465

Я Русский

преди 9 години

"Е, да видим, какво ще се случи, но, разбира се, в случай на вземане на подобни решения, бих искал да спомена, че нашата икономическа реакция, а и като цяло всяка друга реакция - тя ще бъде без ограничения", - цитира думи на Дмитрий Медведев в русия. "Реакция без ограничения" - интересен термин. Като се има предвид очевидната готовност на Кремъл да организира европейците малък икономически ада в отговор на изключване от SWIFT, има силни съмнения в това, че европейците ще отидат на самоубийството.

464

Я Русский

преди 9 години

А ако заявя, че блокирането на СУИФТ прави невъзможно изплащането на дълга на руски компании на европейските банки, европейската банкова система ще бъде възможно да се заровят.

463

Я Русский

преди 9 години

която рязко променя ситуацията и позволява да сменяте условията на съществуващите договори. Да накара ЕС да купуват руски газ в рубли и да извършват плащания в руската междубанковата система - това ще бъде просто песен...

462

Я Русский

преди 9 години

Сега ние не можем да преведете цялата търговия с нефт и газ в рубли. Съществуващите дългосрочни договори предполагат доларова плащане, нарушават договори - зло, а купувачите на добра воля да не се съгласят да променят валутата на договора. В резултат на процеса на пренасочване на рубли върви бавно и ще приключи тогава, когато старите договори изминало време. А ето изключване от SWIFT - добра форс-мажор (всъщност икономическа война на държавно ниво).

461

Анонимен

преди 9 години

Пропагандата върви с пълна сила - от заглавието четем "западът", а вътре се говори, че евентуално САЩ и т.н. Айде бегайте да си продавате глупавите листовки другаде!

460

Я Русский

преди 9 години

Е, добре - отсече Русия от SWIFT. Русия спря да изплаща своите задължения и спря да доставя газ, т. к. Европа не може да плаща. За Русия въпроси не могат да се иска да се раздават пари, но няма възможности. Форсмажор. Вътрешни и външни плащания ще мине през централна банка и китайски корсчета. Радикалният завой на Изток и Турция, Иран, Ирак. Убий себе си Европа.

459

Румбо

преди 9 години

"Западът е подготвил за Русия най-страшното наказание!"А знаят ли на Запад какво им е подготвила Русия!Доста по-страшно е от изключване от СУИФТ!Казва се "Денят на Страшния съд"-когато се плащат всички грехове.Още есента го казаха:"Ще смятаме изключването от СУИФТ за обявяване на война!"

458

petko.noshkov

преди 9 години

Аз съм на страната на руският народ,който страда и се изселва и бяга от своята родина и се топи от старите тоталитарни методи на управление!Путин е най-големият враг на своя народ с неговите имперски амбиции за завладяване на чужди територии на суверенни държави,за създаване на нов СССР под името Евразийски съюз!Путин се изправя сам срещу 500 милионният пазар на Европа и заплашва ,че ще го съсипе като спре газ,нефт ,а не си дава сметка,че като ги спре неговият народ ще гладува!

457

Анонимен

преди 9 години

Ръцете на Сорос са дълги, но все се надявам, че европейските политици са умни!Само един въпрос за платените соросоидчета дето вече подскачат и протягат закърняло пръстче към минуса:КОЙ има изгода от всички икономически мерки, медийна кампания и регионални конфликти срещу Русия?За улеснение на тези със закърнелите пръстчета и гънки ще кажа - Русия, ЕС и по-голямата част от света нямат такъв интерес.Хайде минуси елате ми повече ;)

456

Циганин

преди 9 години

Не разбирам защо в демократична и свободна България нито една медия не отразява какво е казал председателя на Европарламента Мартин Шулц ,че не са нужни повечето санкции към Русия ,а трябва да има диалог с Русия ,а се позиционират всички медии у нас за свободни и демократични !?

455

Анонимен

преди 9 години

Всъщност с санкициите срещу Русия, САЩ отслабват главния си конкурент - ЕС, а страните от ЕС с радост си слагаме примката на шията.

454

603

преди 9 години

и ще ядат зелена тоалетна хартия,после и зелена тревица както в северна корея. а за руските евреи в кремъл винаги ще има хайвер и норвежка сьомга

453

Анонимен

преди 9 години

А Къде бяха всичките "борци за справедливост" , когато фашистите изгаряха невинни хора в Украйна.

452

АБВ

преди 9 години

До ИвановИзглежда не си присъствал редовно на часовете в училище и със сигурност на часовете по география. Ще звучиш по-добре, ако четеш повече, разбира се, това е мое мнение. Но като за начало, няма държава " Новорусия". А това сведение ще има смисъл за теб, само ако искаш да станеш по-умен. Ако не искаш, просто продължавай да говориш за държавата " Новорусия"

451

Циганин

преди 9 години

Даа ,американците си гонят интересите без да съобразяват с васала им ЕС ,АМА ТО НИКОГА ИМПЕРИИТЕ не се съобразявали с васалите си , но ще има отражение и на ЕС ако се изключи Русия от SWIFTи то никак няма да е добре и за Брюксел и за София ,естествено и за Москва . Обама няма да се откаже от "войната" със санкции срещу Русия ,а пък Путин също няма да се пречупи от тези санкции и нещата ще загрубяват в света . Май ще си ходя на село .......... .

450

Иванов

преди 9 години

Крайно време е българските политически партии да заявят ясно позициите се по отношение на Новороссия. Тези от тях, които подкрепят САЩ, ЕС и фашистите в Украйна на изборите ще разберат отношението на народа по въпроса. Мнозинството от народа /като изключим европейските- гейвропейските *** начело с Плевналиев и Борисов/ са за дружески отношения с братска Русия и за правото на Новороссия за самоопределение.

449

Tina

преди 9 години

Единственото, което ще постигнат САЩ е, че ще съсипят собствената си икономика.

448

Анонимен

преди 9 години

В същност цялата дандания е от САЩ които искат да управляват целият свят.Сега са заплашени и искат с една гореща война извън територията на САЩ с чужди ръце ,,до последният украинец".Лошото е,че нашето правителство услужливо ни вкарва в този американски филм.Голямата цел е война и сигурно ще я има за затова ни подготвят сега с мобилизационните заповеди.Добре би било да се събудим преди да е станало късно.

447

Анонимен

преди 9 години

Как яростно и истерично пискунят помиярчета болонки срещу каракачанска овчарка. Как най-посраните врабченца дуят перца срещу ястреб. Няма такава посредственост и простотия като българската. Вечните, планетарни ***.

446

до 599

преди 9 години

Вземете си хапчетата.