. В Я пония и Германия има доста хора с прости функции, но при правилна система са много ефективни. Не е нужно да измисляме нещо ново, а да върнем на хората трудовите навици и коректно заплащане

84

Американ

преди 7 години

До Бг(96)А необразовият помощен персонал с 800 лева за който говориш с какво ще помага? Ще държи ибрика ли? Понеже друго не може. А вече и ибрици няма. И товага от къде ще дойдат тези 800 лева, ако не от дйоба на тия, които реално работя?Това е проблемът - малкото полезни издържат многото безполезни.

83

БАБА КУНА

преди 7 години

ПАРАДОКС, НАЙ-НЕМОЖЕЩИ СА ГЕРБАДЖИИТЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА, А ПО НЕПОНЯТНИ МАФИОТСКИ ПРИЧИНИ УПРАВЛЯВАТ СТРАНАТА.

82

хи хи хи

преди 7 години

Мутра на посещение в завод за автомобили.Обръща се към някакъв шеф:А бе батка не мое ли напраите голяма кола като камион,ама да прилича на джип.Някои от тях са бизнесмени-работодатели.

81

до Американ

преди 7 години

Напротив и неквалифициран труд много се търси по складове,продавачки,готвачи и т.н.В София можете да минете по Графа,Пиротска,Витошка или някой Мол и ще се учудите че през магазин и ресторант търсят персонал,но хората се научиха че трудът е СТОКА която има цена.А *** не осъзнава че доста фирми и трудови борси се правят за набиране на кадри в България от чужди фирми,така че след 5 години заплатите ще са с 30%нагоре,а производителността с макс.5% и това е защото всичко що годе кадърно емигрира.

80

Бг

преди 7 години

Ами сложно е положението, но сме си и мрънкачи. Всички сме професори и искаме по 5 бона. За да се случат нещата трябва хора специалисти в производство да взимат 1500-2000, а необразования помощен персонал да стартира с 800 и така отиваме на 1500-1800средно заедно с инж и тн. Между другото има производствени фирми в Пловдив, които са горе-долу на това ниво

79

аз не знам защо

преди 7 години

Аз не знам защо се оплакват родните работодатели ЕС е 510 милиона и както казват по долните коментари +Норвегия и Швейцария а скоро Исландия и Черна гора може пре спокойно от там да си набавят квалифицирани кадри съвкупно това са 525 милиона потенциални работници ,а може и клиенти на колосалният им бизнес.Сигурен съм че от ЕС веднага ще дойдат да работят за българския работодател с големите си претенции и,,ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ,,Дерзайте другари вашето е капитализъм по Съветски.