247

софиянец

преди 9 години

До до 373 от славянин Как ще се промени енергетиката на ес, ако газта и нефта вече не са стратегически суровини? Тогава рф се лишава от почти единственото си оръжие за диктат и натиск:) Германия е мотора на ес- мисля, че в краен случай меркел ще се споразумее с Дойче банк за някои от лицензите....А те не са малко. И колкото и странно да Ви звучи- етнически българин е в основата на поне 60% от тях. В близките 5 до 10 години може и да бъде номиниран за Нобелова награда....

246

аз

преди 9 години

До софиянецИма кукленце и тя се казва петрол!Ако си на друго мнение дай пример с какво ще заместиш пластмасата!?!?

245

sallaadin

преди 9 години

Българите имат хубави поговорки Кучетата си лаят, кервана си върви, Атовете се ритат, магаретата си патят, Който е бъркал в меда, пак ще бърка, който е бил с гол г.з, пак ще е с гол г.з и така 1300 години.

244

аз

преди 9 години

До Бай гаднякиВъпреки че съм обиколил почти цял Свят, по красиво и безценно място от България не открих!Няма по свидна страна от моята (тук съм пристрастен) :)) Но за жалост и никъде не видях тъй наречената "независима, демократична, свободна" страна!Оказва се че някой от запад ни ЛЪЖЕ!

243

софиянец

преди 9 години

До до 363 от славянин 374- "....ама някъде към края на този век!.." Не, не мисля така- кризата в Украйна забърза доста нещата. Освен това има доста патенти на германският институт, чието "изваждане от чекмеджетата"- образно казано, защото лицензите са в чекмеджетата на Дойче банк, може да доведе до тотална липса на интерес от страна на ес към руските газ и нефт.

242

софиянец

преди 9 години

До аз 370- Няма незаменима суровина:) Освен това- в учените са пред прага на откритие , според което стратегическите суровини нефт и газ НЕ СА в ограничено количество на земята. Когато на едно място се изчерпят залежите, в друг географски район се откриват нови залежи. Така, че- може да се окаже, че основният постулат на икономиката- че ресурсите са ограничени - НЕ РАБОТИ.

241

аз

преди 9 години

До софиянецНека те понауча на туй-онуй кукленце:Петрола не е само керосин, бензин, и газ!Той е и пластмаса, гума, асфалт, маргарин, боя, композит, ами общо взето всичко което се сещаш без дърво, метал, и цимент. Четката ти за зъби за да я виждаш и ползваш в сегашния и вид изисква около 2 лрт. петрол (без консумираната енергия за производството и)

240

sallaadin

преди 9 години

До 361.НЕ не ме радва, както не ме радва и факта, че в Донецк и Луганск, християни проливат кръвта на християни.

239

софиянец

преди 9 години

До Укроп 365- Много внимателно прочети съдържанието на коментар 363 и разгледай линка, който е публикуван там. НИКОГА Германия няма да допусне рф да й диктува енергетиката! Освен това в ек и еп се коментира необходимостта от единен енергиен пръстен на ес, както и от възможността за всички 28 държави от ес да имат еднакви цени на договорите за газ.

238

Укроп

преди 9 години

Европа ще скочи следващата зима, за да се топлят. "Кой не скача, той москал", нали? Поздрави от Майдан!

237

аз

преди 9 години

До Бай гаднякиИ ти си съгласен и одобряваш цялата тази помия?

236

софиянец

преди 9 години

europa.eu/rapid/press-release_IP-14-481_bg.htmЕК съобщение за медиите Брюксел 28.04.2014г. Гориво за реактивни двигатели от слънчева светлина - проект на ес създаде първият 'слънчев" керосин"...":) И какво става към 2020г. с руските газ и нефт, м- дали ще са необходими на ес?:0

235

Анонимен

преди 9 години

До Бай гаднякиТова е напрежение което никога не може да е плодотворно и добро - може само да донесе беди и хаос.

234

Анонимен

преди 9 години

До sallaadinА това радва ли те?За мен това е отвратително.

233

софиянец

преди 9 години

До 353 - нека коментар 355 да ти е за урок- когато не познаваш лично офлайн човека, с когото комуникираш, да не го слагаш в някакви свои рамки и шаблони, които си възприел/ копирал от други хора като модел на поведение!

232

sallaadin

преди 9 години

До 354, аз често ходя до Македония, и това което виждам ме кара да мисля, че след 50-100 години на Гюешево ще минава Българо-Албанската граница.

231

софиянец

преди 9 години

До Анонимен 353- Аз-***?! :) Надай се Надо:0 Точно аз...Хахахаха...:0 Умнико- как да стана математик, след като първото ми висше е медицина и ми върви и до сега повече литературата, отколкото математиката?:) Даже имам една стихосбирка/ неиздадена/:0 Аз не съм от поколението игрек- малко си се объркАл:0

230

аз

преди 9 години

До софиянецЕ нека ти спестя малко пари и на теб и на 349.Понеже бях там и знам как насилствено беше устроен кордон за гласоподавателите от Албания които даже и подпис не можеха да сложат. Бяха настанени Албанци в къщите на Сърби - отново насилствено. По интересното е друго - този конфликт не е забравен и няма да угасне тези дни. Самите хора казват - НИЕ ПОМНИМ И НЯМА ДА ОСТАВИМ ТОВА ТАКА питаха ме КОЛКО ВРЕМЕ МОЖЕ ДА ПАЗЯТ ВОЕННИТЕ АЛБАНЦИТЕ? 50-100 години ами после???А това после наближава!

229

Анонимен

преди 9 години

До софиянецСоросоида никога не учи Физика , математика или инженерни науки.. Той учи икономика , право и психология.. и това е най-големия процент на безработни в Германия.. психолозите дори и да работят взимат само 100-200 евро повече от един гастербайтер. А правистите в Германия са толкова гладни кучета за 50 евро ти идва нотариуса на крак и ти играе казачок. Соросоида учи за началник.. Така бе и последните години на комънизъма - учи мама да не работиш - народна поговорка...

228

софиянец

преди 9 години

До sallaadin 349- Не съм изследвала този въпрос, просто защото нямам интерес към него. По въпроса за Украйна се порових из нормативните актове на тяхната Върховна Рада и попрочетох някои от основните им закони в актуалните им редакции.