32

Black see dnes

преди 8 години

Kolko gradusa e vodata v moreto dneska?Ami na vazduha?Viatara kolko e?Pone tova izmerihte li, zapisahte li na stenata za klientite?!

31

Анонимен

преди 8 години

Каква квалификация се изисква да ми сменяш опиканите чаршафи в стаята и да ми ми поднесеш ракията и шкембе чорбата? Какво образование трябва да имаш за тази дейност?

30

Mineral Wasser

преди 8 години

Kachestven personal otiva na kachestveni rabotni mesta po sveta za kachestven jivot ...:-)

29

Митко

преди 8 години

Не почивам и няма да почивам в България поради следните причини:1. Ниско ниво на обслужване2. Презастрояване и липса на природа в самите курортни комплекси3. Висока цена спрямо предлаганото качество4. Изнудване на тема цени на чадъри/шезлонги 5. Изнудване на тема паркиране6. Лоша храна в голяма част от ресторантите. Разбира се има и изключения, но цената, която трябва да заплатя за почивка в тях надвишава значително тази, която ще платя в чужбина за същата категория!

28

khlklwenjklwvnlkjvn

преди 8 години

iipsata na personal -pulna tragediato edin personal ,maloumni podobia na hora

27

Анонимен

преди 8 години

Докато разни назначени за капиталисти ми се подвизават за чорбаджии и се мислят за робовладелци, квалифицирани кадри няма да открият. Туризмът е индустрия, която се прави с много пари и традиции. Не със студенти, които се учат, пияни руснаци, англичани и всякаква измeт. Един човек само с 2 (два) чужди езика няма да ви прочете даже обявата, че ще му давате 750 лв. Като се научите колко струва труда да научиш само два чужди езика и да заплащате справедливо този труд, тогава може да ви се получи.

26

Анонимен

преди 8 години

Основен проблем е презастрояването, кратъкия сезон, лошата храна, замърсяването на морската вода,алчноста на българите.А,на персонала плащайте човешки заплати и ще тъчат и ще се усмихват .

25

Aihabibi

преди 8 години

Kolkoto kulturata, tolkova levove (aslanite)...:-)

24

Анонимен

преди 8 години

Е на минимална заплата какъв да е персонала? Просто питам

23

Анонимен

преди 8 години

ami naemete si kashta individualno I si otidete na pochivka. neka hotelite falirat, kato nqma usluga nasreshta. az sam si ot burgas I e izkluchitelno udovolstvie za men da sam si v kashti I da si hodq na plaj v burgas I okolnite plajove na iug

22

акуд

преди 8 години

няма и да има . много от собствениците са обикновенни селски тарикати който обещава добри заплати а накрая на сезона ти казват да го духаш. старта на тази практика е даде селянина( минимум) трето поколение. голямия ористократ вътьо арабяджиев. скора ще си работите сами както и всички дъжавни чиновници ще се самоиздържате понеже няма да астанат данъкоплатци. както са казали кирил и методи да върви народе напред към терминал 1 и 2

21

лот

преди 8 години

ми да затворят бе, и да се бутат сами, че да очистят малко за природата. Ненаядоха се мизерници хотелиери алчни...

20

Bräu

преди 8 години

Аз съм барман и келнер в Германия. Ако ви кажа колко получавам на ден няма да ми повярвате затова си замълчавам.

19

Албенаджия

преди 8 години

Приятел си купи хотел за 7,5 милиона евро и мисли да купува втори. Бизнесът му върви - не знам кой луд ще си затваря хотела сега.

18

spiro

преди 8 години

Po platejosposobnite chujdenci angl. i franc. predpochitat da se nastanqvat v kashti , ne haresvat hotelite, kakto pravqt po grackite ostrovi.

17

ZP

преди 8 години

"...а медиците предпочитат чужденците, които имат застраховка, от която могат да взимат пари....."Това изречение просто кърти.....Държавата като иска някой да й лекува летовниците " без пари" по НЗОК, защо не закупи терен в Сл.Бряг по пазарни цени, да проектира болница, да я построи, да закара квалифицирани лекари с по 2-3 езика, да им плаща конкурентни заплати и да видим как се лекуват пациенти за по 2.50лв. на посещение?

16

Един от Северозапада

преди 8 години

Преди много години, в зората на "демокрацията", говорех с един такъв пишман бизнесмен, и му казах, че за такива малки заплати едва ли ще се намерят кадърни и квалифицирани хора.Той ми отговори:"Гладни винаги ще има, и винаги ще има съгласни да работят за каквито и да са пари!"Тая философия явно властва още.Друг е въпросът, че плажовете са изключителна държавна собственост, и кучето, пардон, хотелиери, спасители и охранители , трябва да скачат според тоягата на държавата.А държава няма...

15

Шоп

преди 8 години

В България е гадно, идете в Гърция на каменяка. Ние балъците ще се мъчим на Златните пясъци.

14

по-нагъл

преди 8 години

"Няма как ние да постигнем нивото на швейцарски хотелиер от трето поколение със служители, които нямат нужното образование", съгласи се доц. Георги Рачев от Българската асоциация на туристическите агенции.".....Сладурковци!Значи образованието на персонала било причината.Пък аз наивника си мислех,че е заради мизерното заплащане и 14 часовия работен ден 25д. в месеца.

13

бай иван

преди 8 години

Аз пък мисля че освен квалифициран персонал е необходимо и квалифицирани собственици, а който е некадърен да си управлява хотела да си фалира. Да отидат собствениците в Швейцария и да видят първо как се управлява хотел, как се държат собствениците с персонала и после да обучават персонал.